den stora flytten

¦ Andra Hästar , Natur , Stallet , Surprise , Vardag
Då vi inte bloggade alls igår tänkte jag skriva ett utförligt inlägg om dagen idag istället!
 
Blev körda med Claras pappa ungefär kl 9 till ponnysarna. Packade in de sista sakerna i bilden som vi hade hemma också så allt kom med. Väl vid hästarna tog vi in dom och fixade dom fina. Packade även våra saker där och väntade på att Sarah skulle komma och hämta oss.
 
Vid 10 var hon där med ransporten och så lastade vi in alla våra saker i bilen och transporten. Spirit gick bra att lasta och gick fint på först. Soppan var lite mer envis dock inga dummheter mer än att vägra gå in. Efter ca 4-5 min fick vi i henne och så kunde vi köra till Böke! Men vi hinner inte komma så långt förrens vi hör ett mystiskt gnisslande ljud så precis utanför deras beteshage får hoppa ur bilen och kolla. Det visade sig att det ena hjulet på transporten hade låst sig och ville därför inte åka fram men kune åka bak. Vi hade ingen aning om hur vi skulle göra så Morten fick komma. Väntade på ahn i ca 5-6 min och när han kom tog det mindre äne en minut att åtgärda problemet med hans hjälp hehe, visade sig bara att bromsen för hjulet satt i och det visste såklart Morten bara från beskrivningen på telefon. Halv elva rullade vi iaf iväg mot Böke!
 
Kom fram kl 11 typ och Clara var inte där än (tog bilen med sin pappa och hade köpt mat på vägen) så vi lastade ut alla saker och huttade in i vår sadelkammare. Sen kom Clara så kunde vi visa alla papper och äntligen lasta ut våra tålmodiga ponnyer. Soppan verkade ta det riktigt bra, inga sterssigheter alls förrens vi särade på dom...
 
De fick äta lite i boxen och sen skulle Spirit till en hage och Soppan till en liten på baksidan så de kunde ju inte se varandra. Soppan blev ganska orolig och gnäggade mest hela tiden. Hon kam ju dock inte ta sig ut där för det är fyra trådar varav den högstavi inte äns behöver öppna när vi tar ut hästarna för de kan ta sig under den lätt som en plätt...
 
När våra ponnys fick "koppla av" i hagen tog vi oss tid att fixa sadelkammaren. Dessvärre har inte jag och Sharon våra lådor än så det ser fortfarande ganska kaotiskt ut men det får funka tills vidare. Tog oss ca 1h att fixa sadelkammare och få allt på sina platser. Vi kan ju säga att vi insåg hur mycket saker vi hade.. Mockade också Joe's box och lite i Soppans som hon hunnit blajja ner. 
 
Tog sen in alla tre och fixade dom för att bli ridna. Jag började rida Joe och gick ner med han i ridhuset då han är så öm. Han skötte sig väääldigt bra, speciellt för att vara första gången där. Han ömmar ju ganska rejält även där men det verkar som att han glömmer bort det lite när man rider på lite mer. Så fokuset nästa vecka kommer ligga mycket på framåtbjudning och tempo. Han hade även lite svårt för att både fatta och hålla galoppen lite längre så vi ska försöka öva på det med. Sen går han gärna in bakom hand men vi tror det kommer blir bättre när vi får fram han mer. Sen red jag Soppan lite med och hon var fin hon med. Gick väldigt bra för att vara första dagen och nytt ställe så är helt klart nöjd. Sen bestämde vi oss för att skritta ut men ni vet hur det blir när man skrittar ut. Vi var ju tvugna och rida in på alla stigar och på den näst sista stigen hittade vi ett nerfallet träd man kunde hoppa över! Var ingen riktigt stig där men hyfsat bra mark och lagom höjd på stocken så vi körde till. Hästarna tog i som satan och tyckte nog det va lite läskigt men när vi tog det nån gång till gick det super. Det var väll ca 70cm högt eller nått. Sen red vi lite längre och sen skrittade vi hem igen.
 
Fixade ponnysarna och så fick de sin eftermiddagsmat. Har tittat lite på fodret och försökt luska ut hur vi ska dela upp det vi vill ge henne så just nu får hon både havre och krafft samt 6kg hö under dagen. Joe har 7kg hö under dagen samt lite krafft. Fixade lite småsaker som att sätta på nummerbrickor på deras grimmor och att fixa tvätt-tid imorgon. 
 
Tog bussen hem sen åt andra hållet så fick byta tre gånger men vi fick iaf en lite rundtur vid centralenhållet där det byggs för fullt ju. Nu är vi hemma och detta inlägget har väll tagit sin tid haha... Ska äta lite och ev gå till Clara lite senare!
 
Imorgon har vi planerat en längre tur till Bokskogen! En snäll i Claras klass släpper även ut våra ponnyer så de får lata sig i hagen lite innan vi rider. Det blir Joe's sista dag på baksidan så på måndag blir det nog att släppa ihop han med Spirit, men Soppan får gå där två gånger till.
En supersöt bild på vår pärla i sin nya box samt våra saker innan de flyttade in i sadelkammaren!
 
Grattis till er som orkade läsa haha!












Kom ihåg mig?