2013 - 2014!

¦ Surprise
Hade ju inga direkta mål som vi satte upp med Soppan under halvåret men vi tog oss igenom en del right?
 
Highlights under andra halvan av 2013 med Soppan:
- Från att inte kunna vara utan hästkompis till att kunna stå själv
Detta var ett stort problem för oss i början. Hon kunde absolut inte stå stilla uppe i stallet om hon skulle vara där själv och stegrade och försökte slita sig. I ridhuset stegrade hon och sparng rutn och gnäggade hej vilt. Nu kan vi stå uppe i stallet själva utan problem och rida ut själva och rida i ridhuset utan bråk. Hon är fortfarande lite orolig när hon är med nån häst från början sen går den ifrån henne men hon ska vara kvar, då kan hon gnägga och spänna sig lite.
Första gången vi red ut själva.
- Från att knappt komma över 30cm till att komma över 105cm utan problem
Hoppninegn var bara nått att lägga åt sidan i början. Tog os tappert över 30cm med all kraftansträngning hon hade och kunnde kanske hoppa 50cm medans hon dog ut över hindret. Idag har ho mycket mer framåtbjdning och hoppar bättre och klarar högre höjder. 115cm är det högsta hon klarat utan ryttare än så länge och 105cm med ryttare.
- Ej lastbar till att hon går på hur lätt som helst
Nått vi började jobba på i slutet av sommare då vi fick P&J's i tankarna. När hon skulle köras till ÖG från Danmar så tog det 2h att få in henne i transporten. Så vi bad att få tranporten till framsidan och började träna. Nu går hon på och av som hon aldrig gjort nått annat.
- Första P&J'n
Japp, 27 Oktober åkte vi på vår första träningstävling. Hade inga förväntningar och trodde hon skulle flippa ur för minsta lilla. Trotts alla omständigheter tog hon hela situationen förvånansvärt bra och vi tog oss runt en 60cm bana med 8 fel. Jag var såå glad för ponnyn hihi. Hon gnäggade ju helt fruktansvärt efter Spirit och vi kravlade oss runt banan med kråkhopp och inte den minsta stilighet men ack vad jag var nöjd. 
Snyggt var det inte men tog oss över gjorde vi x)
- Första gången vi badade
Den 13 Juli gav alla fyra oss iväg på en långritt till Arriesjön. Soppan som älskar att bli spolad och dricka ur vattenslangen kunde ju absolut inte tänka sig gå i vattnet. Tog mer eller mindre 20+min att få henne att nudda ena hoven i vattnet. Tillslut kom vi i vattnet och då skulle hon bara dyka med huvet i vattnet hela tiden.
Ja då får vi väll se vad 2014 har att bjuda på! Kommer sätta upp lite mål med Sharon osv så när de är bestämda får ni höra dom här =)











Kom ihåg mig?