¦ Surprise

Haymos Surprise

 
Haymos Surprise
*2005
e. Synod Grouse
u. Dorthealyst Chocolate Kiss
 
Haymos Surprise är vår lilla älskling. Welshponny av Cobtyp alltså Sec. C. 134cm drygt (inte slutmätt) så en liten plutt är hon allt. Vårt första möte med Soppan skedde den 9 Maj 2013. Den 1 Juni 2013 fick vi Soppan på foder och lånade henne fram tills den 15 November 2014 då vi under komplicerad eomständigheter köpte henne. Hade redan då planerat att köpa henne när vi fyllt 18,men vi blev alltså hästägare drygt ett år tidigare. 
 
År 2013 Soppan är inte den ponny vi har idag. Hon var ängslig och nervös mest hela tiden. Fet var hon också och hade lång man och en massa överflödigt hovskägg om fötterna, men det rättade vi snabbt till med en sax och så började vi banta henne lite gradvis. De första månaderna tillsammans tränade vi på att kunna vistas ensamma i stallet och i ridhuset samt på att kunna rida ut själv utan alla hennes stregringar och tvärvänd hemmåt. Hon var ganska seg under sommar månaderna och även en del in på hösten men sedan började hon få upp sin kondis och fick ytters lite krut i benen mot vintern. 
 
Nu känns det som evigeter sedan hon kom till oss. I år, 2018 har vi haft denna högst underbara individ i fem år (!!!). Hon är mer eller mindre en annan ponny från den vi fick och det är vi nog båda glada för. Nog har hon allt fortfarande en räv bakom örat och kör sitt egna race mestadels men det är vad som gör henne så speciell. Ibland undrar jag hur vi står ut med hennes fasoner men vissa dagar vill jag bara kyssa hennes hovar för hur fint hon gått ett pass. Ingen dag är sig lik med Soppan och det är väll vad som gör det hela roligt. 
 
Som en i stallet säger, "Det finns bara en Soppa!" och det är så väldigt sant! Räknar med flera underbara år med denna så underbara häst, en på miljarden!
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: