¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Blandat

Ja, blev körda till stallet och gav oss ut på ponnyerna. Bestämde oss för att rida till gräsängen. Ingen dressyr dock utan lite bus! Soppan och Fanta tyckte båda det var superkul och bjöd på full fart och bocksprång :D Kändes som att båda behövde springa av sej rejält haha x)

Var ute nästan exakt en timme med dem. Gjorde iordning Soppan och sen var Ester tvungen att teste en sak på henne haha, ska se on Soppan kan tala om för mej vad det är ;) Aa, sen red Laura Batman och när de åkt så red jag Zwier. Blev nått litet skutt men mest dressyr i skritt och trav. ¦ Stallet >> Vardag

Stallet nästa

Nu har vi shoppat....

Mest presenter till Ester och Clara och de har köpt till oss och sen har Soppan fått en sak av oss! Ett par Eskadron lindor som är lila som matchar till vår HV polo! Men hon får ofc allt detta i julklapp haha... Iaf så ska jag och Ester till stallet nu. Rider Zwier och hittar på nått med Soppan. Vår lillasyster rider Batman som vanligt :)¦ Vardag

Ima blogga nu

Vaknade typ för en stund sen haha x) iaf vid 10 bär det av till hästaffärer och sen till stallet! 

Ska rida Zwier idag ahah bara tvungen då det var för längesen ;)¦ Stallet >> Surprise

Hästshopping - helg

Haha jao, blir lite av det denna helgen. Igår var vi ju som sagt på Hööks,Eko och Horze och ploppisen fick lite julklappar. Idag sla vi till Landäng och Myone och se ifall vi hittar något skojjigt :] 
 
Igår så åkte jag och Ester vidare till stallet och jag red lite. tänkte hoppa lite men hon kändes konstig, lite stel och hade inte riktigt lust så jag och Gabbi har bestämmt att vi tar en liten paus från hoppningen fram till jullovet och så får vi försöka rida ut så mycket som möjligt också. Hon gillar nog inte ridhuset så värst mycket.. Iaf så hämtade Ester ner ridtäcket till henne [vi tänkte om hon frös lite och blev stel p.g.a det] och lite hjälpte det nog endå. Red i ca 40 min skulle jag säga och ot slutet av passet blev hon bjuk och fin. Hon jobbade långt och lågt utan inspänninngar så jag är endå nöjd. 
 

¦ Shopping >> Vardag

Lite stallshopping

Efter skolan (som var chill) så gav vi oss iväg till jägers.
 
I väntan på Ester och Clara så gick vi in på Eko först där vi köpte nya blåa magic brush och jodopax (Sharon tog det till stallet). Sen på Hööks köpte vi regntäcket och stalltäcket och på Horze fick hon turkosa lindor!
Dagens inköp!
 
Nu är Clara här hemma med mig sen så kommer Ester och Sharon från stallet. Båda sover här sen imorgon blir det både Landäng och MyOne! 
 

¦ Shopping

Snart är det december

Ja, Sharon la ju upp sin wishlist men min är ju x antal saker längre haha woops. Allt från tuggumin och märkes strumpor till Soppan och iPhone 5s x)
 
Iaf så ska de ju själv köpas lite presenter! Till Ester har jag och Sharon planerat nått lite än så länge, kommer typ inte på vad vi ska köpa till henne haha speciellt när hon ska köpa nått som vi enligt Clara kommer "kyssa hennes fötter för" om hon köper det haha x) Måste ju köpa nått likvärdigt till henne ju!
 
Till Clara ska jag, Sharon och Ester lägga ihop till en lite större sak. Vet dock inte heller vad hon ska få haha... Ev har vi lite planer på vad hon hade velat ha och har kollat runt lite vart de finns att köpa!
 
Till Sharon ska jag köpa nått med. Har ingen aning om vad jag kommer köpa men antagligen nått vi vill ha till Soppan. Det hela kommer ju såklart sluta med att allt vi ger till varandra endå är till hästen så Soppan kommer säker få typ 309 nya saker hah :*
 
Sen ska mamma och pappa och andra kompisar ha nått litet väll. Mamma och pappa gillar när vi gör saker till dom så vi kankse pysslar ihop nått till dem som när vi var 5 år hah?
 
Nä, nu längtar jag till jullovet! Snön och att kunna åka till stallet när det är ljust och kunna fotta (!!) igen haha x)
Dat blick.
 

¦ Surprise >> Vardag

Det gick inget vidare idag

Min tanke var att hoppa men det var ju inte ponnyns.

Hon sprang förbi flera gånger och när hon väl hoppade så var avstånden helt tokiga. Fast hon var fin när jag värmde upp. Ja pärtis hade väll inte sin dag idag ;)¦ Shopping >> Vardag

Sharons Wishlist 2013

Yes, detta är det jag önskar mig i år.
 

¦ Surprise

Control yourself take only what you need

 

¦

När arbetar hästen rätt? Ryttarens sits?

Det är ju ganska lätt att mista sig när hästen jobbar i form och när den verkligen jobbar i form. Själv tycker jag fortfarande det är lite klurigt att få Soppan att arbeta rätt men under är lite tips på hur du vet att det är på rätt väg till den korrekta formen och hur en bra sits ska se ut hos ryttaren!
 
Ush haha passade på att "rättade" till min sits med.
 
Hästen
Lodlinjen: Hästen huvud ska vara rakt som efter lodlinjen (gröna sträcket vid huvet). Oftas går de bakom lod (mulen bakom lod) eller så går de framför lod (mulen över lod). Många tror att de bara är detta som räknas för att hästen ska gå i form men det är det inte. Många ponnysar med oerfarna ryttare brukar gå i en "fuskform" och då böjer de bara in huvet men gör inget av det andra som krävs.
Undertramp: Dessto mer hästen trampar under sig dessto bättre är det. Många hästar springer ju runt med små korta steg istället för att sätta dem ordentligt under sig. 
Arbeta med ryggen: Hästen ska även arbeta med ryggen. När de höjer ryggen så arbetar dom med den. Det är känns inte alltid men om de har lite lyft svans så arbetar de också fint med ryggen.
Sen finns det ju olika slags former som hög och låg form och det beror ju på vad man vill träna hos hästen. låg form är mer ansträngande för dem och används mest för att bygga rygg-och rumpmuskler. Den högre formen (Soppan går i hög form på bilden) är inte lika krävande av hästen.
 
Ryttaren Usch
Sits: Ja, jag sitter ju inte i en korrekt lodrät sits (axel-höften-hälen) utan lutar mej tillbaka förmycket, hela foten kommer för långt fram och jag sitter inte helt bra i sadeln. För att rätta till detta bör ja dra tillbaka min häl och räta upp mig. Min tå pekar också utåt och jag måste vänd in den mot hästens sida mer. Jag måste också höja min hand  en bit och peka tummarna uppåt. Höja min blick och böja lätt på armbågarna. Min sits är långt ifrån perfekt haha...
 
Tror jag fick med det viktigaste nu på både hästen och ryttaren!
 

¦ Andra Hästar

Något av det finaste jag har

Bästa Clara och bästa Spirit ♥
 

¦ Vardag

Äckel-onsdag

Ja, mitten på veckan nu typ endå chill typ. Skolan var som skolan brukar va.
 
Sharon ska till stallet idag då. Någre till ska komma och provrida typ. Sharon ska höra med Sarah vilka som ska börja osv. På fredag ska Soppan få sina nya täcken hihi :')
 
Annars ska jag kolla serier igen och bara lalla runt på internet som jag alltid brukar :* Ha en fortsatt trevlig onsdag (aka meterolog-röst och leende)!
Kan typ informera er om att hennes man ligger ner typ helt nu :')
 

¦ Surprise >> Vardag

Guldklimpen

Stallet halv fem idag, mörkt och kallt :/

Iaf möttes av en syn med en ponny med sitt vintertäcke på.... Jag fattade inte först men sen slog det mej - hon var rakad. Haha ja, nu ser man hennes svamp och ska köpa jod så vi kan behandla det. Hon kunde inte stå still i gången och skulle röra på sig exakt hela tiden. Antigen stog hon med baken i Fannys huvud eller så stod hon nere vid trappsteget... Och hon ville inte alls stå still när man gjorde nått med hennes ben....

Iaf både jag och Ester trodde att vi skulle ha en rolig och fartfylld uteritt men icke. Visst de var pigga och framåt men precis lagom! De är ju bästa kompisar nu så det var tvugna att hålla koll på var den andra var hela tiden och de ville bara gå tätt tätt brevid varandra haha :") Men åhh de skötte sig verkligen super! Båda två gick med spetsade öron hela vägen och gjorde precis vad vi bad dem om. Tog 3 galopper och tror alla fyra det var härligt! 

Missbedömme ju alltid hur länge vi så otroligt nog tog det bara 30 minuter från att vi red iväg till vi kom hem :0 Men ponnyerna känndes endå igång så gör inte så mycket! 

Ja nu är det ju reflexoutfit dagen i ända haha x)

¦ Serier >> Vardag

You're transparent when you're deflecting

Vart hemma idag.. mådde inte bra :[
 
Har fixat lite på bloggen för det får mig att må bra. Blev nöjd :] Sedan har jag bara kollat på tvd. Eller ja jag har ringt några samtal och så men annars har jag bara chillat. 
 
Har letat efter en scen på Stef huuur länge som helst och nu hittade jag den så jag tog och gjorde en gif hah. *__*
En bra låt hittade jag också..
 
 

¦ Redigering >> Surprise

Irreplaceable, yeah

 
 

¦ Stallet >> Surprise

Frost och is

Va i skolan halva dagen idag bara. Hade ont i magen och huvudet.. 

Iaf så åkte jag till stallet och red ut. Sup va lite busig oc tog ner huvudet och skuttade upp och ner lite när hon tyckte det passade haha. Det har btw börjat komma frost och pölar har börjat frysa här ute. Hoppas snön kommer snart också! 

När jag kommer hem ska jag kolla TVD och kaaanske göra en ny header för ja jag har lite lust hihi ¦ Vardag

HappyyyyYYY

Var i skolan då da.
 
Iaf One Directions nya ALBUM MIDNIGHT MEMORIES SLÄPPTES IDAG OCH DET ÄR SÅ PERFEKT ATT JAG GRÅTER OMG LYSSNADE PÅ DET I SKOLAN LITE OCH TYP SPRANG RUNT OCH VAR HELT WIERD OCH ALLA VAR HELT CHOCKADE FÖR ATT JAG VAR BARA TVUNGEN ATT UTTRYCKA MIN GKÄDJE OCH JAG GRÄT TYP FÖR ATT JAG SKA HÖRA DESSA LÅTAR LIVE OCH JAG VET INTE HUR JAG SKA ÖVERLEVA DÅ OCH TILLS DESS FÖR ATT JAG GRÅTER NÄR JAG HÖR DEM OCH JAG ÄR SÅ GLAD FÖR DE ÄR BÄST OMG OMG OMG OMG ALLA LÅTAR ÄR HELT PERFA SÅKLART OCH JAG VET INTE VAD JAG SKA GÖRA FÖR KAN INTE LYSSNA PÅ ALLA SAMTIDIGT HEJ DÅ NU SKA JAG GRÄVA NER MEJ.
 
Gifsen under är jag
Och gifen under är andra directioners till mej
Sharon har Soppan idg så jag kan lyssna ihjäl mej resten av dagen yey. Kommer förmodligen inte kunna kolla på nån serie 3-4 dagar framöver dvs tills alla andra i huset är trött på att jag lyssnar på samma album hela tiden och när jag haft dem i lurar en dag (då kan jag typ inte sjunga med osv så aj dont lajk it).
 
Nu ska jag hitta på nått aj tink.
 
 

¦ Serier >> Vardag

I tremble, their gonna eat me alive

Så idag har jag suttit vid datorn bara för att det var så fint ute. Har spelat sim, spelat, sims och spelat sims. Lite annat också men jag det var typ det jag gjorde.
 
Har även typ kommit in  en sån TVD period [som jag btw ör i hela tiden] så nu har jag börjat kolla om heela serien hah. Är på 1x04 nu haha..
 
Även två nya favorit låtar hittade jag idag ---->
 
Lite random shipping update --->
 asdfghjkl
 
Imorgon ska jag till tandläkaren och sen ska jag till stallet också. På fredag taggar vi hööks och även senare lite annan shopping i helgen. Sup ska få julklappar :)))
 
Åh jo btw, jag har tänkt läsa 50 shades of gray också.. haha tagga filmen sen. Det gick ryckte om att Ian och Nina skulle ha huvudrollerna <---- hade varit sååå totally bäst.

¦ Surprise

Hoppas ni har lust att läsa haha

Fick lixom bara lust att skriva om Soppan hur hon är nu osv haha skriver ju bara hur hon är på enskillda ridpass så ;)
 
Ja, var ska jag börja haha? Hennes man börjar lägga sig? Japp, i slutet av året kommer den nog ligga som den ska. Den är väldigt tjock nu så den ska ju ryckas sen när den är på plats. Hon ska även få en helklippning snart. Detta på grund av att hon har skorpor typ vid jumsken och baken och hon gillar när man pillar bort dem så Sarah kollad på det igår rådfrågade en av sina vänner med god erfarenhet och det är tydligen svamp hon lyckats gå gå och få. Nått som tydligen är vanligt såhär års och därför ska hon helklippas så att vi kan behandla det med jod. Hon kommer inte längre få müsli utan kraftfoder (hippo basic) och betfor. Vi har lixom inte kännt nån världens skillnad så testar med betfor nu.
 
Sen så är hon fruktansvärt pigg. Alltså hon expolderar ut i galopp ute när man vänder på en rakstäcka och man får knappt stopp på henne haha x) Så det ska ju bli vääääldigt kul att hon nu måste helklippas... Ni vet vem som kommer sitta på marken mer än ponnyn iaf...
 
Ja, denna energin resulterar i att man varken behöver sporrar eller spö längre till något så det är ju roligt. Hon kan osså galoppera ordentligt i ridhuset nu (näej hon kunde inte det innan)! Hon smågnäggar när vi kommer in i hagen till henne (även fast det är för att hon vill in typ så är det endå såå gulligt) och hon är som vanligt jättesnäll och gosig. Hon är alltid jätteskitig så man får typ borsta i evigheter haha.... 
 
Annars så är hon vanliga och bästaste Soppan =)
Har inte haft nån lust att skriva om de nya ponnyerna haha kan beror på att jag kind off inte bryr mej om dem haha? Sharon kanske kan ta nån bild på dem imorgon iaf!
 
 

¦

Skön utrustning till mej och hästen

Önskeinlägg
 
När jag rider gillar jag att rida i..
Min Lamicell hjälm. Sjukt skön och snygg!
Kan köpas HÄR.
Sen gillar jag rida i en fleecetröjja och stretchiga ridbyxor eller bara typ leggins med överdragsbyxor över haha.
Mina stövlar och också sjukt sköna. Ett par MH Venice Young Rider som ni kan köpa HÄR.
 
Sen typ sadel och så har jag inget favorit direkt... Gillar dock inte vår dressyrsadel haha...
Men gummityglarna är ett pluss och även våra stigbyglar. Kan köpas HÄR och R.
 
 

¦ Vardag

#1DDayLive

Jaha, från kl halv åtta till tjugo i fyra på morgonen satt jag med datan i knät och kollade på hela 1DDayLive! Var sjuukt kul haha och omg så snygga killarna va... Fick lite sneak peak på vissa låtar på nya albumet och tror att jag ev har en ny favorit haha, men måste höra hela. 
 
Quizet på slutet var nog roligast och när Liam brottades med nån känd wrestler (stavas de så?) haha och catwalken med de t-shirtarna som sverigefans designat! Och när de skulle typ gissa rätt på en fråga och då fick de äta en rätt från de landet och om de svarade fel så fick de äta nått äckligt haha typ tunnfiskmilkshake haha x) Ja, tror många kollade en del av den iaf haha typ vid 2 på natten så rasade antalet som kollade och då var det många som t.ex i sverige inte kunde hålla sej vakna lägre haha, men jag lyckades! Ja ni som kollade tummen upp till er!
Ja, var ju tvungen att ta en prt sc när jag sett klart haha och när livestreamen började var det typ dubbelt så många som kollade haha x)
 

¦ Vardag

#1DDayToiletBreak

Japp är inne på 5 timmen nu i sträck haha inte rört mej ut sängen sen kl halv åtta hihihi. Ja 2 timmar till! Hoppas vi får en liten #ToiletBreak haha skulle behövas....
Såklart fotat min dataskärm med bilderna blir ju blä haha xD Men faktist har jag inte tröttnat än efter 5 timmar! 

Kan passa på att imorgon så är vi hemma så det blir nog en del Sims spelande då båda hade lust med det idag så ja :) 


¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

Piggelinponny 1.0

Idag var Soppan sååååå pigg. Tanken var att vi skulle rida till gräset men det han vi inte för att vi hade tre tjejer där ute som skulle prova att rida men vi rejsade lite vilket var mycket roligare!

¦ Andra Hästar

FANNY OCH BELLA

De två nya ridponnyerna. Orkar inte skriva om dem idag så gör det imorogn tror jag.
 

¦ Andra Hästar >> Surprise >> Vardag

Fullt upp

Hade med oss några som provred idag och det stal vår tid så han inte rida ut till ängen :(
 
Iaf så testade jag Fanta (jag vet skitfult namn. Kallar henne Fanny ist) och hon var annorlunda. Steget är kortare än en shettis och det ser bokstavligen dumt ut. Testade några skutt med men hon verkar inte speciellt erfaren där haha, vinglar in, stannar till och hoppar som om hindret var 1m...
 
Sen så red jag Passoa idag med! Skrittade med sadel sen så fick hon inviga att trava ett varv med ryttare på ryggen! Hon fattar inte detta med bett än så kan inte styra henne. Men det kommer.
 
Laura red Batman.
Sen red vi Soppan på samma väg bakom stallet. Blev mest galopp då hon tyckte det var enorm roligt!
Nya skossingar fick hon med!
 

¦ Surprise >> Vardag

Oaktivitet på topp

Kom hem sent igår så jag gick och la mig typ direkt, därför bloggade jag inte.. 
 
Idag var jag längre i skolan för att fota match och sedan kom Clara hem till oss och sörjde lite för att det inte är så värst bra med Spirit.. Hon stack precis och nu har jag satt mig för att bara lägga upp detta bajs inlägget hah.

¦ Surprise

Lite barbackahoppning

Ja, red inte så länge idag men det känndes jättebra. Hon var framåt och hoppade super alla gånger! Blev lite balanshoppning hihi. Tog 6 bussen hem och åt på BK med Clara och Sharon sen.¦ Andra Hästar

Mina topp 5 älsklingsponnys

1. Haymos Surprise
Måste jag änns säga nått mer? Hon är enligt mig världens universums bästaste ponny. Ingen kan någonsin ersätta henne.
2. Zwier
Trots att jag knappt rider han nått mer (väldigt sällan, är ju lång + hinner inte + han har medryttare osv) men han är trots allt den häst som passar mig bäst efter Soppan. Han är bara sååå rolig och gullig att rida och jag trivs bra med han!
3. Duchess
Alltså egentligen måste det vara för hon är bokstavligen världens skönaste häst. Hon må va gammal men det finns så mycket livslust i henne att man bara inte kan sluta skratta när man rider henne. I brist på tid och andra som rider henne har jag mest ridit henne i sommras och lite när vi bytar ponnys mellan varandra. Men honär alltid så positiv till exakt allt och man blir verkligen glad av att vara i närheten av henne.
4. Spirit
Jag sätter endå Spirit så pass högt faktist. Jag rider ju inte så många hästar och Soppan och Spirit är dem jag nog ridit mest av alla ovan nämda. Hon är långt ifrån min typ av häst men hon har aldrig heller gjort mej direkt besviken när jag ridit henne. Senast jag red henne (i måndes) så var hon faktist riktigt fin! Men hon är lite mer av en utmaning än Soppan och om jag inte ridit henne på länge så tycker jag det är roligt att få sitta upp på henne.
5. Njord
Ja, lte svårt här faktist. Velade mellan Chivas, Njord och Mulan. Men Njord hade jag ju förra sommaren och han var precis som Soppan min typ. Han var ju jäääätttteeeee söt och jag hade nån period då jag gillade unghästar. Endast 3 år var han ju och han fick ju perioder då han blev helt omvänd i huvet, nått som jag tyckte var roligt för mej haha. Har ju självfallet inte ridit han sen han åkte men minnena om hur han var till sättet är de som lever kvar än!
Jag rider ju trotts allt väldigt få hästar och det gör ju såklrt att jag aldrig fastnar vid dem.
 
 

¦ Serier >> Vardag

TorsdagsH

Pallar inte berätta om skolan idag heller.
 
Omg asså Diana (låten) är så jäkla braaa döööör. Iaf så ska Sharon till stallet och jag ska väll kolla SPN och lulla runt på internet bara sådär som jag alltid gör. Imorgon är det fredag, yeey. Så shalong så hörs vi väll snarast ;)
Nu är det såhär att personen på gif:en spelar i nån anv mina serier MEN vilken?? :o
Åh haha idk...
 

¦ Serier >> Stallet >> Vardag

Tur att man har vänner

Idag mådde jag inte bra, men det finns 1 person som som va där för mig hela dagen. Älskar dig med hela mitt hjärta.

Nu har jag varit pch köpt foder till loppan så nu kan hon tjocka sig igen. Är påväg för att köpa zon-kort och efter det ska jag hem igen. 

När jag kommer hem ska jag kolla Ravenswood och TO :")
¦ Vardag

Diana

Än en gång, 1D har gjort värdens bästa låt. Den träffar verkligen rakt in i mitt hjärta och bara gråter.
Annars är jag hemma igen. Ska till stallet senare.
 

¦ Surprise

Du är det bästa som hänt mig

 

¦ Vardag

Har inte varit på topp

Näej, skolan vara bara tråk. Sen var jag hos "läkaren" och det om något var bara så jäkla trist, bullshit rakt igenom.
 
Har helt enkelt inte haft nån vidare bra dag. Ibland önskar jag verkligen jag inte var så tillbakadragen och gjorde det jag kände för. Och att jag faktist hade vågat öppna upp mej till andra. Det hade varit så mycket lättare för mej själv och dom andra. Åh allt är bara så blää nu :(
 
Jaha, imorgon så äre först skolan sen så sticker jag till stallet. Osäkert om Ester kommer än och jag är lite >>rädd<< för att rida ut själv när det är kolsvart även fast jag har pannlampa och tusen reflexer. Sån obehaglig kännsla haha x( Så antagligen så blir det bommar/mini-hoppning i ridhuset. Har också disskuterat med Sharon och nu när vi börjar rida allt oftare i ridhus så får båda alltid lust att hoppa så därför så får vi nu hoppa vars en gång i veckan men max 10 skutt och man får hoppa hur högt man vill. Så då får hon små hopp-pass utspridda under en vecka. Sharon blir körd och köper nytt foder medans jag köper nytt buskort och tar bussen. 
 
Nä, nu längtar jag bara till jullovet....
Sa jag jullovet? Menade såklart sommarlovet!
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

C18H21NO4 <--- I've been losing sleep

Min rubrik ♥️♥️♥️♥️

Iaf skolan var så chill. Har börjat läsa religion [tänker inte säga vilken] iaf så kom jag och killen bredvid mig fram till att det var en oseriös religion hah

Sen på svenskan så skulle vi ha en argumentation vi skulle läsa upp i klassen och killen bredvid mig [samma som på religionen] skulle då dodgea mig   [jag skulle fråga honom om han ville gå på bio med mig] så sa han typ "men jag vill inte" när jag hade sagt till honom att det var just honom jag ville gå med och alla i klassen + vår vanligtvis sura lärare började skratta och alla typ naaawe, är du friendszonad? Nawww. Man bah yea totaly

Iaf så stallet.. Åkte själv och det var koool svart ute när jag kom så jag hoppade uteritten och trimmade i ridhuset istället. Hon var såååå fin :") prinsessan. Galoppfattningar från halt och skritt satt som en smäcka woop. Lite svettig blev hon allt, måste raka henne igen snart ^.^¦ Spel >> Vardag

Sims - hästar

Lalala <---- länk
 

¦ Stallet >> Surprise

Opps

Soppan fick sej en pysselstund. Pysslade om henne som en prinsessa hon är och hon blev ren och fin. Klippte lite hovskägg och öronhår samt rättade till svansen. Tvättade ben och hovar och satte på rena boots. Tror hon uppskaddade det hihi :) ¦ Andra Hästar >> Vardag

Spirit den store

Clara red fram henne sen så skulle hon på utvecklings samtal så jag tog över i resten av passet.

Red själv i början där men sen droppade det in en massa med storhästar och jag kan knappt några ridhusregler och är inte van att rida med andra haha x) Men till själva ridpasset. 

Red i ca 35-40 minuter och tränade på avsaktningar och halter mest. Hon var ganska pigg och ville gärna dra iväg i början. Fick några dampryck men det är ganska normalt för en onormal ponny -.- Galoppen i högervarvet gick bra och i vänster lite sämre. Mitt i passet typ började hon dra iväg i galopp hela tiden men de blev bättre mot slutet. Fick henne att trava i en lugn och fin trav så det känndes endå bra. Sen kom Clara så skrittade jag av. 

Nu blir vi körda till ÖG och får se vad jag hittar på med Soppan. Antingen så får hon bara bli ompysslad eller så rider jag lite lätt i ridhuset. Har ingen lust att rida ut i mörkret själv iaf....


¦ Spel >> Vardag

15:48

Hur längesen var det jag bloggade hah? 
 
Skojjade bara, veet att jag inte bloggade igår men jag spelade sims och gjorde en inlämmningsuppgifft ;opps.. 
Skolan var iaf trååååk idag och ja det finns typ inget att säga. 
 
Ska spela lite mer sims haha för jagg typ dör för vår nya familj hihi
 

¦ Stallet >> Vardag

Forced to blogga

Haha min engelska asså ;)

Iaf så vill Mathilda och Clara vill att jh ska blogga så.. Hängde med Clara till Böke, går man inte i sin egna skola får man gå i sim framtida haha. Men hon hade studiedag och vi blir körda till ÖG sen så då och rider Soppis. Chillar just nu i Spirit välfyllda (!) nymockade box (Y) ¦ Outfits >> Shopping

Outfit

Hemma.
 
 

¦ Surprise >> Vardag

I just started living

Foto; Adelina
 

¦ Surprise >> Vardag

Ferarri's and horses

Foto; Adelina
 

¦ Surprise >> Vardag

Fint novemberväder

Idag följde Adelina (länk) med till ÖG. Vi blev körda ungefär vid 10 dit.
 
Visade runt Adelina lite i stallet sen så plockade vi fram Soppans saker. Idag skulle vi dressyra på gräset i en rosa outfit! Vi gjorde iordning henne sen så red jag oh Adelina hängde med som fotograf! 
 
Till själva ridpasset var hon lite sådär i början. Jag tycker fortfarande det är krångligt att hålla i två tyglar haha. Men efter en lite uppvärmning så blev hon riktigt fin. Hon gick helt klockrent och lyssnade utmärkt på mig. Hon behöll till och med formen i övergångar ;) Ja sen efter att jag värmt upp henne fick Adelina rida! Hon fick känna på henne och så men mer om det kan ni nog läsa på hennes BLOGG senare =) Hon fotade mig och jag henne så här kommer några bilder.
 
Alla bilder är fotade av Adelina!
Testade ett tvådelat med fasta ringar och det känndes hon fin på. Adelina hade lite småkluddiga problem med kameran så de flesta bilderna blev lite suddiga tills hon fick rätt på det x)
 

¦ Serier >> Vardag

Ny serie

Har börjat kolla på Ravenswood och det är [förvånad] bra för att vara utav skaparna till PLL. Tycker ju själv att PLL är sååå utrdaget men Ravenswood är faktiskt bra, ensåläge iaf haha :]
 

¦ Surprise >> Vardag

And you think I'm crazy

 

¦ Vardag

Min ridhistoria

Önskeinlägg
 
Allt började väll när jag var åtta kankse? Prova-på-ridning på MCR på sportlovet blev det. Började inte rida seriöst förrens kommande år i januari. Red en lektion i nybörjargruppen men flyttades ett steg upp samma dag haha x) Sen red jag en gång i veckan i samma grupp i kanske max 1,5 år. Då red jag en gång i veckan och vara bara i stallet samma dag som jag red. Red i samma grupp som min syster och bästa kompis.
 
Sen började min syster sköta Chivas och vi alla hjälptes åt med han. Ca ett halvår senare började jag sköta en häst. Efter ytterligare ett halvår bytade vi grupp igen. Red i den i ett halvår sen bytade vi igen. Vårterminen 2011 hyrde vi Chivas och red han 3 dagar i veckan (jag, Sharon och Ester då). Till hösten red vi inte han längre utan började ta hand om Lilly och Rose. I samma grupp red vi till vi slutade och Sharon slutade i början av 2012 och jag en termin senare.
 
I Mars blev vi dock medryttare i ÖG och sen slutade vi så småning om på MCR. Och jag måste få säga det; jag har aldrig trivts bättre på ett ställe som i ÖG. Ja, och nu några år senare så har vi Soppan på foder ;')
Har inga gammla bilder från MCR på datan så ni får en på mej och Spirran ;)
 

¦ Surprise >> Vardag

We'll be counting stars

Ni får ursäkta min sits, har tyvärr börjat falla framåt igen..
 

¦ Surprise >> Vardag

Stop holdin' your breath

Alla bilder idag är tagan av bästa Ester!
 

¦ Surprise >> Vardag

Pigg och osmart ponny

Red till paddocken idag och hade markarbete/hoppning.
 
Värmde upp med gramanen och gjorde henne mjuk och fin. Underlaget var på gränsen men det funkade endå helt ok. Hon var ganska nyfiken på de andra hästarna i hagen brevid. Hon hade farten med sig idag och lyssnade fint på mig. Gramanen får henne lite bakåtdragen och hon vågar inte ta ut på steget så mycket än. Började sedan trava över fyra bommar och det gick bra. Skrittade över tre bommar i en solfjäderform med.
 
Höjde upp de fyra bommarna på varanann sida och travade över dem. Fina luftiga steg! Gjorde det 2-3 gånger sen så byggde vi om det till en lite kombination med ett galoppsprång mellan och satte en bom i mitten av den och en ett galoppsprång innan första hindret. Trodde först inte hon skulle fatta (hon är ju typ känd för att vara osmart) men hon lyckades sätta superfina språng alla gånger! Var lite stolt där haha :') Hon var riktigt sugen på att hoppa idag för hon sköt ut i en sån stor och snabb galopp så kunde flera gånger inte styra henne då hon bara rusade in (klarade det dock...) och hoppade. Sen så gjorde vi en liten oxer på typ 50-60 med en galoppbom 2 galoppsprång innan hindret då jag verkligen kände det hjälpte henne att förstå var hon sedan ska hoppa av. Här sprang hon bara ännu snabbare på som resulterade i att vi kom in för snabbt och snävt (kunde inte svänga undan henne fö hon bara sparng mot hindret) och hon sprang förbi. Återfick kontrollen och tog två bra (stooora) språng sedan. 
 
Avslutade med att dressyra lite till. Testade utan gramanen först men det funkade inte alls så satte på den igen och så blev det bättre.
 
Sen skulle vi lämna paddocken och så ingången har två brädor där den ena är i höjden av min magen när jag sitter på henne. Står där framför en stund, knäpper jacka, fixar ridtäcket osv, TROR NI INTE HON FÅR FÖR SIG ATT GÅ UNDER PLANKAN?! Slutade med att jag på något sätt kastade mig av och plankan var i två bitar. En nöjd ponny står sedan och tittar på en... Fick hitta en ny planka sen..
 
Aaa, red hem och fixade henne. Städade vår skåp (behövligt) och sen red Laura Batman. Åkte heeeem i mörkret :(
 
En bild från idag så får ni fler sen!
 

¦ Videor

Toy Soliders

 
 
 

¦ Vardag

Wo'll be my Montague now?

Har suttit och gjort film i ca 5 timmar [utan pauser, 7h med] och håller nu på att spara den. Den kommer upp när den är färdig och så hoppas jag att ni gillar den.
 
Har som sagt inte gjort något mer idag, ska nog kolla lite Yt videos och kanske se någon film :]

¦ Surprise >> Vardag

Sneak peak


Blev mest markarbete men höjde som högs upp till det på bilden och tog nått skutt! Mer bilder och text när jag är hemma :)

¦ Surprise >> Vardag

Godemorgon

Vaknade, åt, datan och gör ny film.
 
Ska till stallet och rida snart. Blir markarbete/förhöjda idag med och är paddocken inte allt för blöt och sunkig rider jag i den. ester följer med som fotograf så bilder kommer komma i eftermidda!
Kan ni faktist tänka er att vi såh utsåhär i början? ush haha
 

¦ Sharon >> Vardag >> Åsikter

Favorit böcker

Läser [tyvärr] inte så mycket men något har jag väl skummat igenom haha. Top 10!
 
10 - Välkommen till jorden
 
9 - Sigge böckerna [mobba inte]
 
8 - The Hunger Games - Catching Fire
 
7 - Septimus Heap - Alkemisten
 
6 - Septimus Heap - Skuggan 
 
5 - Septimus Heap - Magi
 
4 - The Hunger Games - Mockingjay
 
3 - The Vampire Diaries [Dubbelvolym] The Fury & The Reunion
 
2 - The Great Gatsby
 
1 - The Vampire Diaries [Dubbelvolym] The Awakening & The Struggle
 
Känner mig lite enformig med det är jag väl också >.<

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Blogga blogga blogga

Har varit i stallet tre dagar i rad, därför har jag inte orkat blogga... inte idag heller. Är såå trött och kom typ hem och kollade TVD [så bäst] och sen har jag ja.. inte orkat helt enkelt..
 
Iaf så hade jag lite markarbete, förhöjda bommar [som hon btw inte fattade alls] och sen skuttade jag lite, typ 4 gånger. Hon var piiigg så det var bra. Ska ta och göra önske inläg nu, blir nog bara ett för jag är så in i bomben trött så jag kommer typ sommna snart :))))
Hon bah "Whut? What a fancy hinder, imma look at it when im over it"

¦ Outfits

Alla outfits (igen) och min favorit

Önskeinlägg
 
Gul/Marinblå HV polo outfit
 Röd GG outfit
 Militärgrön outfit
 Turkosblå outfit
 Röd/Marinblå/Vit JH collection outfit
 Marinblå/Vit/Röd barbacka outfit
 Grå/Turkosblå outfit
 Rosa outfit
Denna är min favorit för att jag älskar rosa och den är bara så söt :')
Ljusgrön/Brun outfit
 Ljusblå/Brun HV polo outfit
 Ljusblå outfit
 Mörkare röd/Vit outfit
 Marinblå/Gul outfit
 Grön outfit
 
Tror att detta var alla outfits vi har just nu. Vissa av dem är inte helt komletta ännu =)
 

¦ Stallet >> Surprise

Soppans personlighet

Önskeinlägg
 
Ja, hon har ju nästan blivit en helt annan ponny både från utsidan och insidan sen när hon kom. I början var hon mer eller mindre ingen drömponny alls. Olydig, sällskaps sjuk, envis, busig eller rent av dum ibland. Hon har på många sätt förändrats och blivit en väldigt fin ponny. Hon är visserligen fortfarande ganska envis i vissa situationer, vill hon verkligen inte kan man inte tvinga henne för hon har bestämt sig. Hon fortfarande busig ibland, dock nått jag och Sharon uppskattar nu haha! Hon klarar sig helt på egen hand utan nån hästkompis och blir inte vansinnigt bångstyrig när hon står själv längre. Tvärtt om, hon står lugn som en filbunke! Olydigehet har mer ellermindre helt försvunnit och lika dant med att var dum. Hon respekterar sin ryttare både vid handen och från ryggen. 
 
Hon kan ridas ut själv på men hon tycker det är mindre kul att lämna en hästkompis på vägen och rida i förväg. Hon är inte den typiska ledarhästen utan gillar hellre att vara en liten följeslagare. Hon faller för grupptryck hos andra hästar och blir en annan häst i närheten rädd blir hon också det, eller om en häst brevid inte vill gå vill inte hon det heller. Sen så är hon olika varje ridpass såklart och kan vara allt från en dröm till att vi vill skänka bort henne. Men hon är verkligen min typ av ponny. Till viss del lat men skulle mer vilja utrycka mej som att hon är lugn. Hon tar visserligen inte ett steg extra och gör (oftast) det vi ber henne om men inte mer. Hon måste få lång betänke tid på sig när vi lär henne nått nytt annars förstår hon inte och går iväg. Hon kan lätt bli för tiggig av för mycket godis från handen men då fär man bara säga åt henne ordentligt så ger hon sig. Hon kan beskrivas som stoig med. Vissa perioder måste man lyssna på henne och låta henne gör lita som hon vill annars blir hon sur. 
 
Hon blir allt mer sällan nervös och stegrar inget längre. Blir hon nervös lugnar man henne genom att prata lugnt med henne, klia på manken och sjunga för henne. Hon älskar att bli kliad vid manken och jumsken och kliar gärna tillbaka! Hon älskar sin box för det är svårt att få ut henne därifrån om alla hästarn står inne i sina boxar. 
 
Hade ju kunnat skriva om detta hela dagen, det finns ju såååååå mycket med henne som är speciellt och som bara hon gör men tyvärr har jag inte tid till att skriva en roman om henne även fast hon skulle förtjäna den. Hon är trots allt världens bästa ponny, mitt lilla charmtroll ♥
 

¦ Vardag

Hur är det att ha en tvilling?

Önskeinlägg
 
Ja, haha det är typ som att ha en syster fast ganska mycket bättre. Speciellt om man delar samma intressen, har samma kompisar och tycker och tänker ganska lika. Vi kan dela mängder av kläder och vill båda ha nått köper vi det tillsammans och delar på kostnaden. Vi har lyckat förälska oss i en och samma ponny com är ganska bra det med för vi har endå inte råd med två. Kolla serier tillsammans och ermeghawda åt alla snygga killar.
 
Men annars så är hon ju "bara" min syster. Vi är ju ganska olika till person om man tänker efter och de som känner oss väl kan nog hålla med på den punkten. Även fast många tror att vi ofta bråkar hemma gör vi inte det utan är lte mer försående och låter varandra tro och tycka som man vill. Man har nästan alltid någon att prata med osså. Finns såklart nackdelar med med att ha en tvilling; du måste ofta dela något med henne och jag och Sharon har i princip gått i samma klass, haft samma kompisar och intressen sen vi var små så vi har ju även svårt att dela på oss nu haha x(
 
Lite om twinisar ;)
 

¦ Vardag

Helikopter

Skolan var chill, pallar inte berätta om den idag :s
 
Iaf så har jag varit hemma en stund nu och fixat småsaker. Ska kolla SPN nu och kommer jag på nått att blogga om gör jag det =)
Just nu söker Sarah ny ryttare till ÖG, om du är intresserad klicka då på bilden!
 

¦ Andra Hästar >> Outfits >> Vardag

Idag åkte hon

Provriden och såld samma dag, bästa B-ponnyn Mulan åkte med sin nya familj hem idag! Kommer inte sakan henne direkt men hon har ju varit rolig att rida och framför allt; småponnystiden är nog smått över nu ;) Fast man vet aldrig. Tar mej en tur på Zwier om jag saknar det för mycket x)
 
Ja, hoppas hon får det bra!
Så nu kommer vi ha all tid på Soppan och här ska det inte latas längre! Hon ska bli ett riktigt muskelbärg hahah skämt åsido ;)
 
Iaf, hästarna i stallet nu är Soppan, Zwier, Batman, Duchess och Passoa. Jag tror både Passoa och Duchess har någon intresserad som köpare men är osäker. Det kommer iaf en ny C-ponny till slutet av veckan tror jag det var. Vi kommer inte rida den även fast Ester och Julia är smått långa på C-ponnys. Ja, hon är iaf ur kodition så hon ska sättas igång först. Kommer ju vilja rida henne nån gång för att testa såklart! Mer om nya ponnyn när hon kommer =) Nu; Agents of S.H.I.E.L.D.!
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

I just can't look, its killing me

Duh. Någon var och provred Mulan idag så när jag kom var ridhuset upptaget men jah red där strax efter att jag kommit dit. 

Päronen till barnen undrade hur mycket Soppan kostade. Duh hon är vååår.

Hon var väldigt okoncentrerad i början men sen så andades jag och hon pustade ut och så började vi om och då gick hon klockren. Älskade :*¦ Natur >> Videor

Rundtur i stallet (igen)

Efter önskemål lägger jag upp rundturen i stallet igen!
Soommmarrrr
 

¦ Vardag

Lallaalalalal

Skolan var chill, behöver inte ta upp den väll?
 
Iaf kom hem och satte mej och gjorde en idrottsinlämmning. Tog mej ett tag (pjuh) men är klar nu. Japp halv sju är jag klar. Tog sina 2 timmar. Pallar inte göra värsta blogginlägget utan ska ta och kolla SPN ;)
 

¦ Stallet >> Surprise

Chapter one we started happy

 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Utan dig vore jag vilsen

Hjälmlampa 
Förstörde för Wd på slöjden idag. Han blev inte ens arg men omg så ledsen jag va.. 

Kom iaf till stallet vid kvarti fem och jade lektion för nåda ungarna till halv sex. Då sadlade vi ponnysarna och red ut prick kl 6. Man såg exakt ingenting. Allt gick bra fast hon blev rädd för en vattenpöl och hoppade ut i åkern. Men jag skyller inte på henne, all blir ju rädda för pölar duh... ¦ Vardag

Vill ni att vi ska blogga mer?

Om ni vill; 
 
KoM mED ÖnskEinLÄGG! :D
Ducheeeessssss
 

¦ Serier >> Vardag

På en lista från 1 - 7

Förste man är snyggast siste man är näst snyggast, de andra är på en skala däremellan. Och för att göra den överseenlig så valde jag bara sju stycken. Det tog mig typ ett århundrade att välja öhum. 
  1. - Ian. Han är bara så ehm duh. Ni har väl ögon. Tbh så hade jag kunnat skriva typ ark om honom men yah know...
  2. - Nathaniel. Amg vet inte vad jag ska säga här heller.. tänk att jag sätter honom framför Paul?!
  3. - Paul. Totally to die for. Men sorry dude. Fast 3:a är också bra :):):)
  4. - Daniel. Vad är det med mig och äldre män O.o
  5. - Zach. Alla hans filmer är så asdfghjkl. Och han är så asdfghjkl.
  6. - Justin. Finast,bäst och vakrast. Men jag har typ blivit duh för äldre så sorry mate.. :* love u still tho.
  7. - Leonardo. Gälls den yngre versionen? Måste säga att han var typ 8x snyggare då. Puss puss bebis.
Ett inlägg som är så asdfghjkl att göra..

¦ Outfits >> Shopping

Stallgarderoben DEL 4; Benskydd/lindor

1. Fleeceindor gröna (till outfit)
2. Fleecebandage ponny Eskadron
3. Carbon Gel Vento (fram, Veredus)
4. Catago dressyrskydd
5. Några random gula lindor
 
 
 
 

¦ Serier >> Vardag

Back on Track

Okej så jag har inte bloggat sen vi kom hem, men whatever.
 
Hade iaf redovisning idag, var bara såhäär nervös.
Men det gick väl bra.
 
Har bara kollat en massa yt skit egentligen. Men det var bra. Tvd cast shit och sånt.
Ur such an a hole.
Leo då...
 
Känner mig btw väldigt gifig idag. 
 
Btw2 tvd firade 100 eps igår. Jag celebreatar själv utan dem. They left meh alone. 

¦ Vardag

Omg vilket väder

Alltså man blir så trött.... Regn, blåst osv..
 
Ponnyn får vila idag igen. Tappar motivationen när vädret blir sämmre och speciellt när man måste ta sej till stallet när de är mörkt. Sen kommer Sharon ha henne resten av skolveckan så jag får inte rida prinsessan förrens lördag! :o
 
Ska äta nu, kolla bloggar, göra film och kolla SPN!
 

¦ Vardag

In theaters christmas day

Lite så på tal om inget. Justin har en film som ska släppas till jul, längtar endå lite. Även fast jag typ har förlorat all min fangirling över Justin kommer jag alltid älska honom till månen och tillbaka ♥ 
Har varit hema idag, mådde inte bra. Har so-redovisning imorgon. Inte alls taggad. 
Har som ni säkert ser också fixat lite i designen. Ang kategorierna så har vi bara kategoriserat de senaste inläggen och därmed funkar inte alla kategorier [det finns inga inlägg som tilhör dem] så ifall ni letar efter något gammalt får ni gå genom arkivet!

¦ Serier >> Vardag

#PCA2013

Fick tid över och röstade. Bästa med PCA är typ att man kan gå tillbaka och rösta flera gånger, yeeey typ behövde inte utelämna nån av mina bebisar :''D
Ja, ovan är ett exempel. (Andrew är väll inte min bäbis direkt men de andra är)
 
Kollade iaf TWD och Glee precis. Även kollat SPN såklrt :') Ska kolla ifall jag är back i Awkward och isf kolla dem innan jag fortsätter på SPN.
 

¦ Vardag

Bangerz

Om jag vore ni, lyssna på Mileys nya album. Perfa rakt igenom.
 

¦ Surprise >> Vardag

Gammal rygg

Åh, har såååå ont i ryggen idag så stannade hemma. Kan typ inte sitta böjd eller rak för den delen alls utan att det gör ont. Sen har jag ont i ena axeln med :( En lite stalltjej som inte är van att mocka här ja.
 
Ja, så tyvärr får Soppan vila idag. Hade inte kunnat rida både henne och Mulan så de får vila båda två. Nått som de båda säker uppskattar. Ja, kollar SPN och sånt. Sharon har fixat på designen lite som ni kan se på höger sida av bloggen!
Antingen ska sommaren komma tillbaka eller så ska det komma massa snö och vinterlov....
 

¦ Outfits >> Shopping

Stallgarderoben DEL 3; Täcken

1. Bolt regntäcke
2. Stalltäcke Manolito
3. Fleecetäcke Stars (Eskadron)
4. Rambo Duo (här drömmer vi ja, hahaha)
5. Ull-täcke med hals
 

¦ Outfits >> Shopping

Stallgarderoben DEL 2; Träns

1. Jump Off Revolution träns (PS of sweden) 
2. Dyón Working träns
3. Miklem Competiotion träns
4. Comber Claridge House
5. Modena JH Collection
Samtliga träns är i ordning efter vilket jag vill ha mest där 1 är det jag vill ha mest. Även att tränsen är i svart läder med silverspännen!
 

¦ Djur >> Stallet >> Surprise

We're so happy even when we're smiling out of fear


¦ Djur >> Stallet >> Surprise

It´s a new art fron showing people how little we care

Sista bilden ♥ Hon ääälskar att bli kliad hihi

¦ Serier >> Vardag

#pca2014

8 Januari 2014                    ▼
                                   ►VOTE
                                         ▲
 

¦ Djur

You better hold on

Cody & Simba
 

¦ Djur >> Stallet >> Surprise

Jealousy turning into the sea

Del 2^^

¦ Djur >> Stallet >> Surprise

I need you

 
 

¦ Djur >> Stallet >> Surprise

Light's gone, day's end

Lägger inte upp mer bilder från detta passet för tycker det är så hemks med snea pullar grimmor -.-
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Now let me go

Så.. Kom hem och har redan kollat TVD som bara blir bättre och bättre. Är så obsessed att jag överväger att kolla om hela igen hah. 
Har redigerat bilder från ridpasset igår som kommer upp i två delar. Ska fixa bilder på Cody och från fotograferingen idag som ni också kommer få se snart. 
Har även filmat lite. Vet dock inte hur jag ska göra med den än. Antingen film på allt vi gjort i veckan eller så delar jag upp lite och gör spnna filmer jag brukar göra :)))

¦ Stallet >> Vardag

Blogga på beställning

Clara tyckte jag skulle blogga så why not? 

Har ätit och hela stallet och huset är klart. Fotade och filmade Soppan (finfilmer typ). Ska först kolla TVD när vi kommer hem och sedan ska bilder och videor fixas från helgen! :D
GhostCody x)


¦ Stallet >> Vardag

Morgon i ög

Mhm. Vaknade, gav hästar och djur morgonfoder, fixade marsvinsburen och så kunde Cody inte hålla sej innan så fick torka upp allt -.- Ja, är iaf inne nu igen!

Kanske äter snart sen ska hästarna ut i hagen. Ska rida idag med ofc vet bara inte vart haha, ska fota idag igen men vill inte rida på gräset :( Får se vad vi hittar på. Bloggar när jag får tid!¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

Kvällsunderhållning la Ög

Efter maten blev vi gymkhana sugna. Soppan och Mulan fick delta!

Haha aa mest skritt och lite trav haha omg Clara och Ester trilla av haha nä men det var längesedan vi körde det hästarna tyckte det var skojj så x) Sen så fick Passoa springa av sej i ridhuset och så hängde jag lite på henne med :)¦ Stallet >> Vardag

Like 5yr olds we're watching Nemo

Har bloggat dålig för att jag inte har haft en dator och hatat att blogg från mobilen...

Har iaf fixat allt i stallet och nu sitter jag och Ester inne och tittar på Nemo. Ute stormar det så det var tur att jag pch Gabbi han rida tidigare idag. 

Ridpasset gick jättebra. Bilder kommer imorgon när vi kommer hem. ¦ Stallet >> Surprise

Vi gav oss ut för att rida

Red ut kl 9 ungefär till gräset och fottade lite. Gurka blev hon idag!

Gick super, red med gramanen nästa hela passet och hon går i en jättefin form som hon håller länge. Tog av gramanen en stund men då gick det inte alls så den fick åka på igen. Men hon var pigg och framåt och tog skänkeln bra idag! Är på bussen till Böke nu med Clara. Hon ska hoppa lite och jag ska filma :)¦ Vardag

Vaknade, ......

Vaknade, ut och gav de gnäggande hästarna frukosthö, rastade hundarna, gav alla smådjur frukostmat och typ torkade upp efter lillevalpen.... 

Dagens planer även i detta regn blir att rida innan tolv. Sen vid halv två tar jag bussen till Böke med Clara. Medans fixar Sharon och Ester en del i stallet skulle jag tro och när vi kommer hem hjälps vi åt med resten. Lillasyrran ska rida Batman och det har Sharon hand om idag. 

Sen så ja, vet inte riktigt. Laga mat kanske, kolla film. Ja får se! Kommer blogga om tiden finns till idag. Ska snart göra frukost till oss själva och kanske gör nått vettigt i stallet. Yepps, slänger in nått när jag kan!¦ Stallet >> Surprise

Kvällshopp

Tog några språng och jobbade lite löst!¦ Vardag

Sorry för dålig bloggning :(

Ja, skolan var chill och så.

Åkte till stallet och har ätit lite så aa. Tagit in hästarna och ska senare ut och trickträna med ploppan :) Aa söta (jobbiga Cody snälla Simba) passar vi ju osså ;)
¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise

Aprädda ponnyer

Eftersom Mulan fick vila igår red jag henne idag och Ester fick ta Soppan. Vi gav oss ut i mörkret. 

Ester red barbacka och jag med sadel. En bit in på grusvägen så kom det reflexer emot oss och två stirrande pluppar. Mulan blev skiträdd och gjorde en 180 sväng och skenade iväg. Soppan hängde på men hon la in bocksprång och stackars Ester flög nästan av, ridtäcket räddade henne. Sen så skulle då hunden (stirrande pluppar) och människan (reflexen) förbi och Mulan var ju skiträdd.... Ja sen gick det bra väll resten av turen! Soppan busade bara till det då hon bara blev rädd för att Mulan blev och hon har inte rejsat på länge så hon var ju bara tvungen busa till det ju ;)
Sen så när vi skrittade hem så var himlen stjärnklar så letade "stjärnbilder" (vet inte vad de heter på riktigt) och hittade några haha x)


¦ Serier >> Vardag

Gymnasiemässa 2.0

Idag började vi kl 10 och det frsta vi gjorde var att åka till gymnasiemässan nere i Hyllie. Det var grymmt och framför allt till stor hjälp. Vet precis vad jag vill välja nu och att prata med elever som går där var typ bäst. Ekonomilinjen som jag vill gå på (om inte böke) går det massa snygga killar på så vi typ stog och snackade hur länge som helst bara för att.
 
Man massa gratisprodukter hos de flesta gymnasiena och framför allt påsar med info och sånt så vi gick till alla skolorna för att vi ville ha påsar,pennor, vatten och godis. Det bästa man fick var hos REAL gymnasiet, en 15% rabatt kupong hos hööks. Vår kompis som inte alls vill går där fick också en så nu har vi 3st 15% rabattkuponger hos hööks :))
 
Sen missade jag simmningen med tjejerna i klassen i måndags för att jag hade lingonveckan och nu måste jag simma med killarna på måndag istället :'(
 
▼ Det här ska jag välja ▼
  1. Sveriges Ridgymnasium - Naturbruk - Lantbruk - Häst/Ridsport
  2. Hermods gymnasiet - Ekonomi
  3. Thoren buisness school - Ekonomi 
▲ Dah min maaaan ▲

¦ Photoshop

You can watch from the window

Ny design, fick lite lust att ändra hihi. Hoppas ni gillar den!

¦ Outfits >> Shopping

Stallgarderoben DEL 1; Schabrak

5st schabrak jag """"Saaaaknar""""" i vår stallgarderob (uan inbördes ordning)
 
Eskadron Nici
GG Streiff Neon
 
 
Scapa
Schockemöhle
Anna Scarpati Swarovski
Detta inlägget tog mej 1,5h att "skriva". Alltså färgerna på Shockemöhlet och Anna Scarpati är jag osäker på men omg måste typ haaaaa. Velat ha alla dessa schabrak i typ flera hundra åt känns det som. Hade ju dock svårt att välja top fem. Vill ju gärna ha både HV polos, Lamicells, JWs osv....
 
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Lets go down to the tennis court

Vanligtvis brukar jag göra ett inlägg efter skolan men inte idag.
 
Skolan var chill. Hade mina hängselbyxor och VD och Sara började sjunga Emil i Lönneberga-låten. Och de som inte tycker jag är Emil aka Gabbi i Lönneberga sä är jag en cowboy som sakar ett halmstår i munnen och vars häst har rymt. 
 
På slöjde fick jag ett nytt kodnamn; Lysmasken. Lite bättre än bröstmjölksmyra. 
 
Imorgon så ska vi på gymnasiemässa. Börjar därför 10 och är där enda till lunch och sen har vi bara eftermiddan i skolan kvar. Chill tror jag.
 
Annars har jag hunnit kolla rekordmånga ep:s på en eftermidda. 4st SPN och en TO. Sen har jag hunnit äta, fixa i PS, blogga och lyssna på musik. Hmm, undrar hur jag hunnit...
 
Ja, lyssnar faktist på Lorde's låt. Gillade ju inte den innan. Men nu så spelas bara den, och vill ni veta vad den heter får ni lista ut det från rubriken moahah
Söta bästa blubbis fluffis nuffis puffis snuffis tuffis ponny

¦ Djur >> Natur

I'll be the beautyqueen in tears

 

¦ Serier >> Vardag

Varför jag Gabbi inte borde kolla serier

Finns ungefär en miljon anledningar så detta är bara några...
 
- Om du följer så många som jag (12st) vet du till slut inte deras sändningstider och det orsakar kaos
 
- Alla jag följer har typ 5 snygga killar var i varje serie och om man kollat så många som jag... ja alltså det blir ingen bra kombination längre men så mycket sexxxiiiinesss
 
- Jag blir sjukt ledsen när någon i serien är gift med någon annan i serien (gift över huvud taget). La mej bokstavligen på vägen när Ester berättade att Jared var gift
 
- Ännu värre än det är när de har barn
 
- Att se dem med någon annan än sej själv är såklart förödande
 
- Alldeles för ofta vill jag gråta över ovanstående
 
- Dagen de tar slut är även den hemsk
 
- Och när säsongen slutar den med
 
- Det tar upp all min tid som jag egentligen borde göra nåt mer nyttigt på
 
- Du får svårt att rösta på vilken skådespelare ska vinna sin kategori i alla award-grejer (FRUKTANSVÄRT)
- Du får dåligt samvete när du inte väljer den personen på award-saken
 
- Du blir ledsen när någon dör i serien
 
Ja lite av det jag kom på. Just nu håller jag på att vänja mej vid att Jared är gift och har ett barn (har inte velat inse det sen Ester sa det i fredes..?) och sen så är mina nya (mina aka MINA boys aka alla snygga killar i alla serier jag kollar, MINA) Jensen Ackles (SPN= Dean Winchester) och Jared Padalecki (SPN= Sam Winchester)
Längst fram, Dean och sedan Sam 
 
Så anledningen till att jag egentligen kollar serier är väll.... Tja, snygga killar i guess. Och serierna är ju ofc sjuukt bra. Sedan är det väll en annan sak att man aldrig kommer få killarna i serien. Men man kan alltid drömma *-*

¦ Vardag

Onsdag = Kodnamn

Idag fick jag kodnamnet "Snigelslem" på slöjden haha x)
 
Har bara haft massa vikarier idag, sååå härligt. Sista vikarien var riktigt grym, han släppte oss 25 min tidigare (y). 
Åkte inte till stallet idag, då det regande så mycket så Soppisplopppis får vila idag och så tar jag henne på söndag istället :')
 
Har laddat över alla mina iphonebilder så här kommer typ en.
 #done

¦ Videor

I don't believe in fairytales

Vår bästa video hitills^^

 

¦ Vardag

Moviemaker

Har inte orkat blogga sen jag kom hem från skolan >.<
 
Håller iaf på med en ny liten film hihi 
Vet inte när den blir färdig men det lär vi ju märka hah. 
Gabbi sa att det ringde någon från SRG idag och sa at det var väldigt många sökande i år och att de behövde få veta vilka som verkligen vill söka in där, så nu blev man skit skraj att någon av oss inte kommer in :s
 

¦ Outfits >> Shopping

Dressyskydd

På bilden ovan ser ni Catagos dressyrskydd som jag gärna hade velat ha.. Lite dyra tycker jag dock. Hela 890:- vill de har för dessa :s
Hööks (ovan) är något billigare men man måste köpa båda bak och fram för sej dvs 2x300=600:- :s
Får väll önska mej i julklapp typ x)
 
 

¦ Vardag

Gabbi i Lönneberga

Haha ja Noel var ju vara tvungen att kalla mej det idag pga mina hängselbyxor x) Men alla tyckte typ det var urgulliga och det var typisk "Gabbi-stil". Gick dock hem efter 3:e lektionen för mådde dåligt.
 
Drog mej dock vidare till stallet (man är aldrig för dålig för att kunna hälsa på sin favoritponny, saknade henne sååå) så tig tolv bussen dit och red lite barbacka i ridhuset. Blåste jättemycket så ville inte ut. Övade lite på vikthhälperna så att hon ska förstå dem och övade lite med halsring. Sen blev jag ju bara sååå sugen på att hoppa lite så ställde upp hindret. Började med ett litet kryss och slutade med ett räcke på typ 75-80cm opps :3 Men hon hoppade verkligen jättebra idag och det känndes super!
 
Red inte mer än typ 30 minuter väll eftersom jag han tio i två bussen hem och är redan i Malmö! Hemma ska jag nog kolla SPN ofc (han faktist kolla en innan stallet med) :)


¦ Videor

New vid

 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Waddup

Första dagen i skolan, blä. Slutade dock 1 så jaa..
 
Bestämmde mig för att hoppa lite, hon va duktig och det högsta vi kom över var väl mellan 80-90cm. 
Filmade själv så bilden är skiiiit dålig men det får ni leva med :))))
 

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Varför just Soppan?

Har egentligen aldrig tänkt på det förrens nu, men varför fastnade just jag för Soppan?
 
När hon kom tyckte jag bara att hon var söt. Avskydde att rida henne eftersom hon var lite bråkig och stegrade runt nästan jämt. Hon var så tjock och bred över ryggen så jag tyckte faktiskt det var äckligt att rida på henne pga att man satt på en sän fettklump... (sorry Soppan)
 
Sedan då, egentligen ville jag inte ha henne på foder men Sharon ville så gärna. Jag ville bara ha henne över sommaren isf för sen skulle jag bli lång på henne. Och över sommaren tog vi henne på foder. Jag var fortfarande inte förtjust i henne men kunde nu iaf rida henne. Hon var egentligen inte min typ av häst, lat och hoppade inget vidare (då). Jag tyckte hon var för liten och hon var jättejobbig att vara själv med eftersom hon var så fruktansvärt sällskapssjuk. I stallet och över huvud taget när hon var utan hästkompis så gnäggade hon jämt, reste sej och kunde inte stå still. Det tog upp till 15 min att komma upp på henne i ridhuset pag att hon skulle resa sej och trippa runt. 
 
Sommaren gick och jag började gilla henne mer och mer. Hon blev nu trots allt mer ridbar och vi kunde hoppa med henne och rida henne ordentligt. Visst, hon var en del att jobba med då hon inte hade någon bärighet och brist på muskler så det var ju ingen vacker syn direkt. Ungefär i mitten av sommarlovet började hon lyssna på oss mer och sökte sig ner i form. Formen i skritten kom och därefter jobbade vi med traven. När skolan började så var hon endå hyfsat fin i dressyren. Hon var fortfarande lite seg och galoppen hade vi kvar att jobba med.
 
Ja, jag kunde inte släppa henne efter sommaren längre och vi hade hanne på foder längre än tänkt. Hon utvecklades mycket, både inom dressyr och hoppning. Vi kommer nu över 90cm utan mista problem och hon blir bara finare och finare att rida. Nu, ca 6 månader enare kan jag inte tänka mej en bättre häst  en Soppan. Från att ogilla att rida henne till att inte vilja lämmna hennes rygg efter ett ridpass. Även fast jag får spel på henne ibland har jag aldrig älskat en häst såhär mycket, världens absolut bästa ponny är hon ♥
Första bilden som togs på oss någonsin ♥
Hon har blivit raka motsattsen än till när hon kom. Kan omöjligt hitta än bättre och finare, gulligare, bästaste ponny än henne. Absolut världens bästa Haymo's Surprise ♥
 
 

¦ Outfits >> Shopping

Vill ha och behöver

Kan börja med stallkängorna som vi måste köpa då de vi har är sönder.
 
Sedan vill jag ju ha en del... GoPro kamera som man kan ba bla på ridhjälmen eller under pennyboarden, hade varit skoj att ha. En slider så att kamerna kan åka runt stadigt och Movie Studio Platinum så vi kan redigera våra filmer. Beställa Midnight Memories och en VS body mist (har en favo men minns inte vad den heter).. Två nya bett vi jag osså gärna ha och prova på Soppan samt järntillskott som vi osså vill prova på henne... Ush mycket man vill ha men lite pengar i fickan ;(

¦ Vardag

Story of my life

Åh så underbar :'') Fällde några små tårar gjorde jag allt ♥ 
 

¦ Andra Hästar >> Stallet >> Surprise >> Vardag

Daaagen

Var med Clara på böke och hjälpte henne fixa boxen och maten sen red hon i ridhuset och jag filmade och fottade lite. Fick osså rida i alla gångarter och Spirit är verkligen fin på hack! Har inte så mycke mer att säga om stallet där hah :p
 
Iaf så kom jag hem för ca 1h sedan och ätit och så. Väntar på att SOML MV:n ska släppas när som typ! Sen ska jag se vilka serier jag ligger back i och kolla SPN =)

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Skillnadsbilder - Dressyr

25/5 - 2013
Första passet som fodervärdar. Vi kunde inte ha sadel för ingen passade då hon va så tjock hah...
29/10 - 2013 
152 dagar senare. Bättre frammåtbjudning. Vi kan ha sadel. Hon jobbar bättre med ryggen, går i form (visserligen bakom lod, men still..) bättre tramp. 
 

¦ Videor

Ny Film

 
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

Vaknat

Ja, för ett tagsedan :)
 
Ska med Clara till böke igen idag, rida lite och fota! Innan igår så kollade jag och Ester SPN och sen typ sov vi. Har typ ätit frukost och så kollar vi massa saker vi vill ha till kameran som vi typ aldrig kommer få :(
 

¦ Andra Hästar >> Vardag

Natt-redigering med Claraaa

Redigerade en bild på Clara och Spirit från idag. Hon och Ester sover här inatt heh. Kollade på White House Down innan idag. Den va asgrym. Ska nog snart sova så byeee

¦ Andra Hästar >> Vardag

Regn och åter regn

Fotade Clara och hon blev supernöjd så jag blev nöjd :))
 
Hon gör typ film nu och sen så vet jag inte vad vi ska göra, Ester kommer nog osså snart med godis och läsk! Ska väll kolla på nån film senare ikväll =)
Åh sommar kom tillbaka x(

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

One of a kind, living in a world gone plastic

Vaknade upp hos Clara vid halv 10 och vid 11 ungefär svängde jag hem om och åkte sedan vid halv 12 till stallet med Ester. Bussen kom "sent" (kvart i) men vi märkte sedan att den inte alls det var sen. 

Kom till stallet och gick en sväng med hundarna och sedan räddade vi ponnysarna från regnet. Bestämmde oss för att rida omvända läskiga bondem vägen så det gjorde vi. Båda hästarna var lika töntiga idag och rädda för exakt allting. Vi kom tillbaka ca 1 timme senare. 

Tänkte ta 14:40 bussen hem men vi kollar hur bussarna går finns den inte ens med. Vi kommer fram till att det är en röd dag idag så bussarna går som sändagar och för att vi inte pallar vänta till 18:00 bussen så sitter vi på bussen till Trelleborg och sen får vi byta där. 

Tbh  fuck this :)))¦ Andra Hästar >> Vardag

09.41

Gick och la oss vid 2 typ och snackade en stund. Vaknade >>Rubriken<< och sen typ åt vi och städade undan i rummet.
 
Planen för idag fick bli att Sharon åker till ög med Ester och rider. Hon tar halv tolv bussen dit. Jag följer med Clara till Böke och så ska vi iväg till skogan och fotta! Så ni kankse får några fina bilder senare! Sen så ska Clara sova hos oss och om Ester får och vill så kan hon osså :) Sen på söndag så ska nog Sharon med Clara till Böke och jag är hemma! Sen är lovet slut :(
(Clara tyckte jag skulle ta en bild på henne och Spirit...........)
 
Sen är det redan November och dvs inte långt kvar till typ jul.... och typ 2 månader kvar till vi fyller 16 c:

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Regnridning

Gav oss ut till gräset och Clara agerade tränare. 

Som vanligt så hade vi ju glömt SD kortet till kameran... Sen så hade vi dressyrsadel på Soppan som var sådär att rida i... Red även med gramanen och hon gick verkligen super på den! Kändes verkligen bra idag! Sen så red jag Mulan en stund. 

Mulan lyckades trampa mej på foten så kan typ inte gå på den nu och :/ Är iaf hemma hos Claras pappa nu och ska äta och sen köra Battlefield! :)¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Bakom kulisserna

Inte kan man alltid vara snygg inte ;)

¦ Stallet >> Surprise >> Vardag

Rubrik

Har spelat sims och kollat SPN. Ska snart till stallet och rida, Clara fotar!
 

¦

Simblr

Skapade en simblr för någon dag ssedan, HÄR kan ni besöka den. Lexamel heter den, bara för att vara cool och sånt. Har nu gjort klart ett bygge och filmat hela skiten så in och kolla :3