fler bilder från vandringen

¦ Mayhem
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brand och hoppning

¦ Mayhem , Sharon
Hiya huns! 
 
Veckan började med att vi åkte ut till min sambos stall där han tar ridlektioner. Efter att vi varit där skulle vi ut till Soppan och jag skulle rida lite. Sambon gjorde iordning Soppan åt mig medan jag mockade i hagen och eftersom det duggregnade lite så valde jag att rida i ridhuset. Efter en kort stund så kände jag doften av rök men vi kunde inte se något så fortsatte jag rida. Men efter en stund så tyckte även V att det luktade konstig så han gick ut för att kolla och kunde först inte se något speciellt. Jag fortsatte rida, tog något skutt över ett hinder som stod framme och plötsligt säger V att jo - det brinner. Grannes hus står nu, alltså knappt 7-8 minuter efter att jag för känt lukten, i full brand. Jag kastar in Soppan i en box i stallet, sen springer vi medan vi larmat SOS till huset för att rädda deras hund och fåglar. Ingen kom till skada förutom huset men ja, en märklig måndag minst sagt. 
 
Igår hade vi hoppning på ridlektionen på MCR. Gick ändå helt ok för mig och Wersja. Jag tycker hon är ite svårt i hoppningen efterson hon kan bli lite isäker. Så hon sprang förbi första hindret men resten av lektionen gick jättebra! 
 
Har tyvärr inga bilder från veckan men delar några från när jag och sambon var ute och vandrade förra veckan!
 

Wersja-a- del 2

¦ Andra Hästar
 
Del 2 av när jag hyrde Wersja
 

Valpmys

¦ Djur
 
Jag brukar hjälpa Mayhems uppfödare med lite bilder på deras valp-kullar! På bilderna ovan är E-kullen, som såklart var helt bedårande. Jag Kommer gärna dit och knäpper några bilder eftersom det för min del också betyder att jag får mysa med små bulle-valpar!

Wersja-a del 1

¦ Andra Hästar
 
Här är lite bilder från när jag hyrde favoriten Wersja på MCR i sommras. 
 

Bilder på Mayhem från förra hösten

¦ Mayhem
 
 

bildbomb från sso

¦ Spel
Trail Scout, Mustang
 
AntiHero, Audra magisk häst
 
Autumn Dreamer, Hemera magisk häst
 
Sapphire Comet, Calder magisk häst
 
Love Harmony, Jorviksk Urhäst
 
Caramelcake, American Saddlebred

hoppning med soppan

¦ Surprise
 

Nystart ett år senare

¦ Sharon , Surprise

Jaha mina vänner! Var ska jag börja? Snart har det gått ett år sedan jag sist lagt upp ett inlägg här. Sist jag bloggade var strax efter att jag fått hem min fina lilla Mini-bullterrier valp och det blev väl lite som att vara små-barns förälder. Samtidigt som jag behövde bolla hundpromenader, jobb och stall med övriga livet bestämde vi (jag, syrran och vår bästa vän som vi bodde med) att vi skulle flytta isär. Jag blev då officiellt sambo med min pojkvän och flyttade tillbaka till Malmö. I årskiftet flyttade vi då också Soppan eftersom stallet vid stod i hamnade för långt bort för mig. Då Gaby och jag för första gången inte längre bor tillsammans blev logistiken med att dela häst och bil lite svårare men vi har hittat det absolut bästa stället någonsin till Soppan som dessutom ligger ungefär lika lånt från både Gaby och mig. Där vi står nu har vi både stort, ljust och fräscht ridhus, ridbana, rundkorall och det bästa av allt - skogen precis runt husknuten! 

Andra förändringar i livet är att jag sedan januari enbart arbetar nätter och oj vilken skillnad! Mitt schema är mer luftigt och jag har längre sammanhängande ledigheter. Dessutom är det skönt att alltid någon är hemma med hunden (även om jag sover om dagarna) vilket löser det eviga “vem lunch-rastar hunden” problemet. Och när vi ändå är inne på hunden, Mayhem, så är allt fint med henne. Hon har växt till sig och blivit en riktig pansarvagn. Gaby har ställt ut henne ett par gånger under det gångna året med lite varierande resultat men vi har haft roligt under utställnings-helgerna och fått komma in i en helt ny värld av “hundsport”.  

Soppan, ja hon mår som vanligt. Har egentligen inte så mycket nyheter kring henne. Jag rider mest ut nu när vi har så fina uterittsmöjligheter så nära oss men har såklart blivit en hel del dressyr  på ridbanan eller i ridhuset också. Under sommaren har jag också blivit väldigt intresserad av töm-körning så har tränat på det en del och Soppan har varit så otroligt fin och arbetsvillig när jag väl fått koll på mina tömmar. Hon har verkligen arbetat korrekt med hela kroppen och det glädjer mig så mycket att min “gamla” ponny fortfarande är så fin i kroppen. 

Dante, som vi fortfarande har kvar är på hingst/valack bete bara tio minuter från Soppans nya stall. Vilket är skönt men har tyvärr kanske inte genererat många fler besök än tidigare ändå. Vad planen är med honom och hans framtid har hela tiden varit ganska oviss. Ett tag tänkte vi att vi skulle visa honom för att få en bedömning och se om det fanns något avelsvärde i honom och därmed behålla som hingst men nu har vi bestämt oss att så inte blir fallet utan Dante ska kastreras istället och sedan rider vi in honom till våren. Vi hoppas hitta någon ny lösdrift till honom där vi har chans att nyttja en ridbana och stall för uppbindning och sen därefter får tiden utvisa om han stannar i vår ägo eller om han säljs/lånas ut till någon annan. 

Utöver mina två egna hästar rider jag återigen på MCR, och min favorithäst Wersja är jag ständigt sugen på att köpa, men då ekonomin inte riktigt tillåter tre hästar (eller ja, 1,5 halv om man tänker att Gaby och jag delar på kostnaderna för våra två) så får jag helt enkelt nöja mig med att rida henne på mina ridlektioner och hyra henne när det ges möjlighet till det. Kanske en dag i framtiden kan jag säga att hon är min, men det får vi se. 

Resten av min tid spenderar jag mycket med att spela alla mina "cozy games", det vill säga, Sims 4 , Star Stable Online och min nuvarande favorit Cozy Grove! Så jag kommer troligen dela lite bilder därifrån också, och är ni inte intresserade får ni vänta på andra inlägg ;). För övrigt så har jag saknat att fota och blogga väldigt mycket, men det har liksom aldrig blivit av att jag tar och sätter mig och laddar upp bilder eller skriver en kortare text. Nu ska jag sätta mig och göra lite tidsinställda inlägg. Så vi får väl se nu var detta tar vägen, men än så länge är jag glad att vara tillbaka!