¦ Djur >> Sharon >> Vardag

utökar familjen

 
Hiya huns!
 
Jag har haft fullt upp och inte alls hunnit blogga, det har hänt en del sen sist. Gaby och jag utökar familjen med de två kaninerna på bilden ovan! De flyttar in till oss den 13:e så vi har börjat förbereda för dem här hemma. Båda två är rescue-kaniner, så de är lite äldre än vad man brukar köpa. Den svarta, Pearl Bing Bing är 2 år, en dvärgvädur och hennes kompis är en Fransk Vädur som ska heta Oatmeal. Han är 3 år gammal och var tyvärr misshandlad i sitt förra hem så han har lite gamla ärr främst på öronen, den lille stackaren. Han är också helt döv och halvt blind, men det ser inte vi som ett problem! Nu hoppas vi de ska trivas hos oss och vi tänker älska dom med hela våra hjärtan. 
 
Igår var jag även på badhuset med lillasyrran och hade kul. Åkte rutchkanorna med donuts och sprang på deras hinderbana i en av de stora poolerna. Sen gick vi till Emporia och åt mat och kollade i lite affärer. Någon timme efter det så kom Clara, hennes kille och Ester över till oss (öven Penny var med) och så käkade vi tacos och hade mysigt. Och ja, jag har gröna OP-byxor på mig hemma, dom är jättesköna haha!
 
Imorgon ska jag plugga hemma och även åka till stallet för att ta in Soppan som nu ska få stå inne över nätterna. Henne tömkörde jag här om dagen uppe på Arrie och det gick så himla bra! Nu blir det mer longering på ridbanan och ska verkligen ta tag i att använda bommar igen. 
 

¦ Djur >> Natur >> Sharon

sol, vind och vatten

 
 

¦ Natur >> Sharon

let your heart lead the way, that's what she'd say

 
 
 
 
 
 
 
 

¦ Kreativt >> Sharon >> Vardag

välkommen in

Mitt rum
Här ska komma upp gardiner och jag ska byta överkast till ett blått för att rummet inte ska kännas så blekt. Och bordet som för tillfället agerar som soffbord ska i framtiden få flytta tillbaka till mig, samt att fåtöljen ska kläs om till grå sammet!
 
Vardagsrummet/Gabys rum
Det ska införskaffas ett annat soffbord och även en ny mediamöbel. TV:n ser helt skev ut men den är förskjuten då Gaby spelat och anpassar den efter hur hon sitter i soffan. Det ska skaffas en FatBoy och hyllan som delar rummet i hälften ska inredas med "konst" - för tillfället är där bara Daniels Red Bull Racing RB13 utställd.
 
Gabys rum/ Köket
POP! figurer och Soppans rosetter klär väggen ovanför Gabys säng. Ovanför köksbordet ska det komma upp två stora tavlor och önskar nog även att där ligger en matta på golvet i framtiden. 
 
Hallen/Badrumet/Balkongen
Tog jag inga bilder på för det är så ointressant. Hallen består av garderober och en spegel. Badrummet om något ännu tråkigare. Balkongen står tom och väntar på att vi ska börja inreda den - men det får vänta lite till!
 
Hiya huns!
 
Jag bestämmde mig lite sent att ta bilderna ovan och jag får därmed skylla mig själv över att de är mer brusiga än vad de behövt vara. Har bor nu mera jag! Och Gaby då som ni antagligen förstått ;) Idag har jag varit ledig och jag har hunnit med att rensa hela min stationära dator. Nu har jag inte laddat ner mer än det nödvändigaste så jag hoppas att den kommer arbeta lite snabbare. Och så har jag uppdaterat min design lite!

¦ Djur >> Sharon >> Surprise >> Åsikter

Hur jag får in fotografering i min vardag

Det blir många bilder på Soppan i hagen...
 Eller på Hera ... (som tyvärr nu mera bor hos min mor)
 
Jag fick en fråga om jag kunde skriva om hur jag får in hela fotobiten i min vardag, och det kan jag absolut dela med mig av. Lite tips och tricks över hur jag gör för att hinna med när tiden inte alltid räcker till, eller när motivationen helt enkelt inte är på topp.
 
Det är mycket som spelar roll i hur jag får in fotograferandet i min vardag så jag gör ett försök och sammanfattar hur jag gör, men ger också tips på vad som är värt att tänka på. 
 
Mitt absolut bästa tips, och egentligen det som faktiskt får det att gå ihop när man ligger back i tiden: Kombinera foto med vardagliga aktiviteter.
 
Exempel:
Jag måste till stallet - Fota hästen, blommor, träd etc.
Jag måste rasta hunden - Fota hunden, blommor, träd etc.
Jag måste laga mat - fota maten, ingredienserna, dukning etc.
 
Annat som kan spela roll...
 
PLANERING & PRIORITERING
Prioritera, prioritera och åter igen prioritera. Dygnet har 24 timmar vare sig vi vill eller inte och vad vi gör under dessa timmar är oftast helt upp till oss själva att bestämma. Jag pluggar och har många lediga timmar - även över dagen. Detta är helt fantastikt över vinterhalvåret då jag många gånger kan hålla mig hemma och fota t.ex mina katter i dagsljus. Jobbar eller går man i skolan från 7-16 får man anpassa sig efter det. Det kanske inte blir så mycket fotoande utomhus på vardagarna. Då får man planera till helgen. 
 
Men måste jag planera alla gånger jag ska ta med mig kameran? Nej - verkligen inte.
 
Däremot skulle jag rekomendera att du har en bild av den färdiga produkten redo i tankarna. Många gånger är det den slutliga produkten som motiverar mig mest och gör att jag prioriterar in fotograferande i min vardag över huvud taget. Jag älskar att redigera och det är såklart en fördel att ha några bilder att redigera! 
 
Men om jag inte har någon slutlig bild framför mig? Konst kommer i alla former och inte alltid planerade sådana, det är bara att fota ändå.
 
"If art needs explenation it is no longer art" 
 
VIKTEN AV MOTIVATION
Motivation är A och O för mig. Är jag i en svacka och känner att jag absolut inte har lust att fota och hellre sitter framför Netflix - då gör jag det. Det är sällan tvång slutar i något bra. Mitt tips är då att börja långsamt, tillexempel gå på en promenad med sin kompis och ta med sig kameran utan att räkna med att ta bilder. Har du husdjur? Ta en bild på dem. Minimera det som är jobbigt, att ta sig utanför dörren kan kännas omöjligt när man inte har ork, eller något så enkelt som att öppna kameraväskan kan stoppa en. Många gånger underlättar det att ha kameran lättillgänglig, laddad och med tomma minneskort. Helst utanför kameraväskan också, om man vågar det. 
 
OPTIK & UTRUSTNING
En behändig kamera att bära med sig underlättar otroligt mycket! Att bära med sig flera kilon för att sedan bara kanske ta en bild är sällan något som motiverar. Mitt kamerahus är litet, lätt och smidigt. Mitt go-to objektiv är ett fast 35mm med låg bländare som jag använder till stort sätt allt. Den är lätt att ha och göra med och jag orkar helt enkelt att ta den med mig vart jag än går. Chansen att du faktiskt tar en bild med kameran är bra mycket större än om du inte tar den med dig alls ;)
 
MEN HUR GÖR DU DÅ?
- Jag ser till att ha en lätt kamera som inte tar mycket plats men ändå levererar bilder i den kvalité jag vill ha
- Jag planerar större fotograferingar till helger, tillexempel hästfotograferingar, då jag har mer tid
- Jag har kameran lättillgänglig så att det bara är att ta upp den hemma om katten sover gulligt ;)
- Jag "passar på" att ta kameran med mig oavsett var jag ska gå - skogen eller parken, det spelar ingen roll. Kameran ska med även om den så är i ryggsäcken hela tiden.
- Jag kombinerar saker jag måste göra med att fota, tillexemepel stallet eller matlagning
 
"Nobody is too busy, it's just a matter of priorities"
 

¦ Andra Hästar >> Sharon

Clara & Adlais Lady Sybil

Tog lite bilder på Clara och Sillen hör om dagen! är är några av dem. 
 

¦ Djur >> Natur >> Sharon

hon vill dansa i neon

 

¦ Natur >> Sharon

why do I trust so much? Some mornings man I ain't even getting up

 
 

¦ Formel 1 >> Sharon

Red Bull Racing RB15

 

¦ Natur >> Sharon

söderåsens nationalpark

 

¦ Sharon >> Stallet >> Vardag

tömkörning

 
Hiya huns!
 
Idag följde Ester med mig till Soppan. Hon hade erbjudit sin hjälp med att visa mig hur man tömkör eftersom jag inte känner mig tillräckligt säker på det själv för att kunna lära Soppan det. Så Ester tog i tömmarna och körde henne på ridbanan och det gick riktigt bra! Först tyckte Soppan nog att det var rätt så konstigt och när vi skulle töm-longera henne så vågade hon inte riktigt ta stöd i bettet och hamnade lite bakom lod - men efter några varv på volt och med lite mer bjudning gick hon faktiskt så otroligt fint att både jag och Ester blev förvånade, haha! Eftersom att det gick så bra bestämde vi oss för att "köra" henne upp till hagen igen och eftersom hon vet vägen dit gick det också helt över förväntan. Det var inga problem alls faktiskt så det var ju väldigt kul. Nu vill jag bara skaffa mig ett par ordentliga lädertömmar så att man slipper longerlinornas fladdrande i vinden. Men men, har grejjer kvat till lägenheten som måste köpas först!
 
Åkte sedan med lillasyrran och låstasmamma till Söderåsens nationalpark för att promenera med hunden. Åt potatisbullar på klippkanten och drack en öl innan vi gick neråt igen. Imorgon ska vi måla köket och sedan är det inte mycket kvar innan lägenheten känns klar!
 

¦ Sharon >> Surprise

du är inte ensam

 
hör på mig min kära
hur ska jag få dig att förstå
du måste resa dig och gå
 och när du har rest dig
vänd dig inte om
där finns ingen väg tillbaka
vartifrån du kom

¦ Kreativt >> Sharon

orange, pumpor & té

 

¦ Sharon >> Surprise

väntar på en ängel, väntar på att nån ska rädda mig

 
 

¦ Sharon >> Surprise

caught you wondering around in the woods

 

¦ Sharon >> Surprise >> Vardag

nyinflyttad

En ordentlig blöt ponny som inte verkade hurra över vädret...
 
Hiya huns!
 
Nu har det snart gått en hel vecka sedan jag och syrran flyttat in i vår nya lägenhet. Otroligt mycket tid har gått åt att föröka organisera alla saker och vi är fortarande inte klara. Igår fick jag upp min dator och mamma hjälpte oss att sätta upp vår TV i vardagsrummet. I helgen ska vi måla i köket och sedan bör det mesta vara klart. 
 
Hos Soppan var jag i tisdags. Regnet vräkte ner hela dagen och jag blev blöt genom alla mina kläder. Men häst har man ju tyvärr inte bara i soligt väder. Jag satte i alla fall på Soppan hennes regntecke men gjorde inget med henne på grund av vädret. Hade tänkt ta några fina höst bilder på henne i hagen men varken jag eller hästen var något särskilt glada av vädret så blev bara några stycken. Tänker försöka ta några nya i helgen istället!
 
Bloggen kommer uppdateras rätt så sporadiskt fram till det att jag har fått ordning på lägenheten (eftersom mina kontrollbehov inte låter mig tänka på något annat..) så jag hoppas på att min inspiration till att både blogga och fota håller i sig tills jag får mer tid! 
 

¦ Natur >> Sharon >> Vardag

SPA

Casinot i Spa! Körde förbi det varje dag på väg till banan och halvt-övertalade Gaby och Ester att gå dit en dag när vi hade tid. 
 
Hiya huns!
 
Nu börjar flytten närma sig i rasande fart och allt jag vill är att ha det över. Just nu känner jag att allt i mitt liv bara flyter ihop, där fattas liksom en struktur till min vardag och jag som person har jättesvårt att leva så. Får ingen lugn i mig och kan inte fokusera på något överhuvud taget.
 
I Belgien var jag ur-kass på att fota med kameran. Kände dels att mitt halv-kassa zoomobjektiv hade varit bättre (vilket gjorde att jag inte ens drog fram kameran ur väskan) men också det faktum att jag visste att jag inte skulle få ro nog att sätta mig och redigera bilderna samt publicera dem. Och det trista är väl att jag känner mig motiverad till att blogga (typ lägga upp höst-inspo och allt sånt där, samt fota Soppan) men samtidigt känner att jag inte hinner just nu.
 
På andra noter så var jag hos Soppan idag. Har ju inte varit där på evigheter känns det som så jag pussade lite extra på henne i hagen när jag hämtade henne, och hon var så gullig och vilade sitt huvud mot min axel när jag kliade henne i pannan, hjärtat mitt. Mina rid-fria månade fortsätter och jag longerade idag igen. Eftersom hon vilat medan vi varit borta körde jag bara lite lugnt i alla gångarter i båda varven men tänker att jag introducerar bommar igen i nästa vecka.
 

¦ Formel 1 >> Sharon >> Vardag

formula 1 johnnie walker belgian grand prix 2019

 
Här är en bunt mobil-bilder från veckans GP-helg! Några fler bilder tagna med kameran kommer när jag får tid att ordna med inlägg.. flyttar ju om några dagar och har en massa som ska fixas innan dess!
 

¦ Formel 1 >> Sharon >> Vardag

back from belgium

 
Hiya huns! 
 
Är nu hemma efter en helt fantastisk helg i Belgien! Resan både dit och hem gick bra, hade roligt på flyget och skrattade en hel del (till och med så mycket att andra resenärer säkert tyckte vi va konstiga). Kom fram till Bryssel och möttes av härlig värme. Hämtade vår hyrbil och körde till hotellet var vi snabbt checkade in. Sedan gick vi och åt Dominos innan vi stack till banan. Vi hade köpt tre-dagars pass så fick gå både på banan och i depån, vilket såklart var jätteroligt och spännande. 
 
Har mest spenderat vår tid på banan men det har i alla fall varit en relatitv händelserik F1-helg. Hamilton krashade i en av tränings-sessionerna och flera motorer brann. Tyvärr var inte stämmningen helt på topp under söndagen (racet) då det dagen innan skett en stor krash i Formel 2 där en förare omkom (vi såg inte detta då vi redann lämnat banan). Vi höll en gemensam tyst minut innan racet och stod även upp under varv 19 då detta var Anthoines nummer. Därav blev det lite dämpat under racet och killarna firade inte heller med champagnen på podiet. Max krashade på första varvet så jag blev väldigt besviken, men samtidgt rätt glad över att få se Charles första vinst! 
 
Spenderade även hela måndagen i Bryssel. Vacker stad men måste säga att staden Spa var mycket finare. Stannade där och köpte något att dricka en dag efter racet. Har ni chans att besöka Spa så gör det!
 
Kom hem sent igår kväll och håller nu på att panik-tvätta. Ska till skolan i em och edan har vi massor att fixa innan flytten på lördag!