Inköpen

¦
Köpte ett schabrak från Horze för 50:- (!), rakt Apple Mouth bett, vit huva och ett allroundspö. Sen sponsrade Ester oss med ett gulligt ponnyschabrak, dvs hon köpte det fast typ gav det till Soppan men hon äger det, mot att vi länkar HENNES instagram överallt :D Och vita lindor till det köpte hon med!
Outfiten från Hööks, sponsrad av ESTER!
Schabraket från Horze för 50:-! Mer ljusblått irl.
Och bettet! 
 
 
 

My heart is always there

¦
Balanshoppning!
 

We can do it one more time

¦
 

Duktiga ponny!

¦
Hela 95cm på sista bilden!
 

Film från hoppningen 31/8

¦
 
 

Don't tell me no

¦
Var ett tag sen jag hoppade studs så hängde inte riktigt med i början.
 

Baby don't you dare, kick my dreams

¦
Tack för OUTFITEN :')

Underbart ridpass!

¦
Hon känndes såååå bra idag! Nytt bett, och glad och pigg ponny red vi till paddocken! I regn dock men som tur slutade det regna sen. När Sharon och Ester cyklat i förväg så var hon ju tvungen att stanna var och varannan minut för att kolla var de tagit vägen. Sen ville hon inte gå förbi ena hästhagen för stora hästar kom emot oss och då kan man ju inte alls gå vidare lixom...
 
Iaf, så var hon som vanligt vääääldigt faschinerad av fölis som nog tycker Soppan är lika intressant. Så öron och hela ponnyhuvet pekade ständigt mot fölis som stog i hagen. Iaf så var hon pigg. Och det bäst var att hon var mtcket stadigare med huvet och man kännde mer kontakt med hennes mun. Sen så när vi hoppade högre så var hon så säker och galopperade mot hindret med tempo och självsäkerhet, så det kändes super! Hopade lite gymnastikhoppning och sen så höjde vi ett enstaka hinder och kom upp i 95cm! I början hade vi tvåstuds sen var det två galoppsprång mellan till nästa hinder men där så styrde hon från efter studsen men vi fick till det sen. Kännsla var iaf hur bra som helst så helt klart nöjd över passet!
 
Regnade påvägen till paddocken så slängde över ett fleecetäcke.
 
Hon invigde ju lite nya saker med som ni ser på bilderna! Mer detaljerade bilder kommer senare!
 

Just say yes

¦
Ridpasset gick jättebra idag. Red inte länge men skuttade några gånger iaf. Vädret var väl inte riktigt på vår sida men va kan man göra... Hon gick jättebra på det nya bättet så det känns skönt iaf :') Hade vår SPONSRADE outfit idag, tack så mycket för den! 
 
Har förjävligt ont i öronen, det vill inte bli ett dugg bättre :( Ska äta pizza nu så bjuder på en gullig bild på Gabbi och Soppan innan jag redigerar de på mig!
 

Oppsi

¦

Asdfghjkl, köpte lite saker på Hööks och Horze! En nya outfit faktiskt fast Ester sponsrar oss med en del av det x) Kommer iaf att rida i den idag! Även ett nytt rakt bett köptes så ska bli kul att prova det på henne ^^

Besviken

¦
Nej, det blev inget fotograferande. De ville ha hela 180:- för ett barn, dvs 520 för tre. Jag har annat att lägga pengar på. Även fast vi kollat deras hemsida innan så trode jag helt enkelt inte på vad de skrivit för priser utan att de var typ några sorters läktarplatser för att gå fårn 0-180 är inte rimligt. Besviken på Malmö.
Tar en tripp till Hööks och Horze istället och kanks eköper en present till Soppan för 360:- istället (min och Sharons biljett ifall vi betalat)..
 

The Times that we had were the best

¦
Bloggade inte igår kväll för att vi satt och spelade spel med Ester..
 
Var i staltet, själv och hade först lektion för ungen. Hon ville bara skritta så vi skrittade till grusvägen och tillbaka. Det tog sin lilla tid då Zwier inte går så värst fort men jag hade endå inte planer på att rida så jag stressade inte. Kom tillbaka en stund därpå och tog in Soppan och borstade på henne ett bra tag då det verkligen behövdes, hon hade typ rullat sig i skit eller något haha.. Tog sedan en kort promenad med henne, mysiigt hihi :')
 
Idag ska vi först till MCHS och fota terrängen och sedan ska vi till stallet och det blir lite hoppning!
Iphone bilder *suck*
 

Hur många outfits har vi egentligen?

¦
Svar: Ja du, har väll ungefär runt 8+ kompletta outfits, sen har vi 2-3 som inte kan användas helt matchat än pga att vissa saker till den saknas... Åh, nu blev jag sugen på att köpa ny outfit..
Under kan du/ni se några outfits vi har!
Denna över är väll ingen riktigt outfit men allt matchar ju?
Dessa är nog de flesta kompletta outfits sen har vi några som saknar lite saker =)
 

But you look amazing...

¦
Idag då, tänkte faktist gå till skolan men till min stora förvåning tyckte inte mamma det.. random. Iaf så pluggade lite igår och jag ligger väll lite bakom jag med men idc..
 
Ester sover hos oss i helgen för att vi är bäst. Nej men hon vill inte åka till sommarstugan så vi får passa henne hihihi. Ska ju till MCHS både lördag och söndag och fota så det passar bra! Fotar några timmar när det är terräng imorgon sen så åker vi till stallet och så blir det hoppning i paddocken! Även lastträning tror jag =) 
 
Haha, åh har rensat hela datan på bilder så får ta några teenager posts
 
 

That you only meant well

¦
Lite update om mitt ytterst tråkiga liv. Fick jätte konstiga biverkningar av medicinen igår. Allt belv bara sämmre och när jag gick upp vid 5 typ så mådde jag inte alls bättre... Ligger så sjukt back i skolan nu så jag typ dör men vd kan jag göra liksom. Mamma ringde till doktorn igen som sa att medicinen borde börja verka när som och ifal jag börjar få feber eller något över helgen får vi åka till akuten igen på måndeg. Dem hittade inget i mott blod sist så det måste ju vara något annat. What the hell is happenin' with mah body, typ..
 
I brist på bilder får ni en gif trån tumblah istället. Tänkte faktiskt gå ut och fota lite senare. Om jag pallar för jag har riktig lust med det..
 
Sen ska jag till stallet och får se vad jag hittar på. Ska ha lektion för dottern också så jag åker dit någon gång under eftermiddagen ˘◡˘
 

Underbart

¦
När jag satte mj ner i hagen kom hon fram och satte huvudet i min famn och bara stog där, helt underbart ♥
 

You started this

¦
 

Hagponnisar

¦
Alla ponnys får vara med på bild idag!
 

What did she said?

¦
 

Lastträning!

¦
Film från dagens lastträning! Ja, hon går inte alltid hela vägen in, och hon drar upp huvet ibland, och hon vill inte gå ner från rampen så ha lite överseende med att jag säger till henne ibland. Inte mer än ett hårdare tryck.
 
Kolla i HD :) 
 

Helmatchat... typ

¦
Red på stubben och Ester fotade!
 
Blev barbacka och helt omatchat men men hehe.. Iaf så värmde jag upp med volter och serpentiner och hon känndes väldigt fin. Värmde upp i alla gångarter och tog några längre och ökade galopper. Sen väntades det skrittjobb! Försökte få henne lång och låg och idag gick det superbra. Liiite smått hängig i munnen men annars gick det bra. Travade lite till men då får hon en lite högre form men hon var endå duktig!
 
Två bilder som Ester fotat!
På sista bilden fick hon syn på hunden som jagade oss i somras. Som tur var den kopplad så kunde inte mer än skälla och slänga sej i kopplet..
Fler bilder kommer!
 

Tips På Photoshop Action

¦
Min nya favorit. Det är JJ som är skaparen och actionen hittar ni HÄR ˘◡˘
Oops. My bad. Såga att jag lyckats förväxla bokstäverna på bilden lite. Hoppas ingen ser det, sparade nämnligen ingen PSD kopia >.<
 

Random färg..?

¦
Horze höstnyheter har en minst sagt udda färg. Typ turkosblå fast endå inte. Mintgrön? Medelhavsljusgrön..blå?
Ja en sån färg har vi inte i vårt shabrak föråd än och på hästen de visar produkten på är brun så Soppan kanske skulle passa riktigt bra i den?
 

You'e just a little bit out of my limit

¦
Jaha, känner mig inte bättre idag alls. Nästan sämre. Halsen var värre idag och förkylningen med. Iaf så palrar jag mej till stallet vid fyratiden. 
 
Har börjat kolla säsong fem av Skins nu osså. Och sen imorgon ska jag till skolan för jag hatar att inte vara i skolan på fredagar. Haha helt wierd men men..... Sen så fotar vi EM i helgen åh längtar! 
 
Och sen så har jag typ samlat ihop 700 spänn sådär från ingenstans och Sharon har typ 300 så det blir typ 1000 och vi har lust att köpa kläder till Soppan men mamma kommer balla ur om vi nämner ordet schabrak så vi får spara dem till nått vettigt istället... Kanske kan få lov att köpa nått slags ridtäcke för det behöver vi...
 

20

¦
Så, denna bild ska jag skicka till han på twitter med hihihi
 

happy birthday liam!

¦
Grattis på födelsedagen min ena lilla bäbis hihihihihiiihhiih 20 hela år blir du idag :')
Har inte gjort en bild än men ska fixa en snart hihihi
 
 

I hit ground like i'm never even there

¦
Mamma igår, "Du missar jätte mycket i skolan om du är hemma idag. Det är 4:de dagen"
Jag bara "Jag missar minst lika mycket av att vara i skolan. Då missar jag ju roligare saker dessutom?"
 
Iaf så är jag hemma idag också. Penicilinen (det finns tydligen i öronmedicinen) ger mig konstiga biverkningar och är över lag hemsk att ta. Pappa lämnade vår kamera igår. Som man saknat den. Bara att veta att den inte är hemma gör så man saknar den haha. Dem var ju i London och deras egna är sönder så ja.. De kom hem med te (♥) till oss och dessutom var den hur fina burkar som hälst hihi :') 
 

ja, det var ju bäst asså

¦
Sådär, timmen efter This is us. Bästa filmen ever. Började gråta ca 2 min i på filmen, skarttade, skrek, klappade ja allt. Var så glad. Bästa dagen efter konsärdagen helt klart. Var helt amazing. Nog sagt.
 
Imorgon är det sörjedagen. Dagen då Gabbi sörjer dagens event aka filmen. För den var och är så bra. Så imorgon kommer jag nog gråta en del och lyssnar på deras låtar. Och längta till nästa stora sak de gör. Och sakna konsären igen. 
 
This Is Us - The Best Movie Ever
 

cat edition

¦
 

I'll be downtown cuz my heart is always there

¦
För att göra en lång historia kort var jag hos doktorn idag. Hon kollade halsen och öronen och sådant. Sedan togs det prover då hon var 90 procent säker att jag hade halsfluss och vi alla vet ju att det slutar med antibiotika. Men proverna kom tillbaka negativa. Bra egnetligen ju. Men nu kunde hon inte skriva ut någon antiobiotika så jag får dessvärre ha ont i halsen tills det går över helt enkelt. Dock fick jag någon dropp till mina öron för de var tydligen lite röda innuti så den får mammsen hämta ut hos apoteket senare ˘◡˘
 
Random gammla bilder från Tjekien
 
 
 

just promise you'll stand and you'll be strong

¦
 
 

3rd date, you're looking at me funny

¦
 

i ain't even here, i'm in outer space

¦
Gårdagen nu då.
 
Var hemma från skolan. Mådde inte bättre och Gabbi mådde inte heller bra så jag fick ta hästen. Hade jätteont i huvudet men kunde inte ta mer alvedon så jag pallade verlgen inte rida så det blev lite longering istället. Det gick jättebra  likså gjorde lastningen haha. Prata även med stallägaren om lastningen och hon var helt förvån eftersom det själv tog typ 2 thimmar att lasta henne när de skulle hämta henne. Jaha, typ.. Hon sa ven att Soppan säkert litar på oss. Hur härlgt är inte det att höra? ˘◡˘
 
Sedan hade jag och ester även väldigt roligt på vägen hem och asgarvade på bussen. Det värsta va väl att det vi skrattade åt iinte ens var roligt egentligen. 
 
Imorse vaknade jag och tog en alvedon så den har verkat nu så nu kan jag iaf blogga lite. Hade en så sjukt konstig dröm. Det var jag, Gabbi, Ester och IDA (som vi aldrig har träffat eller känner något bra, läser bara hennes underbara blogg), vi var på en åker som de börjat stubba och bonden hade lovat oss att vi fick rida där sedan. De stubbade sammtidigt som de rullade ihon stora runda balar. Inte såna vita utan helt vanliga runda. Vi hade då bestämt oss för att vi skule tjuva en men det gick inte så bra för bonden såg oss så vi sprang in i en skog som låg precis bredvid. Vi sprang så snabbt så vi började flyga. Det var typ helt sneat haha. När jag berättade det vör mamma sa hon att jag hallucinerade det med flygningen. Man gör tydligen det när man är sjuk hah ˘◡˘

Horze höstnytt!

¦
Kollar igenom Horze nya höstsaker och dessa är några som faller mig i smaken!
 Nja, inte så mycket som jag trode. Men gillade årets täcken faktist ^^
 

ljuset i skåneland

¦
Alltså en rolig sak är ju att alla i typ Norrland var och varannan dag tar skitfina bilder i solnedgång men vi i skåne jättesällan har bra ljus...
 
De snyggaste bilderna ljusmässig vi kunnat ta är typ från detta ridpass..
Detta var runt 8 tiden tror jag... och kommer man ut lite senare blir dem såhär..
Finns lixom inget mellanting känns det som haha, och ifall det nån dag finns så är solen på fel sida..
 
Detta ljuset vill jag osså ha!
Bilder från jossanamigo
Bilder från ThelmaR@dayview
 

she's dropping out of school

¦
Det var faktist ganska kul i skolan idag. Och endå gick det fort. Matten och SO:n var bäst hihi.
 
Iaf, ska nog kolla Skins snart. Och imorgon vilar ponnyn och vi ser This us us! Taggaaar till 100.
 

please do me a favor and back off

¦
Hemma och inte en gnutta bättre - känns det som. Pratade lite med Gabbi under dagen och hon mår inte heller så bra så jag får ta stallet idag även om jag inte orkar men men. Tänkte longera lite så det ska jag väl endå klara. 
Spelade sims i typ 15 minuter och sen har jag bara sovit och kollat TVD. För jag tittar om hela skiten. Desperat som jag är.
 

Stubbåker

¦
Red på stubben utanför istället. Gick helt okej faktist. Lite stark emelanåt men annrs ställde hon sej fint och gick stundvis i form. Övade på lite basic saker, ställa, volter, serpentiner, öka minska osv. Övade ävan galoppfattningar. Gick inte superbra med dem idag, hon lixom slängde sig in i en rusande galopp. Men fick till en helt okej fattning till slut.
 
Sen så lasttränade vi faktist! Började med att öppna mellanvägen helt så den blev så stor som möjligt. Ester stod inne i transporten och lockade med kraft och hästgodis. Till en början var hon väldigt fundersam och gjorde typ bergsgeten (trick) haha sen så började hon sakta men säkert ta ett steg framåt åt gången! Hon klev in helt i transporten och stod stilla en stund sen backade jag ut henne. Sen minskade vi mellanväggen och på igen. Gick bättre fram nu och kom längre in med henne. Backade ut. Tredje och sista gången så var mellanvägen på sin plats i mitten och Soppan gick på som bara den! Superduktig verkligen! Gick helt felfritt hihi :') In hela vägen och stog stilla i säker 3 minuter! Man hade kunnat fälla igen bakbommen men väntar med det till nästa gång!
 
Avtravning och en dålig uppställning x) 
 
 

Det måste vara ett brott mot nån' paragraf

¦
Mamma ringde och sa att jag skulle gå till vårdcentralen, (ca 3 min från oss) så jag pallrade mig upp ur sängen och drog på mig något jag vågar visa mig i. Gick dit och man skulle tydligen boka tid via telefon men jag hade så ont i öronen så vi skippade den delen och de släppte in mig till en sjuksköterska istället. Där fick jag reda på att jag hade feber och min hals var svullen på båda sidorna. Hon sa att det tyder på halsfluss men kunde inte göra något mer där så hon skickade mig till akuten. Mamma kom hem och vi åkte dit. Där sa dem att man inte kan se att det är halsfluss såhär tidigt (ifall det är det) men även hon konstaterade att jag var svullen i halsen. De sa att vi ska avvakta och ifall det inte blir bättre ska vi gå dit igen *suck* och då kommer de ta prover och sånt och sen om det behövs kommer jag ta penicilin >.<
 
Bättre än så blir nog min dag inte.Har dessutom ingen större lust att blogga. Kan inte tänka helt klart för det ska såklart knastra i öronen hela tiden. Hoppas ni har det bättre än mig iaf  ˘◡˘
 
 

bäbiskatt

¦
Såhär såg vå lille knopp ut innan...bäbiskatt :')
 
Och nu är han en fet klump på fyra ben x) ♥
 
 

Film från hoppningen den 24

¦
 
 

Hur kan jag skratta mitt i detta elende

¦
Vaknade redan igår med sjukt on i halsen och sedan senare mot dagen började jag få onrt i öronen också. Somnade jätte tidigt, vid 8 eller så. Vaknade vid nio och gjorde te. somnade sedan igen vid 11 och vaknade av mitt larm nu halv sju. Hade desutom betydligt mer ont i öronen, halsen och jag är täppt i näsan så jag har väl fått någon typ av öroninflamation eller en lite värre förkylning...
 
Gabbi tar stallet idag då jag är aldeles för trött för att åka (brukar inte vara så när jag vanligtvis är sjuk) men så tar jag imorgon istället. Om jag mår bättre vill säga.
 

woah

¦
 

tråkarihjälmej

¦
Resultatet. 
 
Tog ca 15 min att göra haha.. så nu är jag uttråkad igen. Om det inte var så lågt till stallet samt att busarna gick bättre hade jag palrat mej till ponnyhästen och myst åhhh. Får ju inte träffa henne förrens på tisdag då Sharon har henne imorgon (för jag måste ta tisdag och torsdag för de är våra längsta dagar och Sharon tog dom förra veckan). Så ja, jag saknar mina ponnyta efter att inte träffat henne och pussat på hennes mule på två dagar..
 

seg söndag nr. 1377

¦
Jag har varit så fruktandvärt kreativ idag och mer eller mindre... inte gjort något nyttigt alls.
 
Sitter och tjockar i mej kanelbullar och vet inte alls vad jag vill hitta på. Kollat några Skins-episoder och EM dressyren men pallar varken kolla mer Skins eller dressyr... Har lusta att blogga men vet inte alls om vad.
 
Tror jag redigerar en snutt..
 

Mystic Island

¦
Här bor nu mera Callum & Melanie ˘◡˘
 

high school never ends

¦
Idag så ska ponnyns hovar fixas. Skos om på fram och fixas till där bak! Så får hon en vila med.
 
"Idag" kl 2 på natten är det VMA som vi ska kolla. Sen så får hon nog några fler dagars vila nästa vecka då det blir på bio och MCHS som vi ska fota hihi. Sen tror jag Mulan ska komma så snart så och då kommer Ester rida Soppan och jag och Sharon Mulan. 
 
Igår var ni duktiga på att besöka bloggen och tror det var åsiktsinlägget som höjde statistiken :)
Åhh, längtar såååå till onsdag då vi ser premiären av This is us!
 

I just want a brand new start

¦
Callums tjej. Mel. 
Och tillsammans ˘◡˘
 
 
 
 
 

vilken nosgrimma passar hon bäst i?

¦
Vilken tycker ni? 
 
Jag och Sharon tycker pullar! Är lite sugna på att även köpa en bred till dressyren då det är väldigt snygt men det kanske blir för maffigt för hennes ponnyhuvud.. 
 
 

look i'm as high as the sun

¦
Bestämmde mig for att hoppa lite så tog fram ett hinder på stubben och hoppade lite. Det gick jättebra, hon var taggad och drog på framför hindrena haha bukar inte gå så bra utan draghjälp ˘◡˘
 
Bilderna är printade ur iphone film..

planering av ridpass

¦
Som ni säker flera gånger märkt har jag kommit upp med en ridplan men sen så går den i kras.
 
Både jag och Sharon ville nu när skolan börjat att vi sätter upp ett "schema" över vilka dagar vi gör vad med henne och vem som åker till stallet. Får ta och fixa nått för nästa vecka med Sharon..
 
Något som dehär typ :)
 

Blåljus Problem

¦
Ny Sim. Gråter så fin han blev.
 
 

pessoabett på unghäst - åsiktsinlägg

¦
Igår när vi väntade på bussen i ög kom en vuxen med en unghäst gåendes. Hon hade en reflexväst på sej där det stod "rädd unghäst" och hästen som var en islandshäst hade ett pessoabett varav hennes tyglar var i skarpaste ringen.
 
Jag själv reagerade såklar på det för vad är det för mening med att ta på ett så pass skarpt bett på en unghäst? Hästen som säkert knappt fattar vad den har i munnen än och så setter de in nått som ett pessoabett i munnen på den. 
 
I Hööks katalogen står det en beskrivning till bettet som lyder ugefär som "förhindrar hästen från att stegra" men det stämmer ju inte direkt. Hästen är en individ och har sina egna tankar och ett bett kan inte påverka hur hästen tänker. Ja, så om nu hästen kommer stegra med ett pessoabett i munnen kommer de omedelbart sluta att resa sej eftersom det kommer göra ont. Pessoabett gör att när du tar i tyglarna kommer det trycka i nackstyket och hästen kommer vilja ta ner huvet av obehag (hästen har väldigt mycket nerver i nacken). Dessutom så om det är ett tvådelat kommer de trycka upp i gomen och det gör att hästen vill höja huvet. Det ger alltså dubbla signaler. Och eftersom det inte har nån kedja kan bettet dras upp hur långt som helst i hästens mungipa utan någon begränsning.
 
Så det fick mej absolut att tänka igår när jag såg vilket bett hon använde på en unghäst. Själv tycker jag pessoabett är ett hemskt bett och hur man än använder det är det dåligt. Det finns inget rätt sätt att anväda ett pessoabett. 
 
Min åsikt om bettet, ni får tycka som ni vill.
 
 

Knock knock

¦

Jaha, stack till MF med Clara, Ester, Josse och Erika och åt mat först. Sen så köpte vi heliumballonger hihi och sen var det Mac MILLEEERRRR!

Mötte massa killar från klassen och parallelklasser så var med dem och de skulle få fram oss. Kom dock till ett ställe där de knuffades och de var alla äldre än oss så de blev skitarga och några började bråka... Tappade bort oss från killarna men vi sågs sen typ..

Sen så skulle vi några gå längre ut för vi kunde knapp andas haha... Klämdes ihjäl mellan meterhöga killar men kom sen till en lucka där vi stannade! Var skitkul faktist :D sen så gick Sharon och Erika från oss och då tappade vi bort oss på slutet men sen så möttes vi igen efter 150 telefonsamtal... Jag, Josse och en kille från klassen stannade för han tyckte inte det var nån bra ide att gå fram då vi nästan blev ihjälklämda... Ja sjukt kul iaf men glad att MF är över för i år!

 

Cobrastyle

¦
Har precis kommit hem från skolan. Chill dag idag också. Asså jag lvar att om det kommer vara shär grymmt i klassen hela 9:an kommer det vara bäst. 
 
Ska som sagt till MF idag med Clara,Ester och Erika + jag och Gabbi ofc, hela klassen ska mer eller mindre dit så vi ska träffa Josse där också, och typ alla killar haha 凸
Callum *_*
 

seriekris

¦
Inte direkt haha...
 
Har ju redan börjat leta ny serier efter att jag kollat klart Skins även fast jag har typ 3 säsonger kvar hähä.. Iaf så lutar det mest åt antingen Supernatural, Doctor Who eller Dexter. Ester tycker ju DW men osså Supernatural.. Brukar egntligen inte kolla serier som har typ fler säsonger men alla har 7-8 säsoger av dessa. Får se lite. Väldigt sugen på Dexter men idk...
 

Barbacka it is

¦

Var så jäkla trött efter cross fit grejen på MF så jag somnade på bussen och vaknade av att mitt huvud föll haha

Orkade knappt rida men då ponnyn vilar på söndagar så blev det att bara tränsa i hagen och sedan hoppade jag upp. Red på stubben (typ den enda kvar) bonden är lite snäll hah och låter den stå kvar känns det som.. Iaf ridpasset gick bra och hon var riktigt fin i vänster varv med att ställa sig. I höger var hon mycket stelare men släppte någorlunda mot slutet. Hon hade även väldigt svårt med att fatta rätt galopp men efter några försök satte hon helt okej fattningar i våda varven! Imorgon vet jag inte hur det blir än, det är ju Gabbis dag men vi har lektion för dottern på fredagar så vi får väl se.

Imorgon är det hur som hälst Mac Miller och MF med lite friends så det lär bli toppen hihi

 

Dagen då..

¦
Skolan var ju från kvart över åtta till kvart i fyra idag. Helt okej, var ganska muntligt aktiv på språket och räckte upp handen hela tiden och skre till och med på tavlan haha... Sen på SO:n så började alla kasta suddi på varandra och jag typ kastade tillbaka på Erika en gång så blev bara jag tillsagd c; Sen hade vi ju crossfit som var fruktansvärt kul men ack så jobbigt... Kunde inte stå stadigt på benen efter passet... 
 
Iaf så kollade jag upp hur mycket det kostar typ att köra sånna pass men det kostar ju lite väl mycket så jag ska nog få med Sharon att träna några gånger i veckan här hemme då man kan göra det!
 
Sen var jag som sagt med Erika till MR och kollade när hon red.
 
Imorgn så går vi i skolan till tio i två. Därefter så sticker jag till stallet och rider och har lektion för ena barnet sen snabbt hem och iväg till MF med några kompisar. Sen på lördag så ska vi med Clara när hon flyttar Spirit till Böke =)
 

Uppdatering

¦

Efter skolan (jobbig crossfit pass på MF..) så följde jag med Erika till hennes ridlektion! Så sitter här nu och kollar när hon rider :)

 

Kenzo behöver dessa

¦
 
 
 

en ökad trav

¦
27/6
Nu 12/8
Finaste pärlan ♥
 

Is that smolderholder? 凸凸凸凸

¦
Hade jävlit svårt med att hitta denna låten men tillslut så!
 
Har kollat på PLL och suttit vid tumblr & YT hela tiden typ haha 
 
Typ det enda jag kollar på när det gäller YT xd 
Inte Smolderholder denna gången utan min bigbro Paul istället. Lika bra endå 凸
 

(y)

¦
 

favoritraser

¦
1. Shetlandsponny (Leroy, Chivas)
Egentligen vet jag inte varför jag älskar shettisar. Antagligen för det är typ minsta ridbara rasen och jag älskar att rida små ponnyer.. Synd att man växer ut sånna söta och minst sagt busiga små lurvtroll... 
2. Welshponnyer (Njord, Surprise)
Rasen är så brett utstreckt och det gillar jag. Alla kategorierna räknar jag ju in här då. Soppan är ju kat.C och Njord var registrerad som welshponny (kat. B) men hade ju andra raser i sej med. Sen har jag säker ridit fler welshponnys av nån typ innan!
 
Detta är raserna jag kan säga att jag gillar mest. Sen har jag inga andra raser jag speciellt gillar. Men om det fanns en ras som hette typ småponnisar så hade den legat högst ha ha...
 
 

Ridpasset

¦

Red ut med Clara på en stubb liiiite längre bort. Red mest en sträcka där och höll lite tempo bara. Galopperade upp för en backe och avslutade med att öva övergångar som gick supet! Satte 2 fina galoppfattningar från skritt! :)

 

It wasn't me who did the crime

¦
Skolan var så chill idag och grymt rolig haha!
 
Är hemma nu och ska chilla lite, spräckte Gabbis däck på bakhjulet och började asgarava men lämnade den på lagning direkt igen. Imorgon ska vi till MF med klassen på idrotten och göra typ något random där :d
 
 
 

åh gud

¦
Kom precis hem från skola. Chill dag och ganska rolig haha x)
 
Iaf så har statistiken sjunkit rejäääält sen vi och säker alla andra började skolan... asdfghjkl skolan.... Ska iaf till stallet och rida snuttan. Har planert övergångar så hon ska lyssna på mina hjälper men får se hur noga jag följer min plan.
 
Imorgon ska vi träna cross fit på idrotten på MF så det ska bli kuuul och efter det så hänkar jag med Erika till MR! Sen har ju Sharons cykel blivit stulen och vi har inte köpt nån ny så vi ramar på min men så typ när vi precis var hemma sprack bakhjulet hähä...
 

internetish

¦
Top 5 sidor jag kollar på datan aka som alltid är uppe i en flik
 
1. Tumblr/Yt. Behövs ingen förklaring, bästa sidorna som finns.
2. Dayviews/Blogg.se får delad andraplats. Gillar att blogga och kolla alla bilder och sånt på DV!
 
3. Swefilmer/Vodly för man måste ju kunna se filmer och serier när man vill lixom?
 
4. Twitter/Fb ja lite mer sociala medier..
 
5. Urban Outfitters/Ochandraklädaffärerpåinternet
 
Ja, alltså kollar ju säkert huuuur många sidor om dagens men dessa är väll de som är uppe mest. Google får man ju räkna bort lite tycker jag nog...
 

Mer eller mindre deprimerande ha ha..

¦
Kollade livestreamen från premiären idag för deras film i London så kollade röda mattan. Sen kollade jag en bit in på när de tog bilder med fans och skrev autografer... Ingen förstår hur mycket jag hade gett för en bild med nån av dem.
 
Iaf så längtar jag själv efter premiären här i Malmö/Sverige då (om vi får biljetter) jag, Sharon, Ester och Alexandra som vi var med på konsären ska gå på! Isf blir det nästa onsdag hihi. Sen ska jag få deras perfym som släpps i början av September! Sen får vi väll se om de kommer bjuda på nått nytt ihih. WWA touren tror jag ska komma till Sverige men den ska ju vara i stora arenor så även fast jag vill gå kommer den inte vara alls lika rolig som årets då det känndes så speciellt när man var i en litet arena... Men ja vill ju se dem lixom. Och sen ska de ju släppa album till vintern.
Bilderna är inte så bra för de är ju ca 30 minuter sen de togs så det är svårt att hitta bra kvalite bilder, men sååååååååå snyggaaa åh
 

Galopp intervaller och lite annat också

¦

Lågbaterinivå=kort inlägg

Red ut på stubben, första gången helt själva och det gick hur bra som helst! Ponnyn var jätte snäll och vi klarade av att både ta flera intervall-längor och två hela varv i varje galopp på volten hihi

#1DMoviePremiere

¦

Idag visas This is us första gången på bio i London och första gången ever! Åh de livesänder röda mattan så kollar såklart på det nu :) Ska ju själv gå och se den på bio!

On my way

¦

Stressade hem för att hinna halv 5 bussen så här sitter jag nu. Skolan va chill, första veckan ni vet.. Mycke skratt och sånt haha

Träffde Clara på busshållsplatsen men hon ska inte till stallet idag så vi snackade bara lite så kort och kramades och blää vad jag saknar henne :'(

Ska rida Gurkan idag, blir lite galoppintervaller vilket hon absolut inte tar någon skada av. Tar sedan 7 bussen hem.

Today is payday (eller för barn, barnbidraget jue) så ska beställa mina Docs när jag kommer hem, hoppas ytterst på att jag inte behöver betala hela själv haha

jobbig skoldag

¦
8-16 går vi i skolan på tisdag. Jobbiga lektioner är det med...
 
Iaf hade ny lärare i SO och han verkar heeelt okej haha, till och med bra. Sen så var det såklart sånt vanligt kul hah...
 
Iaf är hemma nu och ska snart titta igenom engelska glosor lite sen ska jag nog kolla Skins. Vill kolla klart det nu eftersom jag vill kolla ny serie! Och sen får jag inte glömma att kolla nya Teen wooolf! Och blogga lite...
 
Även en liten veckoplanering haha...
V. 34
Måndag:
Tisdag: Skolan, Sharon stallet
Onsdag: Skolan, jag stallet
Torsdag: Skolan, Sharon stallet och jag ska med Erika till MR!
Fredag: Skolan, stallet, Malmöfestivalen
Lördag: Stallet, med Clara när hon flyttar Spirit
Söndag: -
 

rubrikskit...

¦
Lite av vad jag vill ha. Lite. Typ en 1000 del av vad jag vill ha.... Har massa reor på alla sidor jag klickar in på så blir ju sugen på att klicka hem mängder av kläder... Hängeslbyxorna ska jag få snaaart när de finns i min storlek igen och baseball tröjorna kanske jag med kan få då jag behöver nya långärmade tees... ;)
 

hösten...

¦
 
  
 
 
 

två år

¦
♥♥♥♥ 
 

Docs again

¦
De pastell gula docsen jag la upp innan (som jag villl ha) ska förmodligen beställas redan i morgon wooho! :d
Är såå i en jagmåstehanyakläder period så alla mina pengar jag har sparas till kläder haha Ska ju även till MF på fredag med lite friends och se Mac Miller så då kommer man väl köpa lite mat och så men ska försöka att hålla i pengarna >.<
och jo btw sarah och Familjen har även skaffat sig en liten hundvalp hihi :'')
 

Can we go trift shopping?

¦
Åh detta vill jag ha just nu *__* Fast jag har typ 300 spänn bara... 
När man sitter hemma vill man ha saker till sig själv och sedan när man är i stallet eller bland hästarna vill man ha massa häst grejer -.-
 

Ponnyn vill ha

¦
 
 
 
 

....

¦
Erika hänkade med hem efter skolan. Sörjde schemat med att äta BK mat och kolla på Monsters University. Hej, gå till skolan kl. 8 på morgonen och sluta kl 4.... 
 
Har osså lusta att köpa klääädddeeerr till mej... Hängselbyxor ska jag få men de finns inte i min storlek just nu så får vänta lite...
 
Blir stallet nu som vanligt på eftermiddan. Fast idag får ponnyn vila. Och på fredag så blir det Malmöfestivalen hihi.
 

Live for the way that you cheer for me

¦
Kom hem vid halv tolv, firade vårt extremt kassa schema med att spela sims och nu tröttnade jag så kom på att jag kunde blogga lite. Har skit stor lust att köpa nya kläder och har hittat en hel del ag vill ha så nu tänker jag börja spara mina pengar haha ˘◡˘ 
 
Vet inte alls vad jag ska göra nu, men det lutar not att kolla på någon trevlig film eller nåt hihi ˘◡˘
 

some crazy-ass kids come and knocked

¦
 
 

leave the world behind part III

¦
 

tillbaka till verkligheten

¦
Dagen då fucking skolan börjar. Längtar inte det minsta. 
 
Börjar 10 och slutar vid 12. Efteråt ska jag hem och sörja över vilket hemskt schema vi fått (för det kommer bli dåligt) och kolla på serier. Ponnyn vilar idag.
Åhh längatar till This is uusssssss! Och MCHS om vi nu ska räkna upp vad man längtar till.
 

leave the world behind

¦
 
 

we don't wanna leave

¦
 

reality ruined my life

¦
Kvällsfotografering.
 

when the lights turned down

¦
part 1
 

it's the best of world's feeling

¦
Hoppning med Zwier 17/8 - 2013
 
 
 
 

i guess sir, if you say so

¦
 

and we gonna let it burn

¦
 
 

You're driving me crazy

¦
 
 

Hoppning 17 Augusti

¦
Tog även ett hopp på ca 80cm men det filmade vi så ni kanske får en gif på det eller något. Typ andra gången vi hoppar över 60cm så det såg inte värst bra ut men ponny är iaf bäst ˘◡˘
 

De senaste 48 timmarna

¦
Kom hem vid 1 och mamma hade lagat amerikanska pankakor till oss så det första jag gjorde var att äta. Inte alls ovanligt. Nu har jag satt mig och fixat lite bilder men har typ 100 tusen kvar :] 
 
Dagarna har varit hur grymma som helst. Har inte alls haft tid att blogga och hade inte heller med någon dator så det blev lite svårt också. Här får ni iaf en bild på när lillan sitter på våran bebis och sedan kommer det bilder lite på ström så håll utkik!

helgen

¦
Tänkte berätta om helgen lite mer och sen får ni M A S S A bilder i typ 500 inlägg senare...
 
Fredag: Kom till stallet vid ett tiden och typ fixade lite hemma, kollade film, lagade mat (fryspizza..) och studsade studsmatta till höög musik inifrån huset ihih. Sen lite senare red vi på subben allihopa och rejsade mest. Bytade lite hästar mitt i då alla fick lusta att rida varandar så varför inte?
 
Lördag: Vaknade och var i hust till typ tolv (hade fodrat men ja), åt mat, studsadde på studsmattan. Mockade hagen, fyllde vatten och annat i stallet. Sen hade vi hopp-lust så vi drog fram en liten "bana" på stubben. Gick helt okej då jag red lilleman. Efter att vi ridit så kom vår pappa och vår lillasyster fick rida Batman och sitta på Soppan!
Två bilder när hon sitter på ponnysarna!
Sen efter att de åkt kollade vi på film och efter det fotade vi hästarna i trädgården, åt kvällsmat och lekte tjuv och polis.
Bilder från ridpasset och fotograferingen kommer i egna inlägg.
 
Söndag (idag): Fixade inne och sen red vi på stubben. Gick inte sååå bra men inte heller världsdåligt. Mesta tt hon inte alls ville ställa sej... Bilder från det kommer osså sen!
 

leave the world behind part II

¦
 

This is life

¦

Vet ni vad livet är? Jo, När din stallägare räddar sista helgen innan skolan börjar igen. Äta kvällsmat på studsmattan, leka tjuv och polis klockan nio på kvällen, kunna speinga till hästen när du vill, rida när du känner för det, prata hella kväll, se massa filmer och allt med dina bästa vänner. Det är livet.

...och dagens slut

¦

Pappa var här så fick lillan rida Batman på stubben lite och sitta på Soppan hihi.

Lagade mat och åt ute åh myyys. Sen så "lekte" vi tjuv och polis hah som vanligt. Jag var med Ester och vi var tjuvar först hah... Ja alltså jag tror jag sprang för livet igenom huset, hagen, stallet och trädgården... Räddade Ester en gång hahah ni ska veta hur svårt det är... Sen så bytade vi så vi var poliser och jag tog både Clara och Sharon haha så jäkla kuuuul så vi dööör. Ja innan maten så fotade vi osså ponnysarna i trädgården för det var så fint ljuuus. Och staplade äpplen på deras snuffisrumpor hah x)

Dagen såhär långt

¦

Förlåt för dålig bloggning men vi varvade er ju...

Iaf mockade hagen och värde ut bommar till stubben för ville hoppa! Jag hade Zwier och Sharon Soppan. Gjorde en liten övning men det blev lite överkurs för lillemannen så fick mest hoppa lite på rakspår. Lite tröt efter gårdagens ridpass då det blev mycket galopp men annars var han duktig. Inga vägringar eller rivningar så är nöjd! Ester fotade så det blir bilder imorgon :) Ja nu rider Ester sen ska pappa komma hit och babysister får rida lite. Sen så är vi filmsugna så kollar nog nån film :)

Liten, stor och mittemellan

¦

Började med att rida Zwier. Med sadel haha x) En liten ponnysadel... Men han kändes bättre med sadel då våra ben inte pendlar mellan hans så det gick undan idag!

Sen så skulle Sharon rida lillen och Ester Soppan så fick jag Duches. Det gick foort i galoppen... Trodde jag. Tills jag fick rida Spirit. För Clara ville rida Soppan. På Spirit kan vi snacka om snabb galopp haha... Ja härliga galopper idag!

Sen kom vi hem (ja alltså in i stallet då) och fixade ponnyerna. Stretchade och gjorde bogövningar som vanligt efter ridpass. Sen fick de gå ut i hagen och mumsa på sitt kvällshö. Vet inte vad vi ska hitta på nu meeeen såklart måste vi leka tjuv och polis på gården sen igen haha x)

my head is full of dynamite

¦
 
 

hi my name is whatever you call me

¦
 

duktiga läsare

¦
Tack till er, ni har hållit statistiken högt uppe denna veckan!
 
Iaf, ska uträtta ett ärende först sen handla mat till oss för helgen och sen till stallet! Kommer inte ha nån data med så kommer inte kunnat blogga ordentligt men ni får klara er... Och kommer inte heller på några tidsinställda så... 
 
Kameran är med så kommer fota men bilder kommer komma när vi kommer hem då ^^
 

slow down the song

¦
Hjärtat mitt ♥
 

Too sassy for you Part 3

¦
Del 3^^ Älskade ponny
 

this is your heart

¦
 

Too sassy for you, dreamy light edition

¦
Del 2 ^^
 
 

Too sassy for you

¦
Försökte oss på att rida i halsring, meen hon fattar typ inget. Ibland fick hon en sån kick där det blev typ "ah är det såhär man ska göra" och sen bah "ah you know what, fuck that" och så gick on bara till den som fotade. Jaja det går väl framåt efter några månader eller nåt.
 
På bussen snackade vi om shippin, vem man shippar och så.. de jag shippar irl är Nian, Larry, Shian, Zayron, shustin och Paubi hihi även Gian fast bara som bromance. Ian är min man och Gabbi får nöja se med att ha han som bigbro. 
 
Del 1 ^^
 
 
 
 

here you go way too fast

¦
Ja alltså; hon blev rädd för en hötuss ni vet. Fast från hennes synvinkel såg det nog mer ut som en krokodil som äter busiga ponnyer.
 

is it right or is it wrong (left)

¦
Hahah men typ, hade lektion för lilltjejen idag och hon galopperade en massa haha, duktig liten =)
 
Sen red vi själva då da. Halsringen idag gick inget bättre haha, lyssnar och fattar nada lilla ponnyn...
Ni får lite bilder iaf!
Inte äns vikthälperna funkade haha...
Klädde ut lilla gammla ponnyn osså hihihi
 

siste helgen blir bra

¦
Vi ska faktist passa gården från imorgon till söndag. Ett bra avslut på sommarlovet. Sen på måndag... vill inte äns nämna det börjar skolan. 
 
Iaf ska snart iväg till stallet. Ifall det inte regnar som jag hoppas det inte gör så rider vi på stubben utanför. Barbacka blir det idag då vi har brist på outfits hah... Ska träna med halsring med. Bilder kommer komma när vi kommer hem igen =)
 

#tbt

¦
När ponnytan kom!
Känner i egen henne? Under all denna "vinterpäls" och långa man gömmde sig lilla Soppan :')
 

A-P-P-L-A-U-S-E

¦
Vet inte alls vad jag ska blogg om, har inga nya bilder att redigera eller något..
 
Imorgon är tanken att vi ska åka till stallet på eftermidagen vid fyra så att vi kan ha lektione för småttingen och sedan rida eller något haha
Blev jätte sugen på american pancakes så imorgon ska här graddas och serveras minsann! 
Fick ett TVD ryck idag och kollade på Stelena moments och faktist lite Delena moments också. Bara när Damon och Elena bråkar dock. Jag top ehmergaad älskar när de inte är överrens om något... Och Stefans leende, ehmergaad, to die for..
Lite snygga killar ryck 
Justin & Zayn mina två bfs' 
Ian min man och Paul min big bro
 

breath me in

¦
Tre favorit låtar right nooow utan inbördes ordning :p
 
Selena Gomez nya låååt
Lady Gaga's nya låååått 
Avicii's ganska nya låååttis 
 

en liten ponny till

¦
Roligt nog kommer det faktist anlända en "ny" ponny till stallet antagligen i slutet av veckan! Hon var faktist här förra året på våren och nu kommer hon tillbax! Mouland, kallas Mullan är en maxad B-ponny som är hur go som helst! Red henne lite förra våren så ska bli kul att få rida henne igen haha! Vi blir väl ett litet B-ponny team igen haha..
Vet dock inte hur vi ska göra riktigt för Ester är ju för lång men vi har Soppan så antagligen ska Ester rida vår Snutta lite och vi tar Mullan. Vissa dagar i början kanske vi kan åka båda och rida allihopa eller så.. =)
 

Syns du inte finns du inte

¦
Ett måste i när det börjar bli mörkt ute; reflexer!
 
Även fast jag inte vill tänka på det men vädret påminner mej just idag att hösten börjar närma sej och med det mörker.... När vi rider ut måste vi ha reflexer på både oss och hästen när det mörknar ute. På hästen har vi reflextäcken och på oss själv varseljackor. Ibland har vi även satt fast cykellampor på stigbyglarna och på täckena och själva haft pannlampor. Så glöm för guds skull inte reflexer när det är dax! 
Allt på bilden kan ni hitta på Hööks hemsida. 
 
Själva har vi pannlampa, reflexväst och varseljacka. Har inget reflextäcke men nått ska nog fixas. Även lite benreflexer tror vi nog!
Några fina bilder när vi är gulklädda =)
 

redigera med textures

¦
Såhär redigerar du en bild med textures (visat i ps cs6)
 
1. Gå till deviantart.comoch sök på textuers (textures bokeh kommer många bra upp på). Klicka på någon texture som du gillar.
2. När du klickat på bilden får du upp den som nedan. Scrolla ner till Download och klicka där. Den kommer då öppnas som en stor bild, högerklicka och spara bilden i jpg. format. Till höger kan du även klicka på andra liknande textures.
3. Sen går du till Photoshop. Öppna nu bilden du vill lägga en textures på och även texture-bilden. Kopiera hela texture-bilden (ctrl+c) och klistar in (ctrl+v). Då kommer det se ut som på bilden nedan (textuer-bilden kan variera i storlek). 
4. När du dragit ut den över hela bilden dubbelklickar du på texturebildens lager (rött inringade i bilden över). Du får då upp Layer style blending options. Klicka på Blend mode och välj Overlay. Sen kan du dra upp/ner på opaciteten (grönt inringat). Klart!
Före:
Efter:
En enkel och snygg redigering :)
 

Regnväder...

¦

Kom till stallet med Clara och städade i sadelkammaren och dess kök i väntan på Ester. Sen red vi ut på stubben utanför allihop.

Hästarna iklädda ridtäcken och vi i vinterjackor typ... Red mest runt runt på stubben och krävde inget av henne. Medans deras ponnys började galoppera bara sådär så bara travade Soppan på lugnt hihi var faktiskt riktigt lydig idag! Sen började det ösa ner så vi travade in i ridhuset medans det öste ner ute... Sen efter nån minut slutade det så upp på hästarna igen och till stubben! Red en stund till där sen började det regna igeeeeen så trava in igen och sen skrittade vi av i ridhuset! Sen så red jag och Clara upp i stallet och satt av där vi binder upp hästarna haha x) Missade bussen så får vänta en stund nu till nästa...

Ponnyn fick även på sej sitt regntäcke idag så hon kan gå ute utan att frysa och blir genomblöt!

 

Feel the energy in your system

¦
Dagens planer är att Gabbi åker till stallet nu på morgonnen ed Clara och så rider de ut en runda eller något sådan chill för hästarna och jag fixar det vi ska göra hemma. Är inte så mycket så det lär gå fort. Kommer spela sims sedan ch kanske se någon film eller något sådant haha. 
 

We must be killers

¦
Bilder från idag, lite sena för att jag spelat sims haha
 
 
 

Tja

¦ Surprise
Hellluuu allla fint inlägg eller hur? :D Clara heter jag och är bäst. Eller ja enligt tvillingarna är jag det ^^
Fick ett ryck då jag snott Gabbis dator att blogga här. 
Vet i tusan vad jag ska blogga om men det är så roligt att skriva på en laptop. Jag har världens finaste ponny Spirit som är en busig liten c-ponny som är grym på allt möjligt, något hon är riktigt bra på är att "skada" sig.. Klantemajja, men hon är en riktigt go ponny står hellre med fotografen än att gå runt när man ber henne. Håller just nu på att rida igång henne efter att hon varit stel i bakpartiet. Om bara några dagar så börjar jag på Sverigs ridgymnasie i Svedala och tar då med mig ponnyn så kommer lämna tvillingarna och ög om max två veckor. 
Är i alla fall jätte taggad på att börja där. Massa träningar och halv roliga lektioner.. Men en massa häst har jag att se framemot hihi.
 
Känner inte alls att jag bjudit in mig själv till att gästblogga så nu ska Gabbi få tillbaka datorn eller så kanske jag behåller den..
Min lille foderponny Spirit!

hey girl it's now or never

¦
 

and if you close your eyes

¦
 

Mini-hoppning - Film!

¦
Lite film från dagens ridpass :) Hon var ganska duktigt i början sen mot slutet när Sharon red så blev hon lat haha... Ha lite överseende med vår sits då hon hoppar tungt och vi skulle räkna galoppsprång, driva och styra och det blir lite mycket ibland att då få en super sits haha x)
 
Mini-Hoppning! Kolla i HD!
 

i've been away

¦
 

children of the wild ones

¦
 

we must be killers

¦
 

det blev många bilder..

¦
Gick inget vidare idag. Blev såklart småsur på henne och då gick det bara sämmre.. Kan ju inte alltid gå bra dock haha.. Red i de nya ridstövlarna och dressyrsadeln. Ja, bilder ska ni få iaf.
Ponnyyyyyy
 

Dressyr - film!

¦
Film från idag ska ni med få! Ser nästintill hemskt ut haha men vad ska man göra. Ponnyn vaknade upp på fel sida och lika så vi så passet blev bara pannkaka..
 
Men om ni vill kolla finns filmen under! Kolla i HD!
 

No one does it better

¦
Tanken var att vi skulle hoppa men det blev lite dressyr istället. Red för Clara, men kan inte säga att jag är nöjd över passet. Ponnyn var stel, stark och tittade exakt vart hon ville hela tiden. Jag red som en kratta, stövlarna var stela och skavde på hälen och min sits i dressyrsadeln sög den också. Imorgon blir det hoppning (är tanken) så hoppas det går lite bättre.
 
 

don't slow down, you're gonna crash

¦
 
 
 
 

well...

¦
Tråkigt nog så kom Sharon för att väcka mej och trode jag hade vaknat men icke. Eftersom jag aldrig kom till hennes rum sen så antog hon att jag hade drömt (hon rörde mej aldrig men jag hade tydligen sagt att jag kommer hha..). Så vaknade typ halv fem och det var alldelse för ljust ute så antog jag att jag aldrig vaknat då... Lite surt såklart haha men såg om Lea's tal och Harry's twerkning på yt och jag är glad att typ alla jag röstat på har vunnit sitt och 1D vann alla dem var nominerade i!
 
Stallet idag, antagligen rida på den halvt nerbrända stubben (om vi kan?) :)
 
 

You go way too fast

¦
Red Carpet streamen funkade inte inatt, så vi gick och la oss igen istället. Gick sedan upp lite i två och väckte Gabbi som aldrig kom sedan men jag kollade iaf hela. PLLvann båda sina nomineringar, Lucy och Ian från PLL vann också varsing kategori. TVD vann sin nominerinag och Nina och Ian van också varsin nominering ˘◡˘
 
Ska iaf till stallet idag, ingen aning när men det ser vi. Ska också till tandläkaren så att jag kan boka ny tid för min tandställning. Märkte att två plattor har åkt av, ops..
 
Ända bra bilden från idag (haha) änsålänge

Såhär halv 4 på natten

¦

Tcaaaaa
Iaaan och Nina är däär och Hazza twerkade *__*

London calls me a stranger, a traveller

¦
Katten och hänglåsen är från Tjeckien och resten får ni själva klura ut :'3
 
Nu taggar vi TCA Red Carpet kl 00 och själva galan kl 02 hihi :')
 
 
 

GÄSTBLOGGNING - LINN

¦ Surprise

Hej! Linn heter jag och bloggar vanligtvis på lambada.devote.se, men nu har jag då fått chansen att gästblogga här så jag ska göra mitt bästa för att få till något bra.

Jag är ännu en hästgalen tjej på 14år som går och rider på MCR (malmöscivilaryttareförening). Jag spenderar den mesta av min tid i stallet men om jag inte är där träffar jag kompisar, sitter vid datan, lyssnar på musik och i värsta fall pluggar (haha).

På MCR har jag också en sköthäst 6 dagar i veckan vid namnet Lambada, också kallad Lambi. Hon är en svetfux född 2006 (sto) runt 155-160cm. Hon är en glad, nyfiken och lite busig häst. Henne rider jag så ofta jag bara kan, tävlar lite då och då och sköter massor. Jag älskar henne något otroligt och hoppas någon dag att hon kan bli min. Jag har skött henne i lite mer än ett 1år (exakt 417 dagar idag). I hoppningen är hon inte alltid helt pålitlig då hon kan bocka lite då och då, ramlat av henne två gånger hitintills men hoppas att kunna hålla mig kvar nästa gång, haha! Men jag tycker hon är väldigt rolig att hoppa med och det finns inget som kan ändra på det. Hon är väldigt mysig och rolig att rida ut på & ha dressyr med. Man får dock vara på sin vakt då hon kan få för sig att saker och ting är väldigt läskiga men jag älskar att rida henne.

På min blogg får ni ta del av våran vardag tillsamans, tävlingar, träningar, tips, alla mina hästsaker, outfits och en massa mer. Jag gillar även att fotografera, främst hästar. Så det kommer ofta upp massvis med nya bilder på Lambada. Dom bilderna tar jag med min systemkamera Canon EOS digital 500D.

Om ni tycker detta verkar intressant så får ni gärna klicka er in på min blogg lambada.devote.se så gör ni mig väldigt glad. Ni får ha det super & besök gärna min blogg nudå! (:

provade bett på ponny

¦
Än så länge har jag och Sharon testa att rida henne på tre olika tränsbett. Tredelat trännsbett med rörliga ringar, hackamore och waterford bett.
 
Hacket tyckte inte jag känndes bra då hon inte ville ta stöd i något och slängde drastiskt upp huvet med jämmna och allt för ofta mellanrum. Tredelat är det vi rider henne mest på och hon funkar super. Lite stark ibland men det är så lite. Waterford bettet fick vi testa av Clara då det är hennes bett. Ingen jätteskillnad jämtemot det tredelade möjligt vis att hon är liiiiite mer stilla med sitt huvud. 
Har ju hört att man ska variera bett då och då och både jag och Sharon är sugna på att testa ett rakt bett på henne. Fick tipps av en läsare att de skulle kunna funka och att vi borde testa det och sen dess har tanken inte släppt från min hjärna... Hade tyvärr inga raka i stallet alls så har kollat på Hööks hemsida och hitade lite olika raka bett:
Rakt eggbett
Tränsbett Apple Mouth
Står dessutom att det är bra för hästar med allergiproblem och veterinären sa att hon kan vara lite överkännslig mot pollen så båda är sugna på att införskaffa oss ett sådant..
Novabett
Om det inte varit för att det kostade så mycket och lätt gick sönder hade vi såklart velat testa detta bett med. Men eftersom det är så mjukt kan hästen lätt bita sönder det och Soppan tuggar på bettet ibland så vill inte slänga bort 350 spänn...
Sen har hon ju faktist ridits på pessoabett hos sin förra ägare och hon fick med sej ett men vi har inte ens varit i närheten av att röra det haha x) Usch nej.
 
 
 
 
 
 
 

Jossan & Zino

¦
Hur fina är dem inte? ˘◡˘
 
 
 

1 år sedan

¦
Förra året denna tiden var det ju MCHS som har flyttats till slutet av denna månade istället... Brukade alltid gå och fota med Clara, ska vi dock göra detta året med bara att vi har börjat skolan då :s
 
Två bilder från förra årets terrängmoment på ribban och EM i fälttävlan!
 
 
 

Josse och zino

¦
Var som sagt med Josse till henne ponny Zino! Stallet och hela gården är hur fin som helst och ridhuset nomnom...
 
Det var kul, hon hoppade lite med han så bjuder på några bilder som togs. Eventuellt så fixar Sharon fler bilder sen men här är några!
 
 

Gästbloggat

¦
Har gästblogga hos Linn (länk) där ni kan kolla mitt inlägg och hennes blogg! Hon ska även gästblogga hääär ofc :)
 
Kl 11 typ så ska vi med Josse till hennes ponny och fota somsagt hehe :)
Detta var ju inte igår haha.. x)
 

Lång vs stubb

¦
Lång man...
Stubbman?
Sen ska hon ju endå nog ha kort man, fast orkar inte redigera en bild på ett ungefär haha...
 
Sen har även Sarah laggt upp bilder på fb, stubben precis utanför deras hus har typ brunnit... minst halva har brunnit ner så det är ju synd... Får ju rida på den stubben och den är en såndär härlig galopprejsstubb men nu har halva sträckan brunnit upp...
Sarahs bilder.
 
Såg även att det rökte lite längre ifrån när vi cyklade till stallet, torligen dessamma där..
 
 

Sherlock

¦
Har börjat kolla Sherlock Holmes, serie ofc! Med Ester haha x) Fast hon har redan sett den hehe... Imorgon så ska vi med Josse till hennes ponny och fota lite och vår egna ploppan får vila =)
 
 
 

Felix, inte Emely

¦
Bilden i inlägget var denna..
...och det är alltså inte Emely på bilden utan hästen Felix ^^ Tråkigt dock att enu en häst lämnat ens gammla ridskola..
 

Stubben!

¦

Efter att ha frågat bonden om vi fick rida där... Vi fick! Helt överlycklig tog vi först två rejs och sen lite "ridlektion" för Clara! Orkar inte direkt skriva om passet, hon var pigg och stark men fick till nån bra ökning i traven!

 

Köpt och förlorat

¦
Kommer hem och mamma frågar förvånat var min cykel är. Jag bara där nere.. ? Jag gick... Men nej den var stulen.. igen. To be honest bryr jag mig inte längre. Vi fixar något crappy ass cykel som ingen kommer vilja stjäla och så behver vi inte bry oss mer.. 
 
Köpte iaf ett par stövlar, Mountain horse Venice young rider, båda är nöjda ˘◡˘
 
 

gårdagen

¦
Som ni säkert sätt var jag extremt smidig igår när jag åkte på Pennyn. Allt gick skitbra och så, till och med så har det aldrig gått så bra (förutom att jag trillade) så när jag plötsligt låg på marken och svor en helvetes massa ord samtidigt som jag grinade var lite förvånanade. 
 
På måndag bär det av till tandspeciallisten då jag slog av tandställningen, jäääte smidigt o.s.v och sedan kommer jag få se hur vi löser det med stallet. Skrapade upp bokstavligen hela vänster halva av kroppen, ett skrapsår över hela vänster kindben, fläskläpp, skrapsår på vänster knä och världens köttigaste sår på baksidan av låret. Skrapade även i armbåden vilket gjorde att en nerv troligen har fuckat sig någonstans då jag är helt svag i vänster armen. Det stora såret på låret gör så jag inte kan sitta normalt och att min hand är svag gör det inte bättre ifall jag tänkt rida, såå ingen ridning för mig på ett tag. Tänkte att jag istället kan longera och tömköra lite istället ˘◡˘
 
mah boi
 

Dressyrpasset

¦
Börjar med att säga att vi hade den svarta dressyrsadeln och sporrar idag. Sporrar därför att hon har lite väl dålig bjudning ibland, speciellt i inhägnade områden...
 
Red till paddocken då. Hade en plan med passet först men det sket sej ganska fort. Hon var väldigt okonsentrerad i början då hästarna i hagen började komma fram och då blev hon såklart nyfiken och tittade hemsk mycket på dem först... Av någon konstig anledning "glömde" jag att göra volter och sånt uppvärmande...
 
Uppvärmningen bestod av att skritta på halvlånga tyglar och trava igång med lite raskt temop med långa tyglar. Ville såklart se hur hon reagerade för sporrarna men ska jag vara helt ärlig... ingen stor skillnad. Hon var seg, och lyssnade inte alls på min skänkel eller sätet. Skulle sitta ner i traven men fick korta mina läder två gånger då de var "för långa" för när jag satt ner så flög hela stigbygeln runt om min fot.. Iaf hon kom ner lite i nån form. Red mest på fyrkanten. Sen helt plötsligt så fick hon en lägre och lite djupare form och kunnde dessutom hålla den lite längre, så det var lite kul! Övade lite på övergångar från halt-trav, skritt-halt och trav-halt. Först var hon lite seg med avsaktningen och tog emot i munnen men det blev bättre ju mer jag gjorde det. 
 
Sen skulle jag galoppera då... Hade en plan att fatta i en hörna och galoppera en långsida och sen sakta av, sammla upp henne och galoppera till nästa långsida. Men nej sa Soppan. Antingen skulle hon slängtrava hela långsidan eller så skulle hon helt plötsligt dundra in i en stark och jobbig galopp. Blev inte bättre ju mer jag gjorde det så gick över till att göra det i trav. Sen testade jag galoppen igen och då gick det något bättre.
 
Resten av passet så fick Clara vara min lilla tränare. Märket hur många brister som helst i min sits, fram med skänkel, upp med blicke, in med tån, slappna av, bak med axlarna, korta tygeln, upp med tummen, ihop med handen, rak i ryggen osv.. Red på en volt och till slut så funkade det i traven. Galoppen rusade hon iväg i och när jag skulle sammla henne så började hon slängtrava... Blev väl nån bra galopp sen bytade vi faktisk bett med Spirit så Soppan fick testa ett waterfordbet! Ingen wow skillnad men liiite skillnad. Sen så galopperade jag lite till på volten och kunde endå hålla henne i galopp minst 2 varv på volten! (låter lite för er men ganska mycket för vår potatis ehe)
 
Sen så skulle jag göra travökningar och minskningar på fyrkanten. På långsidan så var det ökand trav och på kortsidorna minskad. Till slut fick vi faktist till det heeelt okej! Till och med Clara tycker hon har blivit duktigare haha! Travade och skrittade av.
 
Bilder! (iPhone kvalité, tyvärr inga gifs då filerna är för stora för sidan..)
 

Inget SD kort

¦

..... Vad ska man göra. Glömde såklart SD kortet i nån av datorerna då det är så vi överför bilderna... Lite tråkigt allt såklart men ska väll inte skryta för det gick inte så 'wow' idag. Iaf inte i början...

För en gång skull så har jag en del att skriva om passet så låter det vara till ett ordentligt datainlägg. Sharon fotade med mobilen iaf och filmade en del så lite bilder/gifs får ni väll endå!

 

Skins...

¦

Och min katt.

 

but i still had you first

¦
Mamma ringde imorse och sa att jag får mitt ps idag wihoo
 
Idag är planen att rida dressyr i paddocken.  Blir vår rosa dressyr outfit, kameran ska med så det lär komma bilder ikväll ˘◡˘
 
Har även ett litet projekt på g, men mamma måste nog godkänna det först haha, sedan ska sakerna isåfall införskaffas och fört då (ifall det blir av) får ni veta ˘◡˘
min kille
 

kvart över 10

¦
Japp, så vaknade jag. Har aldrig vaknat så sent om jag kan minnas haha... Meeen skönt att få sova ut lite ju. 
 
Iaf idag blir det nog dressyr i paddocken. Och eftersom jag nu vet hur man gör så att klipp är uppladningsbara i vegas så har jag luts att filma lite! Och fota såklart. Det blir hennes rosa dressyroutfit iaf!
Förra gången det var dressyr i paddocken! Tror nog det har blivit lite skillnad sen dess haha x)
 
Ska iaf invänta Claras sms om när hon slutar idag sen så ska vi fixa paddocken! Jag ska faktist leta upp nån bra dressyrövning nu så man ha nått att öva på hehe..
 
 

memories so far...

¦
 
Efterson den har gått halv året nu så funderade jag på om man kan typ skriva om de tre bästa minnena detta halvår som gått? Hihiih, eftersom jag har stoooor skriv lust så gör jag det! Jag nämner bara häst-memories ^^
 
1. När vi passade gården i en vecka.
Helt klart bästa minnet. Sjukt kul att få bo brevid sina fyrbenta vänner i en vecka, speciellt för att de var så underbart väder, mina bästa vänner var ju med där ofc och vi hade sjukt roligt! Helt klart bäst!
Vår så kallade "sista måltiden" den veckan, alla var typ helt ledsna för att vi skulle hem och så fort familjen kom hem den dagen bad vi dem direkt att ta en veckas semester igen x)
 
2. Ridningen till Arrie-sjön
Behöver jag säga nått mer? Härligt varmt väder, bad med hästarna och rida runt i naturen runt om. Det var väll dock lite långtråkigt att skritta i typ 2h till sjön, och tillbaka, men det var värt det!
:')
 
3. 16/7
Den dagen när Linn följde med och fotade var helt klart det bästa dressyrpasset på Soppan än så länge. Gick som en klocka och gjorde allt jag bad om, min pärla!
Fin i sin rosa dressyroutfit är hon ju ^^
 

#unf

¦
Hela dagen idag har gått åt att sörja för att TVD episoderna har tagit slut.. här kommer lite TVD feels, just so you know.. ˘◡˘
 
  
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då - Nu

¦
Då ▲
Nu 
 
Ingen 'wow' skillnad kanske, men jag tycker nog min sits är bättre nu! Faktist tom nöjd med min sits haha, brukar jag sällan vara...
 

Gråa dagen..

¦
Tråkig färg på himmlen idag, fast lite skönt när det inte är typ 25+ när man ska rida. Red i sånt himmla skönt väder idag!
 
Det var kul på Mcr med, fotade och hade kul med Linns kamera haha x) 
Gaaaaaammmmaaalll bild från nån ridlektion på Mcr =)
 

Stubben

¦

Åkte och frågade bonde nr. 2 om vi fick rida på hans stubbar men han var inte hemma...

Så vi red i kanten på hans stubb endå x) Lite sneaky får man ju vara hah. Jag hade Zwier, Sharon - Soppan och Ester - Duches. Alla ponnyerna var grymt pigga och Zwier sprang tom om Soppan haha! Hans små öron spetsade rakt framåt och ivääääg! Skitkul iaf :) Nu ska vi till Mcr för att fota en kompis och sen hem :)

 

Film!

¦
Gjorde en liten, kortare film med blandade klipp med Soppan! Helt totalt nybörjare i Vegas haha...
 
Kolla gärna!
 
 

i ain't gonna smile for yah

¦
Såhär en regnig morgon har jag extrem fotolust haha ˘◡˘ 
Ska till stallet klockan tre, håller oss förmodligen innomhus idag. Sedan efter det ska vi fota en kompis på Mcr ifall det inte ändras p.g.a vädret.. 
 
TVD har tagit slut så jag är typ helt förstörd... har iaf ändrat mina shipping åsikter och från och med nu ska det vara Stelena. Dock shippar jag ju Nian så ja ˘◡˘
 
 

mobilskal

¦
Har nu gjort mina nya mobilskal hhihi!
 

nytt igen!

¦
Vad tycks?
Båda satt och pillade med den denna gången och vi blev helt kart nöjda! Vad tycker ni? :p
 

pumpin blood

¦
Ester har tagit alla bilderna på oss idag ˘◡˘
 
 

soppan-hoppning

¦
Sen så bytade vi. Hon var lite väl lat, men hon gjorde inget oväntat eller dummt, så helt kasst gick det väll inte. Första hoppet blev helt konstigt för min del så flög halv-vägs till månen haha...
 

zwier-ridning

¦
Red lillemannen idag med då vi blev ombedda att göra det och jag gillar att rida han så ^.^ Han var helt okej pigg, tyckte det som vanligt var kul att hoppa och pinade på som bara den. Hoppar helt kungligt!
 

Hur det började..

¦
 
Och så blev vi medryttare till denna sötsak :')
 

wise and old

¦
Tittade på två episoder av TVD ny imorse och ska såå kolla de sista episoderna också. Hittade världens godaste godis, sura maskar, så vi åt det sammtidigt  ≧◡≦
 
Åker till stallet kl 3 idag, vill gärna fota igen så vi får väl se vad vi hittar på idag ˘◡˘
 

i didn't know i was lost

¦

Scapa

¦
 
Tre Scapa-schabrak jag tror Soppan skulle klä superfint i!
 
 
 
 

and love is the prize

¦
 

don't lie

¦
 
 

mysebilder

¦
 
 

bockeponny

¦
hon är ganskaaaaa glad när vi bestämer oss för att rida barbacka... älskade ponnyklutt ♥
 

life's a game made for everyone

¦
hästpatrullen hhihi
älskar denna bilden vet icke varför bara så underbaaar. Detta var alltså del 1
 

Sneak peak

¦

Frågade en bonde idag ifall vi får rida på dess stubb men tyvärr ska de så raps ovanpå stubben så den är inte tillgänglig... Imorgon frågar vi bonde 2 om hans stubbar...

Sen red vi och jag red heeeelt kravlöst. Ingen form inget alls. Hon fick gå som hon ville. Galopprejsade lite och det tyckte hon som vanligt var kul bär vi rider barbacka! Tur man har halsring haha! Sen så fotade Sharon dem lite i hagen (lilla hagen då det kommer halm så de släpps i den andra) som ni osså kommer få sen. Men aa, bilder när vi kommer hem!

 

Jag är med och tävlar!

¦
http://baaths.horseworld.se/2013/08/05/bloggtavling/#comment-21
 

Ny Design

¦
Så nu har jag suttit och fixat med koder och annat man blir helt förvirrad av. Då jag inte har eget ps på datorn har jag sprungit fram och tillbaka mellan mitt och Gabbis rum vilket gjorde det hela mycket svårare att få till något bra..
Profilbilden är t.ex. bara tillfällig och det ska komma text om oss. Headern blev inte heller den bästa men Gabbi vill titta på någon av sina serier nu så jag får väl fixa någon antingen när jag får mitt egna ps eller när Gabbi kan tänka sig göra något annat en stund. Det ska även fixas nya /Sharon & /Gabbi texter. Alltså är mycket fortfarande tillfälligt.
Kodade även så vi kan lägga upp bilder i 800px, därför ser det lite fult ut när de alla de gamla bilderna bara ligger upp i 700px men från och men nu är de större ˘◡˘
 
 

not afraid to close my eyes

¦
har sån extrem foto lust om ni inte märkt det, och att redigera bilderna med textures c; (iPad,mipac,penny,docs)
 

so wake me up when it's all over

¦
gabbi hjärta tumblr
 
 
 
 

nya fonter och textures

¦
Har laddat ner lite grejs som jag kommer behöva senare till ps så jag kan sätta igång direkt när jag får det, desperat, japp ˘◡˘
 
Har såå grymt stor lust att göra en ny desing kanske kan fixa något hihi, ssäger till här isåfall  å det kommer bli gäst lösen så jag kan fixa det innan ni får se hihi ˘◡˘

arkivbild
 

 

tips till er alla

¦
 
 
 
 
 
japp idag är min bloggar dag ^-^
 
 

Teeeeaam Salvatore!

¦
Min och Gabbis nya grej hihi :')

Har iaf tittat på två episoder av TVD idag, har bara fyra kvar nu sen börjar det eviga väntandet... TVD är lätt som bäst nu när Elena är så riktigt bad, och både Stef, och Damon inte kan kontrolera hennne haha.. älskar det. 
 
Åhh längtar så tills jag får mitt ps så jag kan redigera bilder natten lååång.. nu har man ju inte att göra :(( Gabbi ville att vi skulle ladda ner Battle Field men då jag inte kan cracka det så kan vi inte :c Får väl hitta på något annat sålänge...
 
 

5 fakta om Soppan

¦
* Hon kan gå först när vi rider ut i grupp men hon föredrar att gå bakom någon annan häst
 
* Hon är svårlastad. Har dock inte själva testat än men enligt Sarah är hon rejält komplicerad....
 
* När man rider barbacka och ska galoppera (ute) brukar hon böra busa och köra ner huvet och studsar så man oftast flyger av
 
* Hon gillar inte att få solhelosan på mulen
 
* När hon blir stressad/nerövs/inte får som hon vill börjar hon stegra och baka bakåt i full fart fler meter
 
 
 
 

doin' whatever we want

¦
  
 
 
Åh haha gillar att göra sånna plattormedsäkerhetsnål på :p
 
 

this is now my home, my home

¦
Åhh jag e käääär ˘◡˘ Datorn är helt perfa' 
 
Fick också min MiPac idag, den är mörkblå mend vitprickig framficka ◕‿◕
Tänkte ta bilder på både datorn och backpacken men eftersom jag inte har ps så kan jag inte redigera bilderna efteråt  vilket gör att jag inte kan lägga upp dem, för jag lägger aldrig upp oredigerade bilder någonstanns längre haha
 
Tänkte kolla TVD ifall Gabbi vill, I'll compel her, så vi kommer kolla endå haha
 

make up your mind

¦
 
 
 
Min nya backpack c; Har även trixat till en ny vattenstämpel ihhi
 
 

leave the the world behind you

¦
 
 
 
 
 
 
 
 

look at me dancing again

¦
Som sagt orkade jag inte rida. Tappat lusten lite nu faktist. Hoppas den kommer tillbaka snart.
 
Datan kom så Sharon håller såklart på att fixa den nu. Och våra backpacks hihi. Sen har de börjat stubba de braiga åkrarna så ska ner och fråga alla bondar ifall vi får rida på dem snart hihi. Annars är det ju exakt två veckor (!) kvar till skolan börjar. Åh vad jag inte längtar.
Snygg-haz
 
 

ingen hoppning

¦

Kom till stallet, Gabbi pallade inte rida, jag skrittade och travade lite i ridhuset tog fram två travbommar och travade lite över dem. Väntar nu på bussen, så när vi kommer hem får jag se vad jag känner för att göra.

 

nothing really matters

¦
Planen är att ta tolv bussen till stallet för att skutta/hoppa lite ute på stubben. Flytar fram ett litet hinder bara så kan man springa runt där haha :] Blir barbacka eftersom vi inte hoppat barbcka på ett tad hihih 
 
Min dator ska vi hämta ikväll också hihi :'')
you can't sit with us
 

 
 
 
 

original

¦
Grattis Kol Nathaniel! En skådespelare i TVD :)
 

so go out and party, cause i'm just getting started

¦
 
 
Har suttis och pillat lite på dessa bilder som även ska få bli nya iphone skal. Sånna äkta tumblr bilder typ.
Iaf kollade på en TVD episod men sen la mitt internet av helt random och fick inte tillbaka det förrens nu och de håller hela tiden på att disconnecta om om igen.. skitjobbigt.
Och även denna bakrundsbilden till datan :)
 
Annars dör jag av värmeslag, har on i huvet, ut-tråkad, vill rida, vill inte rida, vill till stallet, vill inte till stallet m.m
Vill hoppa med skruttan och det var en vecka sen imorgon så kanske ka paxa paddocken imorgon så tar vi nåra skutt eller nått. Har lust att beställa kläder osså... Meeeeeeen jag har inga pengar.
 
 
 

Heellllooo

¦
Sorry för extremt dålig bloggning men har 1. ingen bra dator 2 Vart hos lara fram tills lunch 3 städat mitt rum och fixat om lite och nu ska jag kolla TVD med Gabbi... så jag har inte riktigt något särskilt att blogga om. Hittar kanske på något senare :)
 
 

watching the world

¦
Orkar inte alls gör nåååttt. Vill typ kolla TVD men aa. 
 
Bilderna från igår pallar jag inte att redigera så ni får typ 3 bilder till sen så glömmer vi den mappen på datan. Bilderna blev endå bajs. Ponpon vilar idag ^^
 

Lite mer

¦
Var lite på datan och åt sedan så har inte fixat bilderna och pallar inte heller det nu så ni får 5 bilder att kolla på nu =)
 

Claras place

¦

Var i stallet och red lite i halsring som gick utkast haha och fotade lite porträtt och pennyboardin' bilder. Blev hämtade och ska nu snart till Clara för ska sova hos henne!

Ni får lite sneak peak på lite av dagens fotografering, mer bilder kommer hos Clara när vi redigerat dem!

 

Today's Plans

¦
Ska till stallet vid halv tolv. Ingen av oss pallar rida något extra utan blir typ mer något försök på att rida i hasring i ridhuset. Ska även fota lite porträtt bilder på Spirit och sen tar vi säkert några på Soppan också hihi :'')
tumblr.
 

Despicable Me

¦
 

Kvälls Redigering

¦
Ush tror att jag blivit helt kääär i denna redigeringen nu :]
 

We Can't Stop

¦
Ytters få bilder då hon inte ens gick bra idag... 
 
Min dator är iaf på väg hihi :'')
 

i'm gonna blogga

¦
Orkar inte blogga men lite update om dagen;
 
Åkter till stallet med Erika som red Dusches. Red på stubben och det var sjukt varm så hon var lite stumm i munne, hänging och stark. Men pigg. Gick som det brukar gå.
Har ingen lust att redigera fler bilder så dessa är de ni får...
 
Red D sen som var sjuuuuuuuukt pigg och man fick seriöst inte stopp på henne i galoppen.....
 
Efter stallet så kom Clara så gick vi och köpte pizza. Sen var hon hos oss till nu precis då hon cyklade hem!
 
 
 

Hiss/Diss

¦
Diss...
GPA first lady hjälmen tycker jag är fruktansvärt ful. Hade inte under några omständigheter köpt eller burit en sådan haha...
 
Hiss!
Däremot får Charles Owen piping leatherlook och GPA speed air hiss! Sjukt snygga och om de inte varit så att det var helt tomt i plånboken hade man gärna velat äga en sådan..
 
 

Outfit-problem

¦
Har hammnat i en sån kris där vi har problem att komma på vilken outfit vi ska ha. Har typ haft alla vi äger några gånger nu så tar typ en kvart att komma överens om vilken outfit vi ska ha..
 
Brukar låna Ester men sen kommer vi alltid på att detta och detta är i tvätten osv. Men efter många om och men kommer det bli GG't idag då vi trots allt aldrig ridit på ängen/stubben med det.
Sen följer ju Erikush med idag :)
 

Call your name two, three times in a row

¦
 

Beyond The Universe Del 2

¦
 
 

Flashback

¦
Hittade en bild på fb om påminde mig om detta haha..
 
Tror det var i slutet av sjuan detta hände. Gabbi var inte på lektionen (skolkade?) haha nej iaf så hade vi vikarie och jag satt själv längs fram i klassrummet för att jag är sånt riktigt badass som måste sitta själv - nej inte riktigt - och eftersom vi hade vikarie så var vi alla halft seriösa just den lektionen.
Jag hade min rosa hoodie som har sånna två band från luvan som alla andra koftor också har, ni vet? så hade jag en ring på mitt finger som satt ganska tajt fast. Av totalt tristess börjar jag trä det här snöret in mellan ringen oh fingret då det var ganska enkelt eftersom slutet av snöret har sån metalgrejs på kanten och när jag har gjort det några gånger så helt plötsligt får jag inte ut den igen. 
I typ panik sitter jag där framme och försöker trä ut den vänder mig om till kompien bakom och ber om hjälp, föröker hålla in skratt, testar igen och hoppar till när läraren som håller på och snackar kommer fram till min bänk och bah "Ursäkta men vad gör ni?" och jag typ vänder mig om och tittar upp på honom och bah "jag har fastnat.." och typ knycklar ihop mig själv för att kunna visa (sitter ju fast) och typ hela klassen börjar asgarva och jag blir helt röd i ansinktet och typ ler mot vikrien och han bara "Ja men.. be henne hjälpa dig då" och vänder sig mot tjejen bakom som försökt hjälpa mig innan och så skrattade vi åt det hela lektionen haha x')
 

Beyond The Universe

¦
Del 1
 
 

Hearts In The Air Del 2

¦
Kommer en till del fast en lite annorluda edition :)
 
 

Randigt ridpass Del 3

¦

Sen red jag även Spirit lite!
 
 

Hearts In The Air

¦
Del 1
 
 
 
 

Randigt ridpass Del 2

¦
 
 

Uni hair

¦

Ett riktigt crappy mobil inlägg för att jag inte pallar laptopen längre -.-

Gör ingenting alls just nu faktiskt. Mer än att vänta på att tiden ska gå. Beställde min efterlägtade dator idag och i slutet av månade får jag och Gabbi vår absolut onödiga 3D tv också, yey typ.

Dip-dyade även håret på nytt idag så ni får en riktigt crappyiphonepåkvällen bild #brusigsomfan

 
 
 
 

 

Randigt ridpass Del 1

¦
Blev många finar bilder idag, gillar denna sista mycket ♥
 

Ridpasset (b/w edition)

¦
Red barbacka på gräset idag och det gick bra. Ovanligt tittig och spännd på omgivningen så hade lite konsentrationsvårigheter. Annars gick det bara bra. Lite bus i galoppen men de brukar hon alltid göra när vi rider barbacka om man får ju låta henne ha lite sommarkul ;)
 
b/w edition på några lite mer detaljerade bilder!
 
 

Vår kamera utrustning

¦
Nikond D3200 kamerahus
Nikkor 18-105mm objektiv
Tamron 70-300mm objektiv
Kameraväska
Star filter
Minneskort 16gb
Har ju sedan en Nikon D40, Nikkor 50-200mm, 18-55mm och ett extra minneskort på endast 4gb :)
 
 

Photoshop tips #1

¦
Enkla redigeringstips och hur jag redigerar nästan alla bilder som ni ser på bloggen!
 
Originalbilden

Det första jag fixar är kontrastet och ljusstyrkan. Adjustment>Brightness/Contrast och sen drar du upp/ner så du känner dig nöjd.

Nu ska mättnaden och lystret fixas. Adjustment>Vibrance. Dra sedan upp/ner som du tycker. Jag brukar dra upp på vibrance och ner på saturation.
 
Har du inte Adjustment uppe? Gå då genom Window> Adjustment uppe i övre långsidan!

Som ni ser är bilden sned och det ska vi fixa nu. Till höger har ni Ruler tool (högerklicka på eyedropper tool och välj ruler tool). Dra sedan en linje på något som är rakt och i mitt fall blir ju marken rak så då drar jag linjen där. Klicka sedan på Straighten Layer. Det är viktigt att du är på bakrunden!

Nu när man rätat upp bilden får man (inte alltid men i mitt ps får man) kanter som antingen kan beskäras eller klonas. Här visar jag kloningen. Klicka på Clone Stamp tool, var på bakrund och sen klickar du på alt + där du vill börja klona på bilden i ps. Välj lämplig storlek och full opacitet på penseln.

Om man vill kan man fixa skärpan på bilden med. Gå genom Filter>Sharpen...>Smart Sharpen, var på bakrund.

Du kommer då få upp detta fönster. Höj nu radiusen efter hur mycket du vill att bilden ska skärpas. På + och - under bilden i rutan kan du zooma in/ut på bilden. Dock lättast att vara inzoomad så man ser skillnaden.

Nu ska jag sätta dit min vattenstämpel. Ändra färgen till den du vill sedan går du på Brush tool. Välj din pensel, storlek och opacitet. Sätt den på valfritt ställe på bilden. Var på bakrund eller.

Klart!
 
 
 

Mina Favoritbloggar

¦
Top fem favoritbloggar där 5 är sämst och 1 är bäst. Skriver även vad som är bäst med bloggen och sämst med bloggen. Läser även flrer än dessa så kom ihåg att plats 5 endå är bra haha. Bilden är alltid länken till bloggen.
 
Nr:5
Bästa med bloggen: Följer bloggen mest för att det är en ryttare med den finaste fjordingen ja sett på länge! De tävlar fjording sm och är grymt duktiga båda två!
Sämsta med bloggen: Det är inte så ofta man får läsa om tx. åsiker, se outfits eller hiss/diss utan det är bara tävling och vardag. Lite långtåkigt efter ett tag.
 
Nr:4
Bästa med bloggen: Alla bilder och hans grymma klädsmak! Även hans rubriker är roliga.
Sämsta med bloggen: Egentligen väldigt ointressanta inlägg, elltid bara om dagen, vad man ska göra o.s.v
 
Nr:3
Bästa med bloggen: Det är Clara. Läster den för att det är Clara hihi
Sämsta med bloggen: För mycket häst. Hade velat ha mer vardag, även typ outfits och lite sådant!
 
Nr:2
Bästa med bloggen: Riktigt grymma bilder. Både häst och vardag i samma vilket är det bästa jag vet på en blogg. Sen kollar hon väldigt många serier och har samma intressen som jag!
Sämsta med bloggen: Inte några riktiga ilägg med text utan det är bara bilder.
 
Nr:1
Bästa med bloggen: De finaste bilderna jag någonsin sett! Hon skriver exkt lagom mycket och lägger alltid upp bilder. Både häst och vardags blogg är ett stort +
Sämsta med bloggen: Ingen daglig uppdatering vilket sänker hela tyvärr.