förberedelse för böke

¦ Kreativt , Surprise
Om lite mindre än en månad så börjar vi skolan på böke. Liten lista på vad vi ska träna/göra med Soppan innan vi börjar!
 
* Få henne kollad av Sarah och sen ev equiterapeut.
Sarah kommer nog ut imorgon och klämmer på henne så får vi se vart de leder. Visar det sig vara nån låsning/spänning och Sarah inte kan massera ut det ska vi ringa en equiterapeut så hon kan kolla henne. 
* Försöka hitta och köpa en sadel som passar.
Aa, får ju våra pengar så förhoppningvis kan vi hitta en bra sadel som vi och Soppan trivs med. Inte alltför dyr heller men den ska va av bra kvalité.
* Frisera henne.
Strax innan vi flyttar henne så ska hon bli fin. Får se om vi badar henne men skulle gärna vilja det med. Men manen ska både klippas lite och ryckas och hovskägg, kronränder och öronhår ska klippas!
* Få henne i bra kondition.
Hon har ju hållit sig väldigt bra trots bete. Hennes seghet beror nu mest på värmen då vi vet att hon påverkas mycket av att det är varmt. Sen så öppnar vi ju fortfarande upp bete till dom men de betar de nog ner precis till att vi verkligen måste få den i trim. Då är hon ju redan kollad (det är lixom prio 1) så utiftån vad felet är så ska vi försöka jobba så vi får en bra känsla i både dressyren och hoppningen. 
* Köpa det vi behöver.
BEHÖVER. Alltså småsaker som svampar och renstapp osv. Inga stora summor men eftersom det blir en del småsaker blir det lite pengar. Men eftersom det är saker vi behöver så måste det köpas ju.
* Sko om henne.
Hon brukar kunna ha sina skor länge (typ de 8 veckorna) så strax innan skolan ska hon få snygga fossingar.
* Last-träna.
Om det finns möjlighet så skulle det vara ganska bra ettersom senaste gången vi lastade blev det lte kaotiskt. Vi vill ju trotts allt inte ha någon skadad häst första dagen vi ska komma till böke.
 
Finns säkert massa mer att göra, speciellt saker att träna på när vi rider.











Kom ihåg mig?