¦ Andra Hästar

Hästarna firar nyår

(Förra videon lagade sönder så va tvungen att ta bort den)

Iaf så ville vi ha lite kul så vi gav oss ut barbacka på tre hästar varav två har vilat i typ 1 veckan. Zwier bjöd med på 3 avtamlingar och Bella på två ;) Det var iaf kul och ingen skadade sig :)

Aa, vill ni se film kan ni göra det på min insta - itsgabyh :D

¦ Natur >> Vardag

There goes the sun, here comes the fun

Åh snart ska vi åka till ög, blir hämtade av Ester och sedan ska vi fira nyår med the homieeees
 
Iaf så kommer vi blogga, inte något ordentligt men kameran följer med så ni kommer få film, ska filma lite typ vlogga kanske (?) Ah iaf så kommer det bilder och så hehe, vet inte vad jag ska skriva dierkt haha är lite hyped men ja, ni får väl se när vi kommer hem imorgon ^.^
 
 

¦ Vardag

Well well

Vaknade halv elva och skulle egentligen ta bussen halv tolv men isåg redan att vi inte skulle hinna.
 
Iaf så har jag städat mitt rum och packat lite till ög. Aa, får se vad vi hittar på med Soppan men tror att vi kommer dressyra och tänka på vad Sarah sa igår. iPaden följer med och kameran med så kommer filma/fota så i början på nya åre blir det ny film med =) Till slut önskar jag er alla ett gott nytt år!

¦ Natur >> Surprise

And we're tearing down this place

 
 

¦ Surprise

2013 - 2014!

Hade ju inga direkta mål som vi satte upp med Soppan under halvåret men vi tog oss igenom en del right?
 
Highlights under andra halvan av 2013 med Soppan:
- Från att inte kunna vara utan hästkompis till att kunna stå själv
Detta var ett stort problem för oss i början. Hon kunde absolut inte stå stilla uppe i stallet om hon skulle vara där själv och stegrade och försökte slita sig. I ridhuset stegrade hon och sparng rutn och gnäggade hej vilt. Nu kan vi stå uppe i stallet själva utan problem och rida ut själva och rida i ridhuset utan bråk. Hon är fortfarande lite orolig när hon är med nån häst från början sen går den ifrån henne men hon ska vara kvar, då kan hon gnägga och spänna sig lite.
Första gången vi red ut själva.
- Från att knappt komma över 30cm till att komma över 105cm utan problem
Hoppninegn var bara nått att lägga åt sidan i början. Tog os tappert över 30cm med all kraftansträngning hon hade och kunnde kanske hoppa 50cm medans hon dog ut över hindret. Idag har ho mycket mer framåtbjdning och hoppar bättre och klarar högre höjder. 115cm är det högsta hon klarat utan ryttare än så länge och 105cm med ryttare.
- Ej lastbar till att hon går på hur lätt som helst
Nått vi började jobba på i slutet av sommare då vi fick P&J's i tankarna. När hon skulle köras till ÖG från Danmar så tog det 2h att få in henne i transporten. Så vi bad att få tranporten till framsidan och började träna. Nu går hon på och av som hon aldrig gjort nått annat.
- Första P&J'n
Japp, 27 Oktober åkte vi på vår första träningstävling. Hade inga förväntningar och trodde hon skulle flippa ur för minsta lilla. Trotts alla omständigheter tog hon hela situationen förvånansvärt bra och vi tog oss runt en 60cm bana med 8 fel. Jag var såå glad för ponnyn hihi. Hon gnäggade ju helt fruktansvärt efter Spirit och vi kravlade oss runt banan med kråkhopp och inte den minsta stilighet men ack vad jag var nöjd. 
Snyggt var det inte men tog oss över gjorde vi x)
- Första gången vi badade
Den 13 Juli gav alla fyra oss iväg på en långritt till Arriesjön. Soppan som älskar att bli spolad och dricka ur vattenslangen kunde ju absolut inte tänka sig gå i vattnet. Tog mer eller mindre 20+min att få henne att nudda ena hoven i vattnet. Tillslut kom vi i vattnet och då skulle hon bara dyka med huvet i vattnet hela tiden.
Ja då får vi väll se vad 2014 har att bjuda på! Kommer sätta upp lite mål med Sharon osv så när de är bestämda får ni höra dom här =)

¦ Stallet >> Surprise

Stallet färdigt - check

Ja, Aida var med idag och haha så rolig hon är asså. 
 
Iaf så hjälpte stallägaren oss att kolla Soppan idag. Jag prang med henne på asfalt, jag red barbacka och sedan med sadel. Vi longerade och hoppade, ja typ allt. Det syntes inte mycket, utan det ända som kan vara felet är att hon är förfäligt stel baktil [för att hon inte jobbar med bakdelen] så det fick vi hjälp med hur vi skulle jobba upp det. Fick även massa tips om vår sits som är [haha] usel så den ska också jobbas upp. Sedan kollades det lite på tänderna och här behövs det tandläkare. Vi ringde till honom och han sa at vi ska återkomma på torsdag-fredag mellan kl 8-9 så då gör vi det så att vi kan kolla upp hennes lilla käft hihi :'p
 
 

¦ Andra Hästar >> Surprise

Genom kollar dagen

Vaknade så pass sent så orkade inte sätta på datan innan vi skulle till stallet så därför bloggade inte jag imorse...
 
Iaf så följde Aida med idag till stallet. Provade regntäcket vi bytet till störrw storlek och det sitter som en smäck på henne, superfin i ljusblå :')
Gjorde iordning henne sen så skulle Sharon börja rida för Sarah. Aa, efter att Sharon ridit så och fått lite tips osv, så skulle jag rida då. Fick tips jag med och det var riktigt nyttigt då min sits är kaos. Fick rida med ett spö sådär bakom ryggen ni vet haha x) Sen ville Sarah se lite hur hon hoppade så antog utmaningen med dressyrläder. Hon tyckte det var kul och bjöd på bra. Min sits var kaos dock ju för skänlarna levde sitt eget liv i alldeles för långa läder osv så aa på bilderna ser det halvt smexigt ut x) 
 
Det vi kom fram till med Sarah:
- Ska rida så som Sarah get oss tips om
- Rida och arbeta med att Soppan ska arbeta med baken
- Tänderna ska kollas
- Masseras två gånger till av Sarah
 
Ringde även vet och nån dag in på 2014 så kommer han ut och fixar hennes tänder och tills dess blir det bettlöst x)
Överlag kändes det väldigt bra att få ordning på sej själv lite och är nu väldigt motiverad till att få hela att bli rätt.
Min skänkel bara hejdå.
 
Sen så värmde vi oss lite i sadelkammaren och sen så gick jag för att ta in Spirit och gå med henne och så skulle vi löshoppa Passoa. Aa, Spirit var helt ok, fick lite damryck men men hon är ju som hon är :* Passoa däremot var bara dryg haha men kom tillslut över typ en oxer på typ 70 kankse x)
Snygga va? Höll på att trilla i Spirit upptrampade sjukhage så fick typ halvt panik där.
Passoa, mästerhopparen :)
 
Och sen fick vi springa halva vägen till bussen, men vi han haah x) Nu ska jag chilla, passar gården imorgon med bästa. OBS, alla bilder (förutom den på Spirit och mej) är tagna av Aida! Hade länkat till hennes blogg om hon inte hade låst den för tillfället :*
 

¦ Surprise

Favoritbilder Soppan och jag


¦ Natur >> Vardag

"All This Bad Blood"

Åker till stallet kl 12 idag. Vi ska rida lite barbacka och hoppa lite så att ägaren kan få se om hon ser var felet sitter. Tänkte även prova sidepull på henne en liten stund för att se om hon slutar skaka lite på huvudet, men ja mer får ni veta när vi kommer hem igen :]
 

¦ Sharon >> Vardag >> Åsikter

Mitt 2013

Orkar skriva en roman om 2013, det är ju faktiskt 365 dagar att minnas och jag har dokumenterat 365 av dem här så kan ni ju lika gärna läsa ignom bloggen hah. Tänkte iaf ta ut några höjdpunkter som gjorde att jag tog mig genom 2013 utan att tappa hopp på vägen.
 
1: TVD. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, men det går inte en dag utan att jag gör något som inte rör TVD. Det behöver inte vara att jag kollar någon ep, utan att bara se på bilder eller gfs eller något. Det gör att jag längtar till att komma hem efter skolan, efter stallet, på helger och på lov.
 
2: Soppan. Usch när hon kom var hon så tråkig och likadan som de andra ponnyerna vi haft men sedan tog vi henne på foder och hon blev.. annorlunda. Det är när man nu, idag tittar tillbaka på hur vi såg ut som man känner att allt jobb vi har lagt ner på henne faktiskt har lönat sig. Halva delen av mitt hjärta fylls upp av minnen med dig.
 
3: Justins konsert. Alltså var ska man börja? En dröm jag har haft sedan 2011 och nu två år senare stod jag där med några av mina bästa vänner och tittade genom vattniga ögon på min största idol. Dånet i öronen, skriket, glädjen, känslor som strömmar genom dig gång på gång i två timmar, inget är bätte.
 
4: One Directions konsert. Precis som Justins var den underbar. Helt perfekt. 10-20 meter från 5 killar med hjärtan av guld. Deras röst i öronen. Inte genom härlurar, genom verklighet. Kroppen var uttorkad av alla tårar som konstant droppade ner. Ett stort minne för resten av livet.
 
Tänk att fyra saker kan ändra ens liv så extremt. Hela mitt liv har påverkats av detta. Aldrig kommer jag kunna ändra på det. Aldrig vill jag ändra på det. Aldrig. 
 
 

¦ Surprise

Favoritbilder "dressyr" Del 2


¦ Surprise

Favoritbilder "dressyr" Del 1


¦ Surprise

Favoritbilder hoppning

Önskeinlägg
Mina absoluta favoritbilder när vi hoppar ♥

¦ Shopping >> Vardag

Önskelista

Fyller år om typ någon vecka och även fast jag vet att jag inte kommer få nått alls typ så kan man ju alltid önska ser right? Så förutom att Soppan blir min, att hon blir helt bra, att jag gifter mig med antingen Harry Styles, Jensen Ackles, Paul Wesley, Ian Somerhalder, nån annan i 1D eller nån ur 5SOS eller Jared Padalecki så önskar jag med det på bilden ovan, i ordning =)
 

¦ Vardag

Trainwreck

Rubriken har liiite olika betydleser. Marihjuana eller en total fucking disaster - välj själv hah
 
Iaf  Så har jag inte gjort något really idag. Bara suttit vid datorn och gjort designen, kollat TVD och kollat yt och tumblr. Soppan verkara inte vara så bra även fast det märks enorm skillnad när man rider men vi får lite hjälp att kolla upp det imorgon, (hon fick sin andra massage idag) och det verkade bara lite bättre. Hon var tydligen stel bakom öronen, PS träns jaop.. 
 
Sen så airar The Wolf Of Wall Street idag, Leos nyaste film. Faast den kommer först till Sverige i typ Januari elr nåt.
 
Hoppas iaf att 2014 är ett år för mig, även om 2013 har har varit bra ^.^
 
 

¦ Surprise

#segsöndag nummer 320

Alltså söndagar är veckans tråkigaste dag, alltid, varje vecka. Vaknar, kollar serier, bloggar, äter, läser, sover. Går inte äns ut haha.. 
 
Iaf, så har Soppan fått sin 2:a massage av Sarah idag. Sarah säger dock att skillnaden är minimal medans vi känner jättestor skillnad när i rider... Hon är väldigt spänd bakom örat på höger sida så Sarah trort osså hon är lite dum pga det (bara ännu en annledning att köpa PS träns haha). Men har fått nummret till veterinären så ska nog ringa han och så får han nog komma ut och kolla henne lite. Sen så ska vi rida barbacka nån gång under veckan och känna om vi könner att hon arbeter med båda sidorna eller om vi kommer sitta lite snett lixom. Sen ska Sarah kolla hur hon hoppar med bakbenen och lite till saker som vi ska snacka om i stallet... Får se hur allt blir :/ Sarah ska se om hon ka  ge oss några övningar vi själva kan göra på henne då det mest äer höger sida hon är spänns på.. Låter er veta när vi snackat med Sarah.
Imorgon ska Aida med till stallet och så ska vi nog snacka med Sarah hur vi ska göra med prinsessan ♥

¦ Serier >> Videor

Åh asså varför?

Som ni vet är jag helt, asså HELT obsessed med TVD, och kollar om derien för 3:e [!!] gången nu haha. Är på säsong 4 nu och det är så asdfghjkl bra *__* 
 
Kollar ju även runt på lite olika yt klipp om TVD ofc och tänkte länka mina 3 favoriter, enjoy! 
Och ja, jag är Stelena shipper all the way. Fast sen är ju Nian så bäst.
 

¦ Vardag

Nytt på bloggen

Sharon satt hela dagen fram till för nån timma sedan och gjorde nytt på bloggen. Tyckte det blev snyggt hihi, och en lite sommrig header såhär i vintern haha x)
 
Vill typ göra massa vloggar, så kan ni inte skriva här under vad ni skulle vilja se för vloggar från oss? =)
Åh, längtar så tills jag ser mina fina igen nästa år =')
 

¦ Photoshop >> Redigering >> Vardag

Då var den färdig.

Helt ny och fräsch design! Vad tycker ni? Veet att bilderna i headern är lite old men who cares? :]
 
 

¦ Photoshop >> Shopping

Favoritmärke #2

Kingsland
1. Eskadron 2. Kingsland
Totalt dökär i kläderna till ryttarna, helt perfekta. Tycker det är ganska dyra dock och äger inget därifrån än. En marinblå väst med deras logga liggee högst upp på önskelistan.

¦ Surprise

Min favorit


¦ Vardag

Sova uuut

Haha ganska roligt, igår hade vi 147 unika och redan idag har vi 77 unika :o TAAACK!
 
Iaf så sov jag enda till halv elva idag. Haha, jag som brukar gå upp med tuppen x) Sharon sitter och fixar med bloggen, så det kommer bli en fett snygg, ny och fräsh design! Om Sharon har lust (som jag har) kan vi göra en vlogg haha för det är så sjukt kul x) Vi ska ju endå inte till stallet så kan göra nått för boggen ju. Ska försöka blogga bra idag då vi fått massa nya besökare :')
 
Annars trort jag att jag kommer kolla SPN lite mer idag. Är på mitten av säsong 8 nu ju. Sen kommer jag nog läsa lite i min bok av John Green, sjukt bra till de få som faktistinte har läst den haha x) Den har ju filmatiserats så den ska jag även se på bio hihi.
Älskade pärtis :')

¦ Stallet

Yeeey haha!

Igår skickade jag in en failbild till ponnysanning.se som jag själv dör flera gånger om haha x) Statistiken går självklart uppåt och hoppas några av er nya som hittat bloggen idag stannar!
Hela avramlings-serien :p

¦ Vardag

Insidious chapter 2

Han kollade Insidius (chaper 2) och den var inte så bra den heller. Kännde bara att man måste ju se den endå hah x)
 
Imorgon masseras ponnyn igen så det blir inget stall. Har inga planer alls för imorgon så får se helt enkelt :)
Åh är så fruktansvärt hoppsugen :(

¦ Vardag

Bloggning ala hemifrån Clara

Har hunnit äta pizza och kolla Blood Diamond, bölade sönder som vanligt haha x)
 
Aa, kommer nog inte bli mer bloggning idag skulle jag gissa på haha x)

¦ Shopping >> Vardag

Allt jag köper är inte hästigt.

Åkte först till hööks med mamma idag och bytte regntäcket mot ett större. Sedan bestämmde vi oss för att kolla lite på triangeln på vägen hem så det gjorde vi. Det är ju rea i de flesata butiker så jag kom hem med en hoodie, ett påslakan med RENAR på [inte hästar, haha] och även en bok till mig. Har alltid velat läsa den, slog upp en sida och ja.. hah ni vet säkert. Fifty shades of Grey haha :]
 
Iaf så ska vi äta nu och sedan ska vi till Clara och hjälpa henne och passa hennes vovve hhi 
 
 

¦ Shopping >> Vardag

Reading time

Sharon kom hem med två av de tre böckerna jag önskat mej :) 

The fault in our stars - John Green
Den ska jag börja läsa först :)
Jellicoe Road - Melina Marchetta ¦ Surprise >> Vardag

Regningt

Sharon mådde inte bra så åkte till stallet själv. Tog bussen vid halv tio.
 
Kom fram till stallet samtidigt som Clara (hon blev körd) så om vi skyndade oss lite skulle vi kunna bli körda hem! Skynde på mej med Soppan lite som var helt blöt i huvet så det droppade av henne x) Red i kankse 45miuter i ridhuset. Hon var som igår tjafsig i munnen och slängde med huvet mycket så tror nog det blir till att kolla med tandläkaren... Men hon hade fin framåtbjudning hela tiden. Sen blev hon ledsen när Spirit lämnade ridhuset och gnäggade för fult haha x) Sen på slutet tog jag 3 skutt på ca 60cm och det tycte hon var kul! Hon hade mycket mer bjudning mot hindret nu när vi inte hoppat på länge (med ryttare) så både jag och hon uppskattade det!
 
Sharon åkte däremot till Hööks och bytade regntäcket och bootsen (de hade olika ludd..) så det är fixat de med =)
Första gången vi hoppade haha xD
 
Ska senare hem till Clara och passa Penny med henne så ska kolla film och äta gott hihi :')

¦ Surprise

What if I'm far from home?


¦ Surprise

I'm doing the right thing


¦ Sharon >> Åsikter

Är det SÅ stor skillnad egentligen?

UPDATE! Alla kommer stå för de träns dom använder eller vill ha, eller känner någon som använder ett. Jag förstår det. Neka dock bara inte till att tränsen faktiskt är mer lika än vad folk påstår! Du får tycka som du vill, detta inlägget är inte till för att ändra din åsikt utan för att uppmärksama folk på att det inte är så extrem stor skillnad i hur det är formade!

På senaste tiden har mycket om PS träns och Micklem träns kommit upp, vilket som är bäst, varför så nu ska jag framför min åsikt här haha

Jag och Gabbi funderar starkt på ett PS träns [det på bilden, ett Jump off revolution] och har suttit och kollat folks peronliga åsikter och tittat på funktions videor och sådant om båda tränsen. Vi båda tycker att Micklem tränset är fult [Gabbi tycker det en aning mer än mig] men alla får tycka vad dem vill så om du tycker det är snyggt varsågod tyck det.

Prisskillnad på dem:

Micklem Competition Bridle: 1499kr
Jump Off Revolution: 2249kr

I alla fall så hör man mycket om hur bra och anatomiska båda tränsen är och det stämmer, båda har breda nackstycken för att undvika kläm av nerver och även huvud-delen [sidostycken + nosgrimma] är anatomiska. Skillnaden är i jämförelse med ett vanligt icke anatomiskt träns att dessa delar är placerade för att undvika kläm på nerver.

De flesta säger då att Micklem tränset är bättre på detta sett eftersom det inte sätter samma tryck vid kindkedjegropen som en vanlig achennosgrimma gör, vilket är stor skillnad för tändernas frihet, eftersom man spänner en "mitten rem", antar att den ersätter både nosremmen och käkremmen och den spänns därför precis i slutet av ganashen. Snokremmen [vet inte exakt vad det ska ersätta, men snokremmen spänns på samma sätt så antar det], spänns också här under bettet dock leds den inte samma väg utan kommer ner senare än en vanlig snokrem, vilket öppnar upp luftvägarna bättre för hästen. Med Micklem tränset följer även ett par "klipps" med som på ett enkelt förklarat sett "lättar bättet från tungan" för att ge hästen mer tungfrihet.

Många säger då att PS tränsen har vanliga achen-nosgrimmor men det kollade jag upp idag, och visade även för Gabbi och först när jag berättade om min upptäckt såg hon det. Nu talar jag om Jump off revolution för det är det tränset JAG är intresserad av [bryr mig inte om de andra]. Tränset har precis som Micklem en rem som ersätter båda nos- och käkremmen hos vanliga träns. Skillnaden mellan remmen på detta träns och micklem tränset är att den spänns precis i slutet av kindkedjegropen, chansar på ca 1-2 cm från micklemtränsets ställe att spänna den på. Alltså skulle jag tro att detta inte kan göra så stor skillnad [det kanske det gör, men vad jag tror ] Snokremmen på ett Jump off träns spänns precis likadant som på ett micklem träns så där är det ingen skillnad.

Slutsatser
Micklem tränset:

  • Anatomiskt nackstycke
  • Antomiskt format för att undvika kläm av nerver
  • Tillverkat i miljövänligtläder
  • Fodrat i nos- och nackstycke
  • Så kallade klipps l"lyfter" upp bettet för mer tungfrihet

Antar at det är framstället tillsammans med vet, men hittar inget så kan inte skriva det so en punk, om ni hiattar en källa där det står [så att jag kan läsa eller höra det själv,kommentera]
Ett plain träns med tillhörande tyglar.Pris 1499kr

Jump off tränset:

  • Anatomiskt mackstycke
  • Anatomiskt format för att undvika kläm av nerver
  • Tillverkat i miljövänligt läder
  • Fodrat i nos- och nackstycke
  • Framställt med tillsammans med vet.

Ett träns med tilhörande strasspannband + tillhörande tyglar för 2249kr [som ett micklem utan strasspanband skulle jag säga]  En läsare skrev till oss att det INTE ingår ett trasspannband. Alltså gör Ps fel med att visa tränsen i strasspannband.

Så i slutet av det hela tror jag inte alls det är så stor skillnad som alla säger. Detta är då min personliga åsikt, du får tycka EXAKT vad du vill om hur det ser ut och så vidare. PS tränset är i slutändan dyrare, [kan det vara pannbandet?], så egentligen är det väl skitsamma vad du köper. Gå efter vad du tycker är snyggare när det endå ger samma effekt.

ALLA HAT KOMMENTARER OCH ÅSIKETER FÖRDA PÅ ETT OTREVLIGT SÄTT TAS BORT. DETTA ÄR, SOM JAG SAGT 100 GÅNGER OM, MINA PERSONLIGA ÅSIKTER. ALLA HAR RÄTT ATT TYCKA VAD DEM VILL GLÖM INTE DET!

På bilden har jag ringat in skillnaden på hur man spänner "mitten remmen" Och likheten på hur man spänner "snokremmen" Har även tagit bilder som inte är fotade hos någon hemsida för att visa hur "vi" i vardagen spänner tränsen och inte gör det så perfekt som de på produktionsbilder gör. OBS! Menar inte att alla ryttare spänner slarvigt men jag hoppas ni förstår hur jag menar.

 

¦ Videor

Vlog - Hästarna i stallet

 
 

¦ Djur >> Surprise

If you loose my grip, then just promise me this

 
 
 

¦ Surprise

Dreaming about the things that we could be


¦ Djur >> Surprise

Somtimes I panic but I never take it for granted

 

¦ Djur >> Surprise

If it comes back it's meant to be

 

¦ Djur >> Surprise

Never let go of me

 

¦ Surprise

I'll be the Leo DiCaprio to your Kate Winslet


¦ Djur >> Surprise

UK-style

Åh vad Soppan blev fin idag! Hon sog ut som en riktig tävlings bubb hihi
I alla fall, vi red till gräsängen och för en gångs skull var vädret på vår sida. Åkte till stallet ganska tidigt idag också så solen höll väl fortfarane på att stiga upp. Soppan var väldigt, väldgt pigg idag och det var ju bara kul, hon var lite ostabil i formen och ryckte gärna upp huvudet lite då och då men annars var hon riktigt frän. Hon gillar väl antagligen sin nya outfit lika mycket som vi haha :')
 
Det blev många bra bilder så det kommer fler i tidsinställda inlägg så håll utkik!
Gjorde även en vlogg igår som jag inte hunnit ladda upp på yt än men den kommer också upp senare idag!
 
 

¦ Surprise

Nöjd ryttare och ponny

Kan börja med att säga att dagens pass inte kunnat gå bättre! Är fortfarande helt stolt över ponnyn och att hon faktist gick så pass bra :')
 
Gjorde ordning henne och hon fick testa sin nya outfit, Eskadronet! Hon passade super i allt och även förbygeln. Det var verkligen sååå snyggt på henne +_+ Jag fick börja rida och känna på den överpigga ponnyn först. Redan påväg ut genom stallet ville hon bara skutta iväg från mej. Vägen till gräset gick hon på helspänn och allt var som nytt för henne igen haha tokponnyn flippade ur för minsta lilla vindpust :')
 
Väl till ridpasset då. Värmde upp i skritt en stund innan hon själv börjar skutta och trava glatt, låter henne trava och börjar jobba henne lite smått. Hon var så kännslig i munnen idag och lyssnad verkligen för minsta lilla vink. Sen började hon känna sej väldig ensam så hon började gnägga hej vilt. Oväntat svarade hundrarna på gården mittemot och Soppan småstegrade och sprang iväg som skjuten ur en kanon haha x) Hon var väldigt otålig idag och ovanlit tjafsig med munnen. Skulle rulla på bette och slänga med huvet mest hela tiden idag...Vet inte riktigt vad det berode på faktist men sedan märkte vi att hon hade skummat lite ur munnen. Men hon gick verkligen som en klocka. Det kännes bra från början till slut och hon känndes så pigg och glad hela tiden. Övade mest på att hon skulle kunna gå lugnt och fint i båda varven och kunna ställa sig fint. Vi har märkt jättestor skillnad efter första massagen så det är verkligen super.
 
Nu är det så att det blev vääldigt många bilder. Har som vanligt fixat de bästa men kommer behöva lägga upp i många tidsinställda. Hon passar verkligen super i sin nya och snygga outfit och trort även hon trivdes i den ;) Som pricken över i hade vi för en gångs skull lite bättre väder så bilderna ser mycket trevligare ut!
Bästaste ponnyplutt, värt varanda öre är du ♥
 

¦ Surprise

Sneak peak

Säger inte mer än att det var ett av våra bästa pass hitentills! Hon trivdes nog i sina nya kläder haha x)


¦ Shopping >> Vardag

Full fart

Dagen började med att jag följde med Clara till Böke. Hjälpe henne att släppa ut lite hästar och sen fixade vi Fantas box. Skulle inte hinna rida så lekte lite med Penny i ridhuset. Sen hade vi så gott om tid så åkte hem till Clara i typ 30min sen så vidare iväg till MyOne!
 
Deras mellandagsrea började idag och det var ganska mycket folk där. Tyvärr trotts prissänkning var alla kläder fortfarande för dyra för att jag ska tycka det är vettigt att köpa dom (det är ju typ bara märken där) men hittade två saker till Soppan! 
De första jag hittade var ett pannband. Svart läder med lite mörkare rosa stener som kommer passa super till vår rosa dressyroutfit! 199kr 99kr
Sen köpte jag en brösta med martingal. Svart läder med silverspännen och som detalj är den lackad och har bling på vissa ställen :') 599kr 299kr
 
Ja, sen var Ester på Charlies (nånstans vid sin sommarstuga) och från Ester beställdes ett par rosa boots också till dressyroutfiten och funkar även till eskadronet skulle jag tro och gula stigbygelplattor!
 
Skulle egentligen till stallet med Adelina men hon kunde inte idag och jag orkar inte ta 3 bussen (röd dag ju) själv eftersom Sharon är sjuk...
 
 

¦ Vardag

A successful recovery

Gabbi och Clara äkte ivög till böke och sedan ska de till Myone men jag är hemma och sjuk så jag orkade inte följa med. Fatta så hemsk, inte följa med till en hästaffär hah
 
Iaf så ska jag nog fortsätta jobba lite på en film och sedan ska jag nog kolla antingen TVD eller så ska jag ha Harry Potter maraton hehe 

¦ Vardag

Även fast jag inte har nån lust

Var i stallet på eftermiddan. Red Soppan lite och hon kändes jättebra =) Har ingen lust att blogga nu så ja.. Tyvärr var regntäcket på tok förlitet (blir galen på storlekar) så det ska bytas..

¦ Vardag

25 December

Eftersom det är röd dag idag så går bussarna som söndag = dåliga tider.
 
Iaf så tar vi bussen som går vid tre. Ska försöka ta med så mycket som möjligt av julklapparna men det är tre stora och helt proppfulla kassar så blir inte så enkelt att cykla med dom ju.. Ja, täckena ska med iaf så vi kan testa dom. Sen ska även två tjejer med idag som är nya medryttare här i ög och de ska få rida Bella. Soppan ska väll ridas hon med och tänkte även hinna med Passoa idag. 
 
När vi kommer hem så ska vi ha gäster i form av vå storasyster och hennes kille så de blir att öva sin engelska då...

¦ Shopping >> Vardag

Årets jul

Har varit jättebra! Fick massa fina presenter typ =)
 
Har gjort en haul-video på allt vi fick i julklapp men den är tyå 5min lång så tar ett tag att spara den =) Kommer såklart komma upp på bloggen när den är klar. Imorgon kommer vi ta med så mycket vi orkar till stallet och prova allt på henne =)
Tror jag återgår till mitt vanliga - kolla serier x)

¦ Stallet >> Vardag

Julafton morgon

Firade mamma lite snabbt på morgonen (ja, hon fyller år på julafton) och sen vid halv tio gick bussen till stallet.
 
Tog ut alla hästar i hagen (puh alla stof kvar i boxarna, Passoa var bara halvt påväg ut ur den) och när alla var ut och mumsade på sitt morgonhö så fixade vi stallet. Mockade, fyllde vatten, gjorde mat, fyllde höpåsar och fyllde boxarna med halm. Tanken var egentligen att vi skulle rida ut på Bella och Soppan men klockan hade hunnit bli mycket och det blåste (storm) jättemycket. Så vi red Zwier inne en kort stund var. Skoj sådär att få rida mini-ponny igen :')
 
Sen stack vi till bussen och nu är vi hemma. Ska väll kolla på någon julfilm eller så och inte förresn mot kvällen öpnnar vi alla julklappar! Ni kommer få en haul på allt vi får för det blir så jobbigt att ta bilder i kasst ljus och på så mycket.
 
Till sist alla läsare GOD JUL!
Även att stort grattis till Louis (från 1D såklart) som fyller 22 år idag, grattis!

¦ Surprise >> Vardag

Ridning på Soppan!

Premiärturen tyyp hihi. Red till gräset dock blev det mörkt ganska fort så bilderna blev kassa. 
 
Soppan känndes bra i båda varven så massagen i söndes har ju hjälpt och det är ju kul! Sen så har hon en ny sadel, Wintec syntetsadel allround mot hopp. Red mest runt lite bara för att känna på henne. 
Lite bilder =)
 

¦ Sharon >> Surprise >> Åsikter

Horsenality - Soppan

Testade att följa en sånhär horsenality tabell och fylla i hur Soppan är för att sedan kunna räkna ut hur "all-round" hon är , hennes "prestanda" vid träningar är och vilka "pålitliga egenskaper" hon har. Såhär blev det:
Soppan är alltså inte mycket till allround häst, [hos dem betyder det att typ alla kan rida den, ridskolehäst hade jag själv sagt, eller en enkel typ av häst], hon har inte så hög prestanda  vid träning [vi får träna upp den, även om den är bättre nu] och hon har många pålitliga egneskaper, vilket är bra :')

¦ Surprise >> Vardag

2013 sammanfattning

Nopp, iår blir det ingen. Har rent ut sagt varit ett uselt år och det mest possitiva har varit Soppan och TMH-konsären. Oftast har One Dirction kunnat muntra upp mej men detta året räckte de inte till helt enkelt... Har fått en del nya vänner Aida, Adelina och Ebba som är roligt ju såklart. Annars inget värt att skriva. Hoppas så på att 2014 blir mitt år! Är taggad inför gymnasiet (Bökeeee) och hur det kommer gå med Soppan. Såklart även WWA-konsären taggar jag för fullt och sen ska vi till London och ev en lite längre roadtrip me våra besties hihi =)
Jag tänker faktist ganska ofta tillbaka på vår förta P&J ihih även det var så kul och ska göras om 2014 flera gånger =)
 

¦ Gaby >> Åsikter

Ridning och rädsla

Önskeinlägg av Adelina.
 
Själv har jag aldrig varit rädd för att rida direkt. Elle var lite sådär ibland men som jag tycker själv är jag ganska tuff och envis av mej vid ridning och jag tycker det är viktigt att avsluta ett pass som går som du vill. Ett tag när jag inte hoppat högre höjer ett tag var jag lite rädd för att hoppa typ över 90cm men som tur hade jag en duktig häst då som gjorde att jag fick tillbaka självforttroendet.
 
Med Soppan känner jag mej alltid säker och är man själv lugn och har bestämt sej för att klara det kommer man göra det. Om man är rädd för att rida en viss häst (på ridskolan aknske eller sin medryttarhäst eller egna kankse?) tycker jag man ska göra nått åt de så fort som möjligt. Inte bara sluta rida hästen eller sälja den utan få hjälp med att känna sig trygg med hästen. Jag skulle börja med lydnadsövningar från marken så att hästen lyssnar på dej nerifrån. Om du sedan t.ex är rädd för att hoppa med hästen för att den vägrar hela tiden så skulle jag be att få rida nån häst som är erfaren inom hoppning och hoppa den lite och sedan börja hoppa ponnyn man var rädd att hoppa. Man ska tro på sig själv och ponnyn för det är bara då det går! Tro mej det funkar. 
Sen kan man ju ta hjälp av en erfaren kompis eller en tränare osså. Ta det lugnt med att långsamt höga osv så man inte påvägen halkar ner igen, varje myrsteg räknas trots allt =)
 
Sen kan det såklart vara att du tycker det är läskigt att hoppa vilken högd och häst det nu är och då kankse inte hoppning är nåt för dej. Då är det ju bättre att satsa på dressyr och så kan man ju löshoppa hästen ibland t.ex =) Är man sen rädd för att rida helt från första början och du inte trivs med att ha ett djur under dej som har egna kännslor och kan när som helst göra som den vill kanske inte ridning är nån sport för dej. 
 
Känner man nu att hästen är helt rätt för mej och jag vill värkligen kunna hoppa denna ponnyn men jag är ju så rädd så finns det egntligen bara din räddsla som stoppar dej, och det är ju ganska tråkigt att en sån sak kan försöra så mycket för en. Börja lågt då och ta det framåt med små steg så kommer ni komma upp där en dag! Och nummer ett såklart; känn dig 110% säker med ponnyn ;D
Personligen blir jag inte rädd av att sitta upp efter en avramling men Soppan blir lätt lite misstänksam när hon vägrar och man måste sänka för att hon ska hoppa för att sedan kunna höja igen :) 
 
Tänk på:
* Känn dej trygg med ponnyn
* Tro på att ni klarar det
* Låt inte räddslan gå för långt
 
Hoppas Adelina blir nöjd nu haha ;) Länk till hennes blogg om ni klickar på hennes namn!

¦ Surprise >> Vardag

Och nu är det jul igen (snaart)

Tog en liten sovmorgon och kollade sedan en ep av SPN. Har precis pyntat klart granen och lagt några julklappar därunder. Mest får nog Soppan denna julen hihih :')
 
Iaf så får hon massage idag av Sarah. På måndag så åker vi till sallet på eftermiddan och rider Soppan lite och tar sedan in alla hästar och fixar dom för natten. Troligtvis får kameran följa med imorgon så kanske vi fotar när vi rider Soppan... På tisdag (24ihihi) så ska vi till stallet på morgonen och släppa ut hästarna. Åker så tidigt vi orkar skulle jag tro haha x) Kommer hem vid lunch kanske och sen får vi se vad vi får i julklapp vid kvällen! Esters present ska filmas när vi öppnar den för hon vill se vår reaktion eftersom det tydligen är nått vi kommer kyssa hennes fötter för haha x) 
Har inte haft sån stor lust att blogga på senaste tiden... Antagligen för att Soppan inte ridits denna veckan och för att det är så fruktansvärt tråkit väder så man kan inte fota nått utan är inne hela dagen och bara degar sig....
 

¦ Surprise >> Videor

Löshoppning - Film

Löshoppningen från igår! 
Kan kollas i HD. Högsta hindret ligger på 115cm =)
 
 

¦ Surprise

If you don't know where to go, stay close to me instead

Jul pyntade Soppisen idag, och hon hatar oss nog för att vi försökte göra en enhörning av henne haha :') 
Iaf så löshoppade vi henne och vi slog rekord, 1.15 gullet :'') 
 
Åh jag är såå trött och vill bara att det ska vara julafton hah, ska kolla TVD senare ikväll. Gabbi vill göra lite ilm från hoppningen idag och sen ska jag väl titta :]
 
 
 
 

¦ Surprise >> Vardag

Julpyntad ponny

Plusgrader, nästan varmt ute, ingen snö, blåser som f*n och regans som in i... Så blev årets första julfotografering av! Tog plats i ridhuset men tyckte endå bilderna blev lite mysiga =)
 
Julpyntade ploppis först då. Knoppar, flätor, glitter och rött band över hela ponnyn hihi. Skulle göra henne till en ponicorn men hornet vägrade vara på sins plats.. Ja, hon var mycket söt iaf ;) Så först fotade och filmade lite sen så fick hon leka med Ester en stund. Sen stod det löshoppning på schemat! Hon var jätteduktig och allt filmades så förhoppningsvis får ni film redan idag! Hon kom över 1,15m men det ser ganska mycket högre ut (mätte med tumstock). Hennes framben var inte så bra med idag och flackade lite efter och luýftes inte ordentligt men ja hon var jätteduktig! Så film senare!
 
Lite bilder från idag =)
 

¦ Vardag

Midnight bloggin'

Har precis kommit hem från kvällens underhållning, bio. Såg Catching Fire med Ester och Clara. Filmen var grymt bra men är mer taggad på trean bc jag gillar tredje boken mest haha
 
Var i stallet också, gjorde inget med Soppan utan red Bella idag så vi kunde ta annonsbilder på henne. 
 
För att vara iphone så gillar jag endå denna bilden på något sätt ^^ 

¦ Andra Hästar >> Vardag

Lite nya ridbilder

Dax igen va? Var ju alltför längesedan vi bjöd på ridbilder. Här får ni dagens ridpass på Bella som är till salu med. Hon är ett C-ponny sto (12 år tror jag?) och genomsnäll. Lätt ponny att handskas med i både ridningen och vid handen. Hon passar alla ryttare och bär upp bra. Hoppar helt okej med ett fint tempo. I dressyren gör hon vad du ber henne om =)
 
Ni får ursäkta min sits men sadeln har inget stöd alls så man får stolsits och hon är ganska tjock än. Så även fast lädrena ser askorta ut höll jag på att tappa stigbygeln i galoppen pga att de var för långa x)
Sen red Ester Passoa och mer om det kan ni läsa på hennes instagram @powniie och så bjuder jag på en bild på de två små ponnysarna idag!

¦ Andra Hästar >> Vardag

Bellibus

Ester red Passoa (avbockad en gång och annars en allmänt unghästig unghäst) och så red Sharon Bella först och sen jag. Gick helt okej, hon gör ju vad man ber henne om så finns inte så mycket att säga ^^
En bild från idag, ni får nog fler när vi kommer hem!

Ikväll ska vi även på bio med våra fränds Ester och Clara och se Catching Fire!

¦ Vardag

Första lovdagen

Sov länge, vakande och kollade SPN, spelade Sims, kollade SPN. Ska snart till stallet båda två. Vet inte vad jag ska blogga om så..
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Vaca finally

Lah änntligen looov
Höjde mina betyg, fast det känndes endå väldigt lite så jag kanske räknade fel men iaf så jag är endå nöjd :")
 
Stack till tandläkaren och har fått gummiband i sidorna och efter som man måste ta av den varje gång man äter [skit jobbigt] så kommer jag typ skippa alla småätanden hela tiden, nyttigt hah
 
Åkte och köpte julklappar till Gabbi och vidare till stallet. Städade först hela sadelkammaren inklusive våra skåp och sedan efter det longerade jag en lite besvärlig ponny. När Clara lämmnat ridhuset med Spirit gick det slutligen bra och då avslutade vi passet :")
 
Nu ska jag hem och äta, jobba 1h på filmen och seda ska jag nog kolla serier och någon film!¦ Outfits

Favoritmärke #1

Eskadron
 
Bara nämt det sådär 100 gånger typp. Jag gillar att de har mycket färger på sina produkter och det tycker jag är jättesnyggt. Sen så har de såååå mycket så man blir ju helt kär. Ganska dyrt dock tycker jag. Sen har de ju den speciellt kollektionen Nici som jag bara äälskar, ponnysaker på hög nivå!

¦ Vardag

Jullov

omg yeey typ, höjde mitt betyg rejält haha =) Nu har jag iaf 260p så jag är väldigt nöjd!
 
Har spelat liiite sims och kollat en ep av SPN och nu bloggar jag. Imorgon så ska båda till stallet. Vi rider Bella ute och Ester ska rida Passoa och sen hittar vi väll på nått med Soppan med. På måndag så ska hon komma igång med att ridas igen =)
Jaaa photoshopad bilf men vem bryr sei han är skitsnygg endå
 
Har kommit in i en såns fangirl grej igen och lääängtaar sååå efter WWA tour! OMG DET KOMMER BLI BÄST!
 

¦ Spel >> Vardag

Maybe its the way she walked

Okej så ja, jag suuuger på att blogga hahah men jag är typ såå trött när jag kommer hem och så vill man nbara sätta sig och göra det man tycker är kul.
 
Så jag har fixat lite med filmer [jobb]  ca 1 h och imorgon ska jag sitta med det i iallafall 2 timmar har jag bestämmt mig. Sen har jag spelat sims och nu ska jag kolla antingen på ett TVD avsnitt eller så ska jag se this is us igen. 
 
Imorgon ska jag till stallet och kanske kan ta med kameran och så kan jag be Ester fota mig och Soppan ute lite hihi :]
 
 

¦ Surprise >> Vardag

Busebockponny

Haha åh Soppan var såå glad idag! Hon bockade och hade sig och man fick akta sej för att inte få en raketponny på sina fötter haha x)
 
Började med att hon fick springa lite löst och hon hoppade i räserfart över en bom haha och då visste jag redan vad dagens cirkus skulle bestå av. Skulle lägga upp hindret och vem kommer inte typ bakom mej och hoppar hindret (ett litet kryss) precis när jag läagt upp hindret, Soppan?! Ja, sen så hoppade hon 70cm stillastående och sprang runt i räserfart och hoppade 1m bara sådär flera gånger om om igen och vi bara stod på mitten och kollade haha... Sen lekte hon och Ester och det var ju sååå gulligt, Soppan kollade jättenoga varje rörelse Ester gjorde och om Ester rörde sig lite så flängde hon på huvet och gav sig iväg i en rad med bocksprång. Glad att jag inte satt på haha x)
En liten insta-gif från dagen!
Red även Bella lite och hjälpte Ester med Passoa som osså var lite busig haha x)
 
 

¦ Vardag

Sista dagen..

Väckte nog hela huset med min hosta inatt.Så mamma tyckte in jag skulle till skolan (och jag mår inte bra heller) så får vara hemma och kolla serier. Har spelat en massa sims redan och ska äta och kolla SPN nu. Ska till stallet sen =)
 
 

¦ Vardag

Tröttare än tröttast

Redan sen igår har jag haft asont i halsen och så fort jag andas blir den jättetorr.. Min förkylning har inte heller blivit bättre.. Efter att jag kom hem från läkaren så kollade jag en ep av SPN och sen somnade jag. Sharon tappade ort mej och visste inte var jag var när hon kom hem och sov så tungt så hörde inte när hon ringde ahah x) 
 
Iaf imorgon är det onsdag och sen torsdag och fredag osv. Haha men ja, har inte så mycket mer att säga =)

¦ Vardag

Håla

Fördelen med att gå på Slottis. Fick en håla på 2,5h så stack hem till oss vi och två tjejer till. Erika tar egobiler med min bebbo (iPhone 5s ♥) heeela tiden haha x)
 
Iaf, eftersom jag ska till läkaren vid 1 och vi börjar 10 i 1 så skiter jag i hela eftermiddan i skolan, kollar endå bara film på alla lektioner. Ska sticka och köpa ett skal till mobilen och sen så ska jag fixa en sak åt mamma. Väl hemme kanske jag spelar Sims eller kollar på SPN, han dessutom kolla en SPN nu hihi :D
Har fått tillökning av Directioners i klassen (typ) ahah, så lär ut lite nyttig info om mina prinsar :)

¦ Vardag

Haha oj

Jag har visst inte bloggat på 3 hela dagar, whuut
 
Hände en lite grej i lördags och sen dess var jag lite less på omvärlden. VACA wher r u.
 
iaf så förhoppningsvis får jag min nya iPhone pluttegul i slutet av denna veckan :]
Vet inte vad jag ska skriva hah, har inte varit i stallet, typ bara spelat sim ahah och tittat tvd, sen var vi hoss pappa igår. Tittade på Ica Age med babysis de drog ett sånt roligt skämt som jag och gabbi asgarvade åt hahah. En kille i klassen drog ett roligt skämt idag också haha, dog. Sen har jag nog sagt att jag har lite cash, så nu ska jag typ planera vad jag ska slösa upp dem på hah. 
 
 
 
 
 
 
 

¦ Surprise >> Vardag

En vanlig promenad

Eftersom Soppan är på sin vila-utan-ryttare-vecka och Sarah använde ridhuset till att rida Passoa så fick jag gå en promenad med ärtan.

Klädde på henne varmt och mysigt med täcken och reflexer sen gick vi ut. Så fort vi kom ut ur stallet blev hon rädd för höbalarnas vita fladdrande plaster och höll på att springa över mej och in igen... Sen så vet jag inte varför hon gjorde så men i vilket fall som helst så fick hon för sej att trava ett halvtvarv runt mej bara sådär haha... Sen när vi skulle vända vid den lilla dammen så blev hon osså rädd för typ en.... osynlig.... krokodil.... kanske... Ja, då hoppare hon upp i luften och sen började hon fnysa... Sen gick det super tills vi kom till grannen som satt en sån ljusslinga på en stor sten de har i trädgården och den var ju hemsk enligt Soppan.... Gick aslångsamt förbi och hade huvet sådär halvlång nere och fnös och sen så flippade hon och drog it mej på åkerkanten... Ja så gick den turen... Sen så fick hon lite gott för att hon är bäst och sen var det dags för kvällsmat :)
Syns du inte finns du inte haha - speciellt här ute i ög...

¦ Vardag

Dålig-bloggning day

Har inte orkar blogga idag. 

Iaf så är vi påväg hem från pappa nu. Imorgon är det skola typ sen stallet... :)
Vår lillasyster bakade pepperkaks-soppan :)

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Stallet

Soppan blev kollad av Sarah idag så nu vet vi var problemet sitter! Hon är dels fruktansvärt stel i hela ryggen så Sarah ska massera henne några gånger. Sen så är hon irriterad av skänklarna så ska låta henne vila från ryttare i en vecka sen så ska vi inte rida med sporrar och med så nätta hjälper som möjligt.

Sen red jag Bella. Filmade till försäljning idag så tog även nått skutt. Inte alls min typ av ponny men men...
Sen red Laura Batman och sen hjälpte jag Ester att löshoppa Passoa som bara var på bushumör idag ;)

¦ Outfits >> Vardag

Outfit-mästaren

Rubriken = På DV finns dör en hästoutfitsgrupp och jag gjorde typ nån outfit och nu har jättemånga frgat om en önskeoutfit som jag kan göra åt dem, för dom älskar minmoutfit haha x)
 
Lördag då, ska till stallet med Sharon. Vi ska kolla igenom Soppan med Clara lite osv. Ev rida henne lite för att se hur hon känns. Hon ska i vilket fall som helst få massör innan jul/efter. Tar med kameran så får se vad vi fotar. Hagen är så grymt lerig och våra ena skor läcker igenom så det är typ haöv tråkigt där ute... Får se vad vi hittar på väll.
En av outfitsen jag knåpat ihop till en tjej =)

¦ Vardag

Som ni alla inte vet

Så var jag ledig idah p.g.a filminspelning looool 

Iaf så det vat kul och så har jag lite cash i bakfickan såhär innan jul :") 

Kom precis hem så jag är lite trött, men ska endå kolla tvd.
¦ Surprise >> Vardag

Dålig stalldag

Verkligen inte topp nummer 5 denna dagen i stallet....

Började med att ha ridlektion för båda små. Sen skulle jag rida Bella som var dryg som f*n och gjorde typ tväretmot vad jag bad henne om. Hon går som en kamel och fattar att man kan öka en viss gångart. 

Sen skulle jag rida Soppan och allt kändes bara fel. Hon var dryg i stallet och red i typ 20 min innan jag avslutade pga att de inte känndes bra. Hon MÅSTE få ut en massör nu så att stelheten i höger lossnar (ev låsningar eller vad det är) och sen är jag nästan hundra på att hon har ont i ryggen med. Hon bockar i varje galoppfattning nämligen... Så avslutade för har ringen lust att rida en "dålig" ponny..

Sen julpyntade jag hennes box lite och så stack vi till bussen.¦ Shopping >> Vardag

Telenor levererar

Hihihi jao. Mamma och jag var och uppgraderade vårt abonnemang så snart kommer det hem två iPhone 5s till oss. Yey. På köpet fick vi även en iPad Mini så nu sitter vi och pussar på den ahah
 
 
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

Shadow-ing Clara på Böke

Idag var det min tur att skugga! Det betyder alltså att jag som går i nian får lov att följa med en gymnasie-elev under en dag på deras gymnasie och se hur det är där under en skoldag ^^
 
Första timmen skrev de prov så satt mest och väntade. Clara blev klar fort så stack till stallet. Tror vi fixade Fantas höpåsar sen så chillade vi i ett upehålls rum med Mathilda och några 2:or. Insåg hur många Directioners det finns på skolan haha :D Iaf sen så skulle det vara matte i halvklass men de blev inställt så då hade vi en jättelång håla. Åt lite på skolan sen så stack vi till Donken med Frida. Sen mockade vi Fantas box. Efter det skulle det vara idrott men det blev nått missförstånd så den slapp vi med haha.
 
Så vi red ut, I SKOGEN. Jag hade Fanta och Clara lånade sin kompis ponny Fox. Vi red och utforskade i skogen runt Skabersjö. Efter ett tag kom vi enda till Bokskogen haha red på en väg som vi orienterade på i början av skolåret x) Tappade bort oss liiiite och fick leta på google-maps haha men tillslut hittade vi hem! Hela rundan tog mellan 2-2,5h och blev både massa galopp och skritt och trav. Fox var lite "busig" och kunde tvärvända typ heeela tiden så han var lite dryg men Fantis skötte sig super!
 
Sen kom vi hem då och fixade ponnysarna sen stck vi hem! Nu sitter vi här hemma hos oss och ska snart äta! Tror Sharon kommer tla om för er vad de köpte för nytt på stan snart ;)
Film från ridturen kan ni hitta på min insta @itsgabyh :D

¦ Redigering >> Surprise

Misbehaving for days


¦ Serier

11. Favourite quote

Ehm.... 
 
"Life is too cruel. If we cease to believe in love, why would you want to live?"
- Katherine Pierce
 
 
 
 

¦ Serier

10 Favourite Episode

Opps glömde igår :]
 
iaf så kan jag inte välja vilken som är min absoluta favorit men en av de jag gillar mest och tänker på först nog 162 Candles [1x08]. För att Lexi kommer och hälsar på och den är allmänt rolig + att Stef är sååå snygg i den EP hih
 
 

¦ Redigering >> Surprise

When you know who' s calling even though the number is blocked


¦ Outfits >> Vardag

Skuggan

Imorgon är det min tur att skugga Clara! Ska bli väldit kul faktist =)
 
Iaf så är det ju inte alls långt var i skolan, yeeeyyy. Imorgon så skippar jag stallet då jag ska med Clara ju så orkar inte åka dit med så hon får vila. På fredag så åker jag dit som vanligt =)
Ny outfit =)

¦ Vardag

Onsdagshiet

Skolan = chill
 
Nu ska jag chilla med att äta mellanmål och kolla SPN, se ya!
40% snygghet

¦ Surprise >> Vardag

Busiga hjärtis

Aa, bussen var försenad så kom ganska sent till stallet.

Ja, själv "ridpasset" bestod av att vi släppte Bella och Soppan först så de fil springa av sej. Sen så red vi lite i alla gångarter barbacka i grimma och grimskaft. Gick sådär. Imed att jag red så past oseriös så sket jag i hur hon gick bara hon stannade och lyssnade på mej men formen och allt va dessamma. Sen så övade vi att backa genom ett L av bommar (ni vet säker vad jag menar) och hon tappar sååååå lätt konsentrationen så hon gick på bommarna nästan jämt. Ärter flera försök fick jag henne att lyssna på mej iaf.... Sen så hade jag henne löst och övade på inkallning. Hon kunde följa efter mig och stanna när jag stannade men efter nån minut tröttnade hon B gav sig iväg. Då började hon trava runt och sket helt i mej och det tyckte jag inte var ok. Så kallade på henne och tillslut så kom hon ju till mej. Då fick hon ju såklart beröm och sen så började vi om igen. Blev hon uttråkad lämnade hon mig igen och lekte runt. Jag jagar aldrig henne utan står i mitten och kallar och så får hon själv bestämma när hon ska komma. Tillslut så klarade vi av att hålla på ett längre tag så då nöjde jag mej och så fick hon slicksten! Sen så borstade jag om henne och gonattpussade henne :* 
Det var trots allt ett tag sen vi övade såhär från marken så tyckte endå hon skötte sig ok men såklar blev jag irriterad när hon med jämna mellanrum gick iväg från mej x)

¦ Vardag >> Videor

HYPED

Movie studio platinum kom idag så nu har jag det forever and ever wohohohohoho
 
Ska sitta och göra film nu heh förvänta er dålig uppdatering men sen får ni ju film :]
 
Igår fick jag även hem min present från IDA så tack så väldigt mycket för det!
 
 

¦ Vardag

Blogging ala Gabbi

Var hos Clara och snackade häst i typ 3h. Haha, en ligger i sängen den andra snurrar i datastolen sen så börjas det... Allt från hur hovar ska verkas, outfits, freejum-stigbyglar, jämför foder, Ponny SM (stilbedömning med höhö) till hur många gram täcken ens ponny ska ha vilken årstid. Jaa, söker upp nått enstaka på nätet sen bara snackar vi.
 
Iaf imorgon så är det skola från 8-4.. drygaste dagen.... Ja, sen åker jag till stallet. Om jag pallar rida ut gör jag väll de med Ester annrs har jag planer på att jobba lite md lydnad och tillit i ridhuset. Känner att de behövs lite haha.... Men får se imorgon vad jag/vi känner för! Clara ska osså komma imorgon till ÖG och Ester ofc haha men ni fattar x)
På torsdag så ska jag troligtvis skugga Clara så hoppas jag kan byta stalldag med Sharon haha x)

¦ Serier

9. Favourite Season

Sesong 3, lätt. Stefan blir asgrym och stänger av sina känslor. Dock är det synd att han inte är tsm med Elena :((( Känner bara på mig att sesong 5 blir bättre haha
 
 

¦ Vardag

Måndag morgon

Jaha, skolan började med ungdomsamtal med hela halvklassen dvs killar och tjejer. Sen flöt skolan på bra. 
 
Hunnit kolla 7x01 av SPN nu och ska ev kolla 02 med men vet inte om jag vill göra det nu. Ska hem till Clara sen en stund och chilla med min majs haha japp majs är veckans ord.
Så söööötttt

¦ Vardag

Challenge day #never

sam, sa, s, sa, sas, sass, sassy

¦ Vardag

Tävling hos Prinsesc!

Återigen var med!
 
 
 

¦ Surprise

The typical Gabbi

Haha, vill alltid ha på Soppan bokstavligen 300 täcken "så att hon inte fryser" och så har jag som en reflex att känna under täcket om hon är varm hela tiden x) Min pärla får inteee frysa hihihi....
 

¦ Vardag

Segsöndag #371

Åhh söndgar är typ värsta dagen på veckan. Mamma tvingar alltid oss att göra massa saker så hinner knappt göra vad jag vill när jag väl har tid....  
 
Pallar inte blogga idag.

¦ Serier

Congratz

Omg min man fyller år idag. Åhh vad jag älskar dig min bebis ღ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ღ
 
 
 

¦ Surprise

Little white lies

Okej, det var mycket roligare att redigera bildern snyggt haha. Speciellt med den nya updaten på PS ju... Ny stämpel.. dock inte så jättenöjd...

¦ Surprise

But all the other kids...


¦ Surprise

No time to think

 

¦ Andra Hästar >> Surprise

The air in your lungs is like thunder

 

¦ Surprise

Vinter hage

 
 

¦ Surprise

Gun in your holster ready to blow

Okej så det var lite blåsigt och lite snöigt, men what ever. Vi red ut endå och Soppan var pigg men snäll :]
Fler bilder i tidsinställda!
 

¦ Surprise

Klydd med PS och dagens ridpass!

Jaha, Sharon hade ställt om så att vi fotar i en annan fil så gick de inte att öppna i PS då nähä så skulle jag uppdatera plug-in då men hade inget som kunde öppna zip-filer näha så fick ladda ner WinRAR först då och seeeen så kunde jag uppdatera plug-in... klydd asså....
 
Ja, till själva ridpasset. Hon var fortfarande stel i vänster men inte alls lika mycket, nu kunde hon iaf böja sej ganska mycke bättre än i onsdags... Hon var piiiiggggg, absolut inte dum (för att hon ska busa måste hon ha med sig en hästkompis) men varken spö eller sporrar behövdes. Vände man hemmåt i skritt fick hon lite smådamp och ville skutta iväg haha x) Övade på.. inget speciellt. Red runt, kännde lite på henne och jobbade med formen och att få henne mjuk och samlad. Men hon kändes bra och gjorde helt okej ifrån sig så är endå nöjd!
 
Har ju lite problem med outfits nu eftersom att vi bara har ett militärgrönt ridtäcke och ett reflexgult så kan typ inte matcha nått... Fler bilder i tidsinställda!
Eftersom det var så kallt var det svårt at hålla kameran igång och blir den för kall vägrar den att fota... Får lixom värma den en stund, fota lite, värma den, fota lite osv.... Så jag som var andra att rida (batteriet på kameran höll på att ge vika det med) fick inte sååå många bilder. Men det kommer fler vinterdagar!

¦ Surprise

Första snön!

Jaha, fixade med Passoa först och löshoppade och så red Ester henne lite med. 

Sen så fixade vi vår plutta och gav oss ut! Misstankar om en pigg ponny haha.... Men hon skötte sig jättebra faktiskt :)
Sneak peak
Haha lyckades bli en massa remmar idag....

¦ Surprise >> Vardag

Värmande kommentarer och kallt väder

Har på sensate tiden fått jättefina kommentarer av en viss person, tyvärr har hon ingen blogg för annars hade vi länkat dej! Ni kan se Malins fina kommentarer under många av de senaste inläggen! Tack tack :')
 
Jahap, lördag då. Eftersom vi är osäkra om snön i ÖG ligger kvar åker vi in till Hööks innan stallet och köper vinterbroddar. Ifall snön verkar bli kvar ska vi få tag i hovis så han kan sätta på vintersulorna med så poppan slipper bygga styltor. Idag kommer inte Laura rida Batman så Sharon kanske har lektion för barnen om hon pallar. Ska göra film på Passoa och rida Soppan. Kollade vädret och som Clara sa ska det regna dock bara den lättaste typen så hoppas på att vi kan rida ut endå! I annat fall rider vi i ridhuset men då blir det bilder endå, dock inte lika roliga...
 
Ska se vilken outfit vi kan ha :)

¦ Natur >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Snöstorm

Ja haha snöstooooorm
 
Longerade ploppen i ridhuset lite. Först var hon typ störd och reste sig och bockade och drog iväg och sånt men sen var hon snäll hihih. Imorgon blir det rida ut om det inte blåser förmycket.
Nu är det TVFuckingD
 
 
 

¦ Vardag

Blåsväder

Sånt äckelväder.... Stort träd välte i Rönne haha och massa skyltar är på marken x)
 
Iaf så var skolan chill. Bakade lussebullar och sen hade vi inget matteprov för vi hade vikare. Sen så på svenskan så såg vi på Of mice and men och Lennie omg kallades det igen haha x) Fast han dör sen :((( På so:n hade halva klassen ungdomssamtal och vi som var på lektionen kollade på en film on Gandih (stavvnniiing?).

¦ Outfits

Outfit....


¦ Outfits >> Surprise

I don't wanna feel ya, can't be near ya

 
 
 
 
 
 
 
 

¦ Andra Hästar

Nått av de bästa

Måste ju få dela med mej av en sjukt härlig sak!
 
Spirit (Claras ponny som ni säker vet) blev opererad idag och det har gått sjukt bra med opertionen och efter den med! Har lä ge legat i bakhuvet och undrat när hon kommer bli bra igen så nu är det lite boxvila sen så kommer det ett nytt ekipage på banorna så då får ni akta er minsann!
Så nu står hon i en box i ÖG och imorgon så åker Fanta till Böke!
Haha kommer tortera henne med kärlek haha skojja Clara ska inte mörda din ponny, bara lite... Haha jag och Ester "vänjer" Passoa vid att bli gullebullad haha omg bebisen fattar inget men man måste vara bered till framtiden när alla vill gullebulla med sin ponny haha x)

¦ Surprise

And the feelin' commin from my bones says find a home


¦ Vardag

Åter hemma

Simmade för ett tag sen, tog typ 1h sammanlagt från hemmet till att komma hem igen.
 
Annars så är det fakin' friday imorgon. Sen är det en hel vecka kvar + mån - ons nästnästa vecka! Sjuuukt vad det går fort asså. Snön få landa när som så man kan få lite fina bilder....
 
Annars så gör jag det vanliga. Kollar serier ofc. Tog en liten paus nu och bloggar och lyssnar på musik och gör typ allt man kan göra när man har en data i knät och nerbäddad under täcket. 

¦ Vardag

I'll do my best

Ska iväg och simma efter en stund då. Skolan var chill typ, tråkig idag faktist. 
 
Sen kommer vi hem då. Erika kanske kommer om hon pallar eller så sticker vi till Clara så får vi höra om hur Spirits opertion gått!
Haha omg tänkt att vi spg ut såhär i början på sommaren x)
 

¦ Surprise >> Vardag

Vänder vi idag?

"Vänder" = rejsa 

Så alltså idag vände vi några gånger. Eftersom jag red barbacka så höll jag såklart på att flyga av för ni vet vänder man hemåt i skritt, manar på hästen så aa ni vet ju vilken fart de får. Red med Äster och Fantis så ja, blev typ en kort men lite intensiv uteritt. Skirittade dock osså mycket då båda hade röda-veckan värkar och jag fick ont i axeln.... Soppan gick mest på långa tyglar och tyckte verkligen allt var spännande!

Sen så gick jag ut med Bella och så löshoppade vi Passoa (som var duktig för en gångs skull).

Sötpotatis ;)

¦ Vardag

Huntin' me down like an animal

Asså omg imorgon så har vi brytdag och så kommer Gabbi och säger att vi ska simma kl kvart i 3 och då hinner jag inte åka till stallet innan och jag kommer få åka sent på eftermiddagen så det kan dom fetglöma att jag ska. Anmäler mig fan hellre sjuk då ju. 
 
Iaf så förstörde det min dag så ja.. orkar inte blogga. Skolan var chill och rolig men ja som sagt är jag bara ganska pissed för tillfället.
 
 

¦ Stallet >> Vardag

Twerkin' Lennie

Men typ, hade sånt tråkigt ungdoms-samtal på förmiddan. Sen så målade vi en massa hjärtan på slöjde bra för att lixom och sen blev är det typ en trend att komma med blåtira och slagsmål blev det med. Hjölpte Jokke att rita ett mönster på EV och så ville alla hjälpa till men det vara bara vi som fattade hur man skulle göra typ. Sen så var nästan dagen slut.
 
Rubrikförklaring: Jag hade mina hängslebyxor och då "ser jag ut som" en efterbliven person på filmen vi kollar på svenskan aka Lennie (fast han är sjuukt gullig enligt mej och nån annan) + då att alla typ i klassen tyckte jag skulle twerka lite (ofc gjorde jag inte det haha..) så därför blev det twerkin' Lennie. Kallas Lennie lite half sådär haha ;)
 
Nu ska jag till stallet. Har ingen lust egentligen men idk måste ju. Rider ut lite haffs slaffs barbacka med Ästerpäster och Fantis typ så kan endå bli kuuul. Rejsa lite barbacka skulle vara underhållande. Sen tror jag att jag vill skugga Clara nästa onsdag endå för på måndag har vi ungdoms-samtal hela grupp 1 och pallar inte missa det. Men idk yet...
 
Imorgon har vi brytdag typ men eftersom jag är fucked-up så måste jag gå och göra en sak sådär mitt på eftermiddan så dagen blir endå förstörd. På fredag är det matteprov så det taggar vi fett mycket ju...
 
Nej, jullovet får gärna komma nu.
En av de hundra anledningarna till varför jag lever på tumblr.
Det är synd typ, alla som läser denna bloggen har egentligen ingen aning om vem jag egetligen är.
 

¦ Vardag

Låt tips? Duh

 
 

¦ Serier >> Vardag

3 December

Imorgon är det 20 dagar kvar till julafton!
 
Iaf så har jag varit riktigt effektiv och kollat sista TWD:n som var lite sorjlig.... och TO:n som osså var sorjlig... och 5 och 6 (säsong 5) av Glee som osså var lite sorjliga fast endå bättre, Glee är sån serier som får mej att va glaaad!
 
Annars så är jag i full gång att pllanera presenter till Sharon.... Måste säga till Clara och Ester sen vad jag tänkt (de kommer veta bådas) så vi inte köper samma + att det helst ska va saker som inte blir på rea sen efter jul! Men tror jag vet ungefär vad jag ska köpa =)
Sommarkänsla asså :')
 

¦ Surprise

Hahaha loooool

Tänkte vi med hjärnan här eller? Hahah omg vi blir nog inte så mycket längre. Omg över sommaren? Whut idag har vi haft henne exakt 185 dagar på foder och 208 dagar som "vår" haha Gurkan då :']
 
 

¦ Vardag

:@

Min rubrik när jag är pissed of haha
 
Iaf så missade jag bussajävlen så jag och Äster kom fram till att det inte är lönt att jag tar en senare buss då hon redan är i stallet och skulle ha hunnit rida när jag kmmer fram och så blir det mörk och så kommer hon få vänta på mig och frysa sä näj whatever
 
Stallägaren ska iaf massera Sup lite på torsdag <---- då vi btw har brytdag så istälelt för 4 slutar vi 1 :]]]]
 
Nu ska jag gå och gräva ner mig bland serier och YT och bloggar och sånt internetish.
 

¦ Serier >> Vardag

Ändå kul-ish

Haha, okeeej så varje lektion idag var chill. Blev facerapead hårt idag och så skrev >>killen<< i en chatt med Sarah med.. Vart bortburen hela tiden och så var alla allas bitches och skulle göra sandwitches åt alla. >>Killen<< skulle dra mej till sin plats sista lektionen så sjöng han den låten (ni vet haha vine-en..) så jag bara: nej jag tänker inte göra en f*king macka till dej och alla bara skratta..
Denna låteeeen
 
Iaf så är det min kolla ikapp alla serier dagen idag. Börjar med gårdagens TWD sen kör jag förra veckans TO och sen kollar jag nog om jag missat nån Awkward. Om jag hinner kollar jag mina Glee som jag inte orkat/hunnit kolla =)
 
 

¦ Surprise >> Vardag

Krossade nerver av en eländig ponnyy

Haha okej så det gick inte så värts bra idag.. ;)
 
Skolan var chill, klarade en A-övning i redskap och kan nästa stå på huvet haha! Åkte till stallet vid fyra och hoppade på en duktig häst att rida men icke...
 
Ja hon kom till mig i hagen iaf men sen så var hon bara jobbig. Hon var lixom sjukt klängig och buffade på mej heeela tiden när jag gjorde iordning henne och det blev ju så tröttsamt till slut och inte ville hon sluta när jag sa till. Såg att hon hade sin busiga-Soppan blick haha så ja det var ju bara skoj men haha ponnyyyyy
 
Själva passet gick uselt ;) Hon trottsade mig verkligen och kunde inte alls tänka sig att lyda mej det minsta. Hade gramanen men asså på nåt konstigt sätt kunde hon trots att jag höll in den gansk amycket gå med huvet bland molnen... Hon bettede sig som om det var första gången i ridhuset och första gången hon sett en häst gå in genom stalldörren så all hennes uppmärksamhet gick dit. Stundvis kunde hon gå bra med det var typ e bråkdel av passet... Det värsta var nog endå att hon totaltvägrade ställa sig till vänster. TOTALVÄGRADE. Trots jag bara övade på det i 15 min i skritt så tyckte det bara gå värre. Till slut så stog vi på mitten och tränade på att kunna vända nacken/huvet åt olika håll... Tog av gramanen för att se om det hindrade henne men icke.. Fick hon dessutom inte som hon ville eller om hon inte fattade så började hon antingen galoppera eller så skulle hon hoppa runt på bakbena.... Det enda positiva med passet var att hon var pigg och att vi faktist lyckades galoppera hela 2 varv i höger varv haha x) 
Sen så börjar hennes svamp försvinna så det är ju kul iaf... Näej trot hon var dels busig och bara ville trottsa meji idag och att hon måste få ut en massör eller nått för att hon ska blir mjuk i vänster...

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Skuggning av Clara

Idag var jag då med och skuggade Clara. Vaknade halv 5 och gick upp typ sex och var hur pigg som helst haha. Pallar inte berätta om det sådär utförligt för det finns ett rd som beskriver hela skiten lia bra, Perfa. 
Sådär nu vet ni vad jag har gjort idag hihi 
 
Vann även lucka 1 hos IDA så ett starfilter ligger snart under granen :]
 
 
 
 

¦ Vardag

Wanties #1

Önskar mej ju inte bara hästsaker haha...
Nya svarta docs skulle sitta fint och en gul regnjacka. Den måste vara gul och en regnjacka och denna är perfekt. Och en av tröjjorna... kan bara inte välja en... Haha får jag några pengar i julklapp beställs iaf en av tröjjorna då de kostar under 200kr (+ frakt) från Forever 21...
 

¦ Stallet >> Vardag

Saker att göra under jullovet....

..... i stallet!
 
- Tvätta alla borsta och kolla så att vi har allt man behöver i väskan samt tvätta väskan.
Förhoppningsvis har hon blivit av med sin svamp så allt kommer behövas rengöras.
- Göra iordning i våra skåp. Sortera ut de vi alldrig använder och sortera ut. Ta hem en del och slänga. Även fixa lådor eller nån smart förvaring till alla saker i skåpet så det inte ser ut som det gör nu.... kaos.
- Rengöra alla schabrak. de allra skitigaste får tvättas och resten borstas av och kardar av päls så det blir fina!
- Kolla vilka täcken vi har och rengöra dem lite. 
- Rycka manen och allmänt frisera henne.
Förhoppningsvis så är den utvuxen till rätt längd då.
- Putsa allt läder...
- Fotografera ridpass!
 
Aa, typ det jag kommer på nu. Kommer säker julpynta lite i stallet så alla boxar får nått fint där haha x)
 

¦ Stallet >> Vardag

Nästa veckas planer

Åh kommer gå skitfort nu till jullovet ju!
 
Iaf nästa vecka då
 
Imorgon måndag så skulle egentligen båda skugga Clara med det blir bara Sharon då jag måste till läkaren mitt under dagen... Iaf är i skolan tills vi slutar haha och sen så åker jag till stallet. Kommer rida ett ordentligt ridpass med gramanen. Förra vecka reds hon helt utan gramanen så dags att köra med den nån gång igen. Kommer jobba  med basic övningar och känna igenom henne så att hon känns bra! Kommer även öva på skänkelvikning från marken lite.
 
Tisdag så är båda i skolan och sen är det Sharons dag i stallet. Onsdag så är det väll skolan först sen så åker väll jag till stallet. Torsdag skolan och Sharon tar Soppan. Fredag så vet jag inte vem som åker. Lördag åker nog båda så får vi hoppas att snön hinner landa (aha tyyyp). Det ska iaf fotas nya ridbilder! Söndag så vet jag inte än..
 
Stalldagarna kan det bli lite ändring på då Sharon måste ha lektion för de små en extra gång och hon har de långa dagarna så ev bytar vi lite på dagarna. På lördag eller söndag så kan vi nog passa på att köpa julklappar till vänner och familj som inte ska ha nått med hästar haha x)

¦ Natur >> Vardag

Julkalender hos Prinsesc

Ida har nu en julkalender jag passar på att tips er om! Mer info hittar ni HÄR!
 
 

¦ Serier >> Surprise >> Vardag

I hear melodies when your heart beats

Okej så nu är det första december altså, 23 dagar kvar till julafton och 18 dagar kvar tills vi slutar :]
 
Pappa är har nu men jag är lite osocial och sitter här vid datorn istället. Har inte gjort något annat idag förutom att jag har bakat lite med mamma och suttit vid datorn. När de åker sedan ska jag titta på TVD. Är på säsong 2 ep 2 nu hihi..
 
Ska även göra en 24 dagars challange, det är bara TVD [haha] men ja jag fick typ lust hihi. Lättare att räkna ner dagarna också ;]
 
 

¦ Vardag

Hello December

hallooo typ.
 
Har hjälpt mamma att baka lite annars så har jag bara suttit vid datan. Tror jag vet vad jag ska köpa till Sharon nu i julklapp haha x) Ester och Clara ska med få nått mer! Blir förmodligen från Hööks eller Horze då ju ^^
 
Ja, pappa kommer idag så vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga...
 

¦ Photoshop >> Vardag

Kategorier på ett nytt ställe

Kände för att flytta kategorierna så nu ligger dem under headern istället. Tog även bort några kategorier vi inte änväde och jag har inte omkategoriserat några inlägg så ifall ni letar efter äldre inlägg gå via arkivet!
 
Här ligger dem alltså nu!